Заради неравности: До 90 км/ч от Чирпан до Стара Загора

АПИ очаква засилен трафик по пътищата в понеделник
23 сеп 2018 11:06, Красимир Ангелов
73
Заради неравности: До 90 км/ч от Чирпан до Стара Загора
Снимка: Булфото, архив

От понеделник се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч по магистрала "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината за това са неравности на пътната настилка. За целта е необходимо шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни.

Отново на "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. На 24 септември, когато е последният почивен ден и се очаква засилен трафик, ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и в участъка между Ихтиман и тунел "Траянови врата" от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия". Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" по път Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември, път Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София;

В понеделник за улеснение на трафика, в края на трите почивни дни, ще има две ленти за София на автомагистрала "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.

В момента на "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт "Потоп"), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня"), при 36-ти километър (виадукт "Коренишки дол") и при 51-ви км (виадукт "Разлив"). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това движението се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика на 24 септември ще има две ленти за София и една за Варна.

Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път София - Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ "Хемус" на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.


За улеснение на трафика през Владая - по път Е-79, на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Утре, от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

В участъците, в които се извършват ремонти дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
2
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Неравностите по пътя все някога ще ги оправят , ама неравностите в някои глави- никога!
64
1
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
Абе вие плювачите по опорни точки само това си знаете! Книжките на пишман шофьорите при кое управление се раздаваха? Джигитите коя година са родени? После е много удобно само пътя да ни е крив.
63
2
 
2
 
! Отговори
ха преди 5 години
Ха да видим джигитите ще спазват ли ограниченията или пак ще се правят на мъже и на "абе, ти ли ше ми каеш с колко да карам"
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпълнителя Трейс за този участък от магистрала Тракия е избран от тройната коалиция. По това време порционите се раздаваха от почетния председател, както сам се похвали.
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече ми е станало навик като нацеля дупка на "Тракия" да викам колкот ми държи гърлото: "Мамaтидаeбабойкоборисовдаеба". Действа успокояващо на нервите. После поглеждам към свинетката ми и ме заливат топли чувтва и към свинете. Накарал съм тоя дето ми гледа две прасета за Коледа, да кръсти едното "Павлова". Смятам лично да ходя да го коля, при все че никога не съм клал.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради неравности:винетка 50лв вместо 97 лв.
59
1
 
12
 
! Отговори
неграмотен депутат преди 5 години
Какво толкоз и с 50 км ще карате по магистралата,голяма работа,нали парите са усвоени и всички по веригата са доволни!
58
2
 
3
 
! Отговори
у перник е рая преди 5 години
ако ще и с 20 да карам пак ще карам стария голф дизеляка вие ни ебавате с всичко ние ке чадиме колко може повече дъргавата срещу нас и ние срещу ...... еееееебцццааяаннниеее
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Преди 30 дена пътувах по този участък и страшно беше. Защо чак сега реагират не знам."Потърси в интернет има доста информация. Участъка е пуснат 2007. Първите дефекти се появяват по-малко от година след пуска. 2010 Росен Плевенлиев активира процедура за ремонт от фирмата-изпълнител Трейс. Трябва да се отиде при Трейс и да се пита.
56
2
 
10
 
! Отговори
ДО Гордостта на Боко преди 5 години
Участъкът е пуснат 2007 година. Може да провериш кой го строи и кой го пусна.
55
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Преди 30 дена пътувах по този участък и страшно беше. Защо чак сега реагират не знам. Питам се защо плащаме винетки, защо ги има пътни полицаи, защо има пътна агенция. Кой издава акт за приемане на пътищата.Докога в държавата ще се работи некачествено.
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е да се знае, че както злополучния път от Своге до София така и този участък от Тракия са строени от фирма Трейс.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрият участък от Тракия е Бургас-Карнобат, който го построиха турците, нито се е накъдрил, нито се е напукал, нито има нужда от заливане на фуги!20 години перфектно състояние!
52
7
 
24
 
! Отговори
Гордостта на Боко преди 5 години
Участъка беше гордостта на Боко.Станишев показа в НС пепелта с която се прави магистралата, но простака Боко надвика всички с простащината си.Това беше първото най-яко крадене на ГЕРБ, след кметуването на ББ в софия
51
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Участъкът беше пуснат при тройната коалиция - половината участък 10-11 месеца след като като направиха правителството на тройната коалиция, а другата половина 26 месеца след като направиха правителството. С други думи втората половина на този участък е построна главно при Станишев, а първата половина е построена повече при Крадлив Симо и по-малко при Станишев.
50
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не че нещо ама участъка беше направен и пуснат при тройната коалиция.
49
1
 
3
 
! Отговори
българина преди 5 години
До Анонимен мисля че е 2010г....
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Треис - собственот на депутат от дпс, главен акционер Мишо Миков, бивш началник на бсп :))) Ай чиститу!
47
10
 
8
 
! Отговори
българина преди 5 години
интересно 10 г гаранция не изтече ли вече, тези неравности са от първия месец? *** на герб вече започват да ги заливат откъм гърба...
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българинаот първия месецна построяването е така, но медиите и прокуратурата са за това да служат на гербтози участък е строен е през 2007г бе