Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия

Ефрейтор Хаджипетков има изключително точен мерник
24 сеп 2018 07:45,
183
Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия
Българският снайперист Крум Хаджипетков. Снимка: "България днес"

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято.

Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник, разказва "България днес".

На най-късото разстояние - 106 метра, той успява да вкара три куршума в една дупка, като ги набива един в друг.
На 252 м изстрелва три куршума, които събира в пространство с големината на 10 стотинки.

След това уцелва топче за тенис на маса от повече от половин километър. На 800 м поразява точно в средата портокал.

Върховото си постижение ефрейтор Хаджипетков регистрира от около километър и половина. След 21-километрово тичане със снаряжение и раница с пясък (25 килограма) той стреля с пушката си и поразява мишена с размери 50 см.

В надпреварата в Германия участвали снайперисти от държавите членки в НАТО и чужденците били силно впечатлени от уменията на българския войник.

"За мен е въпрос на чест да служа като снайперист в Българската армия. За мен е важно от цялото това развитие в мисии, учения и занятия да извлека максимално полезното нещо за себе си, да придобия опит, умения и знания, които да мога да предам на следващото поколение", заявява гордо ефрейторът, който е в родната армия от 9 години.

Крум започва да стреля още от дете - първият му голям успех е, когато уцелва капачка от 50 метра и тогава осъзнава, че това е житейското му призвание.

Освен професионалист с пушка Хаджипетков демонстрира и добро сърце. Той има идея да започне обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят.

Признава, че първо трябва родителите да се престрашат, а след това той ще помага на малчуганите да трупат самочувствие и да се чувстват добре сред останалите деца. За най-точните малки стрелци ще има и грамоти, за да могат да се хвалят с точния си мерник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да запозная днес бг с Вова Якут !1995 година !Ютюб който не го мързи !Човека не обича даже с оптика да стреля ;)
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е важно колко точно можеш да стреляш, ако се целиш само в капачки и портокали. Важно е кой ще отстреляш с уменията си.
110
3
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
А ще може ли да уцели тиквата лекичко между очите от 800 м Ако го направи го признавам :)
109
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен професионалист с пушка Хаджипетков демонстрира и добро сърце. Той има идея да започне обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят."А тия с церебрална парализа точно от това имат нужда ... понеже си нямат други проблеми, някои едвам смогват да си платят лекарствата ... но не, айде да ги научиме да стрелят и да им дадем грамоти, че най вероятно живота им ще е изпълнен с престрелки и конфликт на интереси.Явно, за да си добър стрелец не е нужен чак толкова акъл.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С още десетина приятелчета може държавата да им отпусне пари за CS на живо по границата. След това минават месари и ето ти храна за бездомните кучета, ето ти костено брашно за селскостопанските животни, а и в БАН може да извличат трупни хормони и да продават в третия, или четвъртия свят, че се не знае ние в кой сме.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
веднага пращам в парламента товар портокали,да загрява белким започне да пропуща
106
0
 
2
 
! Отговори
педерист преди 5 години
Моля, още веднъж. тогава е резултат не случай
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като оная де се подиграва че минала днес системата.Мила ми при теб не бяха ли на хотел за разпространие внука и бившия им мъж дъщеряти в лудница ми тръгнала да се подиграва на системата
104
1
 
6
 
! Отговори
Сумката преди 5 години
Тези хора не трябва да ги сниммат. Поне лицата им не трябва да се виждат. Двама трима такива могат да обърнат в паника цяла рота.Или да вземат зелката на някой главорез.
103
1
 
3
 
! Отговори
СатаН АТО преди 5 години
Прекрасна идея, само това им трябва на децата с ДЦП - да стрелят с пушка. А патроните кой ще купува?
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Патил-тия в парламента българи са ги избрали не извънземните,до аз-вероятно не е връзкар и затова макар и способен е само ефрейтор,сега пък да вземе момчето да иде в друга армия най-добре ще направи.
101
1
 
25
 
! Отговори
Патил.. преди 5 години
Пич ела брато мсъс снайпера, на центрото на София и залегни некаде с добра гледка към парламенто....и като ги почнеш .един...два....три....и така сите 240 душмани..Ела брато тука у България ,че неостанаха хора ,сите бегаха от демократичния ужким хубав живот , създаден , от тия там изедници...Народеца гладува и тия живеят като крезове ...и си хранят еректората от постоянно люпещи се ***, М.анга.ли де ...всичко се разпадна у тая дуржава...ела брат ела и ги почвай..без *** пушка няма промяна
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези, които плете армията, я ми кажете какво ще спре първият достатъчно г богат и свързан човек който събере 500-1000 наемник, въоръжи ги и даде достатъчно подкупи да узурпира властта и да поеме контрол?Не, честно? Какво ще спре такъв човек?
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нереализираните неудачници завистливо се изявиха във форума.
98
1
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Снайперистите,даже ако нямат такъв мерник като нашия ефрейтор са ценен армейски кадър.Трябва да се знае ,че никак не е лесно да си снайперист - лежиш някъде съвсем сам и не мърдаш с часове.За тези които не знаят,ще кажа че снайперистите не ги вземат пленници -убиват ги на място,защото нанасят големи поражения!?
97
2
 
0
 
! Отговори
Паци преди 5 години
И мене като Макейн ме разцъкаха отзад, ама него жълти мен пущуни от бул. Мария-Лиуза.
96
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ефрейтор Хаджипетков има изключително точен мерник"Стой си в Германия и не се връщай в Джунгахорията защото няма да бъдеш оценен!
95
6
 
0
 
! Отговори
Vzvod преди 5 години
Anka sha go zeme za hugienist v nemskata armia...da higienizirvat siria...
94
1
 
3
 
! Отговори
Efgripe преди 5 години
Eh, ako beshe edin futbolist mojeshe da go prodadem za nad 100 miliona euro v bialata ikonomika...da buta golove po sveta i vsichki da revat ot kef...bulgar...bulgar sneiper...a sega rita samo za offshorni firmi v chernata ikonomika.....
93
2
 
17
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Браво на българския снайперист , ама не е руснак. Е ,ако беше братушка , е хеее, а сега кво?