Каракачанов: Армия се прави с дух и любов към България!

"Българската армия е в ръцете на обществото и е инструмент за неговата защита"
Обновена: 23 сеп 2018 07:28 | 22 сеп 2018 18:18, Елка Василева
69

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

"Българската армия е в ръцете на обществото и е инструмент за неговата защита. Въпреки недоимъка и липсата на средства, момчетата и момичетата в армията си изпълняват задълженията. Това не е лесно, трудно е, рисково е, но хората имат дух. Армия се прави с дух и любов към България". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на показа на военна техника пред сградата на Министерството на отбраната в София, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Днес отбелязваме 110 години от обявяването на Независимостта на България - факт, който е станал възможен благодарение на Българската армия, заявил Каракачанов.

"Хубаво е българските граждани да имат по-чест досег до армията, да видят въоръжението, войниците. В тези комерсиални времена, когато хората се интересуват преди всичко от доходите си, е хубаво по някакъв начин да покажем, че воинската професия, макар и към момента все още не добре платена, е достойна и заслужава уважение", допълнил още министърът на отбраната.

В Деня на Независимостта едновременно в 17 града в страната хората можаха да видят образци военна техника, оръжие и екипировка.

Инициативата е първата от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.

Министър Каракачанов припомнил, че през последните 20 години бюджетът на армията е орязван 4 пъти, като само през 2010 г. е намален с 40 процента.

"Аз не съм спрял да настоявам за повече средства. През изминалата година увеличихме заплатите с 10 процента, а за тази година сме предвидили още 10 процента. Представили сме необходимите разходи за ремонт на част от съществуващата техника. Отделиха се близо 3 милиарда и половина за закупуване на нови самолети, кораби и бронирани машини", казал министър Каракачанов.

Той посочил, че това е само един етап от цялостното обновяване на армията, което ще става постепенно поради невъзможността да се отделят необходимите средства.

Министър Красимир Каракачанов поздравил всички военнослужещи, взели участие в днешното представяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Тъй, де! преди 5 години
С дух и любов към България и най-вече с голямо, патриотично шкембе!
56
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И откъде тоя шишо знае нещо за армията след като е нестроевак???!
55
2
 
14
 
! Отговори
k преди 5 години
добре е да се знае че този македонски шкембелия не е ходил войник - скатал се е от задължителната по онова време казарма
54
1
 
4
 
! Отговори
Армия се прави с дух преди 5 години
"Армия се прави с дух и любов към България!" Ама това изключва Каракачанов. Да си взима синьото цукало и да се маха.
53
0
 
1
 
! Отговори
куконос преди 5 години
Еии наложи кукоооото ! Кррррръъъъгом ,маааршшшшш ,леви,леви 1,2,3, ,леве,леви,1,2,3,
52
0
 
4
 
! Отговори
един от публиката преди 5 години
изчезвай и не ни разваляй празника македонски шпионино ичезвай с целата си банда предатели
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Осман КАРАКАЧАНОВ -СТАРШИНА ШКОЛНИК . КАПИТАН ОТ ЗАПАСА .
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея три нацистки пачи от ОП закичени с тиквени медали не само няма да им служа ами получа ли оръжие в ръцете първо тия национални предатели ще разстрелям и после с кеф ще ги лежа.Пък и заповед от генерали дето не са ходили военна служба бивши агенти са и имат бебешки гърнета на главите не приемам.Армия се прави с три неща пари, хора но умни не *** като тях и технологии.И да армията трябва да е и доброволна и добре платена защото излага живота си на опасност а умения се подобряват ежедневно.
49
0
 
9
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 5 години
Бидоне, армия се прави с пари, ама вие опоскахте и изядохте държавата и сега гр*хтиш за дух и любов. любов от бай Ставри в затвора като влезнете, само там любов истинска народна ще усетите !
48
1
 
17
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Джамбазки, Каракачанов, Сидеров не са отбили наборна военна служба. Няма какво да се коментира.
47
0
 
7
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Моята любов е че съм българин на тази прекрасна-прекрасна България .Моята омраза е към политиците ,мафията некадърниците,подкупните и много други в България.Не иска да служа на на политиците тъй като те и техните близки няма да си цапат ръцете по казармите и по време на война.Няма да служа и по време на война .
46
0
 
4
 
! Отговори
Срам срам срам преди 5 години
29 години не можете да закупите съвременни изтребители. Факт! не 50бр., не 20бр., не 10бр., един не можете да закупите. Това са фактите, пред които и боговете мълчат. А унищожените подводници и 40 годишните фрегати?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе войвода, агент Иван...а политика се прави от истински патриоти, а не псевдотакива руски слуги като теб.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос?Защо един пенсиониран военен-***, взима по голяма пенсия от един пенсиониран учител ,инженер и работник?*** работи след пенсия ,а истински работещия не може.Как става тоя номер,дали бившите военни,не са и все още доносници?!
43
0
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Армия се прави с пари. Победите и Битките се печелят с дух и любов към България бе ***. Последните 30 години всички управляващи сте един дол дренки. Всички сте за затвора, мамичката ви продажна
42
0
 
4
 
! Отговори
ЛОЕНА ТОПКА преди 5 години
..... НАЙ-ВЕЧЕ С ПАРИ !!!! ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ВОЕНЕН Е НАЕМНИК. ОК ???? ВИЖТЕ НАТОВСКИТЕ СИ ПАТНИОРИ..... :)))))) ЛЮБОВ - ДРУГИЯ ПЪТ.... НЕМА НУЖДА.... ПАРИИИИИ
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДА-ТЕЛ-ИИИИиии
40
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Кой го казва ??? Армия се прави с дух и любов към Родината !! И това го казва ЩКЕМБЕВОЙВОДАТА от партията ВМРО и на НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ?? от КОГО ?? от ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ и ШКЕМБЕКАРАКАЧАНОВ с дакела Касабов усмиващ турските мекерета а седящ на една маса с турският посланник на бал прием !!!! УЖАС !!! ДАМИ и Господа !!! Толкова неверници и продажници във властта не е имало никога в БЪЛГАРИЯ за последните 30 г !!!
39
0
 
8
 
! Отговори
Карака-чака преди 5 години
Арм,имахме при,комуналката,а сега нищо
38
0
 
5
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
Относно спомагателните сили на Германия (ВСВ), Русия (втора половина на 20в.), САЩ (21в.), Николо Макиавели ви го е написал в пряк текст през 16 век, вие още не можете да откриете топлата вода. ЦИТИРАМ!"Спомагателните войски могат да бъдат полезни и добри за себе си, но за този, който ги вика на помощ почти винаги са вредни. Ако претърпят поражение, за него няма спасение; ако победят, той попада под тяхна зависимост."Цитат от "Владетелят" ("The Prince")