Престъпност, полиция, политика... в симбиоза?

Водовъртежът на парите бил кристално прозрачен
Обновена: 17 авг 2018 21:22 | 17 авг 2018 21:12, Камелия Цветанова
19

Как в годините на прехода се преформатираха групировките и защо 29 години по-късно се говори за обвързаност между политика и организирана престъпност?
Още по темата
"В България подобно нещо винаги е било налице. След задържането в Истанбул на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и несебърския бос Димитър Желязков-Очите това отново се потвърди. Схемата е елементарно прозрачна. Бенчев е дал много пари на социалистите и самият той го потвърди, колкото и от БСП да отричат", коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Юлий Москов.

По думите му това би трябвало да е изключително обидно за симпантизантите на опозицията. Митьо Очите пък можел спокойно да бъде наречен "престъпник", тъй като самият той е заявил пред съда, че е шеф на организирана престъпна група.

"Полицията, бандитите и БСП, Бенчо Бенчев! Ето я симбиозата между престъпност, полиция и политика. Толкова кристално чисто се вижда всичко!", отсече още Москов.

Във връзка със словесната престрелка, която избухна между вицепремиера Валери Симеонов и лидера на "Атака" Волен Сидеров, журналистът каза, че вижда помощ от страна на Сидеров към "някакви икономически структури".

"Тезата на Симеонов е много проста - има закон и той трябва да се спазва, ако е лош трябва да се промени. Сидеров от своя страна обаче твърди, че законът няма значение и заведенията могат да вдигат шум колкото си поискат, в противен случай се пречи на икономиката. На чия икономика обаче?", отбеляза Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

Седмица след поредната акция на Валери Симеонов по Черноморието, която доведе до затварянето на две заведения заради силен шум, днес вицепремиерът написа в профила си във Facebook, че те отново отварят врати.

"Какао бийч" в Слънчев бряг и "Хедон" в Созопол били изпълнили законовите предписания на здравните органи, като са издали заповед за прекратяване на озвучаването след 23.00 ч. на откритите площи, а всички гости на дискотеките трябва да бъдат прибрани в закритата част точно в 22.30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Браво на № 15 преди 5 години
Употребен памперс. Точно такъв е охранения индивид.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОСКОВ ЛИ? РЕКЛАМЕН АГЕНТ НА БОРИСОВ. ОТ ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ.МИРИШАТ НА УПОТРЕБЕН ПАМПЕРС.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангел небесен. Нема що.
12
2
 
3
 
! Отговори
Мис Бикини преди 5 години
Нема такво нещо!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама къде се изгуби другия герберастки глашатай пиян дето Мишо Константинов, специалистът по Всичкология.Дайте му и на него думата.
10
6
 
30
 
! Отговори
Угоено туловище преди 5 години
Мазнико, защо нищо не казваш за престъпленията на тиквите срещу народа? Защо нищо що не казваш за разградената държавност? Защо нищо не казваш за шайката описана от Антон Тодоров? Защо нищо не казваш за избитите животни? Защо нищо не казваш за мизерията и бедността? Защото си в тиквената каша и с двата крака.
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще ни облъчване с подметките на Тлъстака от Банкя.
8
14
 
3
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 5 червен анонимник. Ама той Боко има парцел и на Марс - ти не знаеш ли?
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазния глашатай на геп.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не разбирам.Говорим за симбиозата престъпници и политици,изведнаж се намесва шумът от дискотеката,или правите "физичен шум", ако знаете какво значи това.Откъде ли?
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И разбира се Тиквата с Острова е паднал от Марс.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо постоянно му давате думата на този Тиквен лакей?
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москов ама за Вожда нито дума нали?Сакън!
2
3
 
22
 
! Отговори
Майсиработа преди 5 години
Обединени политици с престъпници и бизнес.Равно на мафия.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво сега Суджукарите и оня тлъстия със запретнатите ръкави пак да Светата вида ненапутс и Майка Тереза - 2 в 1.