Можеш ли да се изправиш срещу страховете си? Да докажеш, че те има?

Борба за живот на един инвалид: Майка на три деца с писмо до премиера
Обновена: 17 авг 2018 09:28 | 17 авг 2018 09:20,
10

Можеш ли да се изправиш срещу страховете си, да докажеш на хората около теб и на самия себе си, че невъзможни неща няма.

Bulgaria ON AIR ви среща с 49-годишната Павлина Григорова от град Левски. Въпреки многото си заболявания тя не спира да се бори в името на трите си дъщери.

Какво обаче преобърна живота ѝ и я накара да напише гневно писмо до премиера Бойко Борисов?

Преди пет години тя получава мозъчен инсулт, вследствие на което лявата ѝ страна остава парализирана. От този момент Павлина е пенсионер по болест и след последното повишение – социалната пенсия, която държавата ѝ отпуска получава 238 лева, а разходите по лекарствата, с които трябва да поддържа състоянието си всеки месец са 173 лева.

Чашата на търпението ѝ преляла след последната промяна в наредбата за медицинска експертиза, след която са свалени процентите на редките заболявания, както и промяната в наредбата за помощните средства.

Като последен вик за помощ тази седмица написала писмо до премиера Бойко Борисов.

"Искам премиера да разбере, че най-уязвимата част на обществото, това са хората с увреждания, пенсионерите, но освен гласоподаватели, те са и негови работодатели", пише Павлина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо е на социална пенсия? На младини не е ли работила? Колко стаж има. Имам познати с инсулт, които трудно говорят, но работят. Другите се мъчат, а някои готованци чакат наготово. Да ти дават и да недоволстваш, че е малко. Нахално ми се струва. Тя и от социалните и се полагат 87 или 198 лв, освен пенсията от НОИ.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм инвалид. Получавам пенсия за стаж и възраст. Отгледах трима сина, които ми зареждат сметката с още една пенсия, така че да ми стигат за лекарства. Никога не съм смятала, че държавата ми е длъжна, понеже съм болна!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стисната и гадна нация сме станали ...
6
8
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Къде съм написал, че съм застрахован от заболявания? Ти като си толкова загрижена, защо лично не даваш издръжка на въпросната Павлина, а може да ходиш и да й прислугваш? Аз не се чувствам отговор, за това че някой е получил инсулт, има милиони такива случаи, хората се подлагат на рехабилитации и отново са пълноценни хора, вашия "герой" съм убеден че ако се стигне също може да направи това. Но много по-лесно е да мързелуваш и нареждаш как другите трябва да те отглеждат.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4 Явно и ти си застрахован срещу заболявания.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе парализирата лява страна, която обаче на клипа се движи енергично. Но както и да е може, въпроса е според вас колко пари трябва да й даваме на тази жена? 2-3 или 10 хиляди месечно? Хем си на издръжка на общество, хем ревеш че ти даваме малко, хем си тежко обиден. По света хората си правят застраховки живот, в България винаги ревем, че някой друг трябва да се погрижи за нас и най-важното да мисли вместо нас.
3
3
 
3
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 5 години
Има една стара тактика срещу такива жалбоподатели и недоволни от властта "Да, по вашето писмо ще се сформира комисия, но срещу Вас, г-жо жалбоподател, има сигнал, че биете не.грите, скоро ще ви повикаме да обясните защо го правите"
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнализаторМного ми е интересно ти как би реагирал в подобна ситуация? Оф да, зсбравих че това на теб не може да ти се случи щото ти не си комунист а върл привърженик на разБойко, евро-ценностите (побългарени) и всичко западно и свято! Такива като тебе болест не ги лови
1
17
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Господ винаги наказва дартите комунисти и путинофили те, тая е или едното или другото ако беше истински демократ и българофил нямаше да страда така