Анализатори: Връзката политици - граждани е прекъсната

Кога ще се изчерпи търпимостта в обществото?
25 сеп 2018 22:52, Екип на Bulgaria On Air
26

"Липсата на доверие в българската политическа система е всъщност цялостна липса на усещане, че нещо може да бъде променено. Българинът като цяло не счита, че нещо зависи от него. Обръщането на тази нагласа би довело до някаква системна промяна в България, но никой не се опитва да я обърне", заяви политологът Христо Панчугов в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Така той коментира данните на социологическата агенция "Афис", които показаха, че правителството преживява най-критичния си период от началото на мандата и нараства делът на избирателите, които насочват погледа си към варианта "предсрочни избори".

Журналистът Юлий Москов коментира, че у обществото в България съществува мисленето "ние" - народа и "те"- политиците, защото между двете звена няма никаква връзка.

Политологът Христо Панчугов също се съгласи, че има прекъсната връзка между граждани и политици. Според него обаче това не може да продължи дълго.

По неговите думи невъзможността на българските институции да наложат какъвто и да е ред, в която и да е сфера на българското общество, е в основата на проблемите.

"Ако има спецакция по един въпрос, значи той не се разглежда ежедневно" допълни журналистът Юлий Москов.

"Некомпетентност, липса на въображение, липса на политически смисъл, политически шантаж и политически сделки са в основата на това, което наблюдаваме в момента. Търпимостта на българското общество е крайно време да се изчерпа", категоричен бе политологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези всичките едно време бяха комсомолци и политруци! Всички са учили в Москва! Я марш оттука!
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига,червени анализатори и дръгливи коне! То бива,бива...! Имам чувството, че Нинова идва и сменяме ЕС със СИВ от едно време! А бе кого каните и какво слушате?
21
1
 
1
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
Тая телевизия се убиха да го канят този т.н. журналист Москов. Ми той е вече стар и .... да него обиждам .
20
0
 
3
 
! Отговори
цъфнали и вързали преди 5 години
Ето реалността - непълнолетни наркомани,унищожаване на децата и младежите в ранна възраст - https://youtube/watch?v=BCqthE9EdKM
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е възможно да имаш връзка с елит който се е разделил на няколко партии за да имитира демокрация а реално са все едни и същи и този елит се самойзбира.Тоест това е тоталирарен елит със или без имитирана демокрация все е същия.Не случайно всички до един в него имат връзка с елита на предния тоталитарен режим.Хич не е възможно да имаш връзка с елит който не си избирал.
18
0
 
5
 
! Отговори
Спомен преди 5 години
Свалиха акциз на кафе, и какво стана, търговците свалиха ли цената - не!После митът колко умни и работливи били.Като строителите ни, умни работливи - а строят с некачествени материали, без шумоизолация, пожарни кранове, гаражи, изолации - при първото по-сериозно бедствие, ще видим резултатът от "работливите, умните и красивите".
17
0
 
11
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Връзката Политици-граждани може да е прекъсната но виж връзката Политици-мафия е доста стегната.
16
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Тази връзка никога не я е имало.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво си въобразяват тези мафиоти, че могат да управляват еднолично държавата ли? Да не сме в средновековието?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно е да не се губи връзката със селЯните.
13
0
 
7
 
! Отговори
Покупателна преди 5 години
Важна е покупателната способност!Един боб в Испания да ти е еди и нещо, а в БГ три лева.Средната заплата е чисто хиляда лева, а ток, води, парно, данък смет да са ти 35% от заплатата.Да имаме сто хиляди със над две хиляди заплата - лекари и програмисти в С-я.Всичко останало е на ръба на оцеляването.Каквото и да увеличават,с темпото на поскъпване на данъци, стоки, услугивървим към устойчива мизерия.Сива икономика и несъбрано ДДС са първите крачки.Премахване на търговска тайна при ПЧБ
12
8
 
1
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Връзките с управляващите ги заздравяваме на избори. БСП нека отново се пробва да установи връзка с нас! Надали ще ги изберем, но сме свободна страна. Доверие обаче не се гради на основата на лъжи. Ние виждаме кой върши работа и кой само плямпа и ***, когато дойде на власт.
11
6
 
11
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Само Хорни "слезе сред народа" - първо в СПА курортите на Банско и Гулийна Баня, сега е из гръцките плажове, защото "народът" не е сколасал да се прибере още оттам.Така трябва - да види какво му е на народа, я!
10
2
 
22
 
! Отговори
Кенчо гьостерицата преди 5 години
Ще възстановим връзката с политиците . С фул контакт.
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този обикалял ли е по населените места из България,за да види реалния живот извън София и извън колата си?В България деца гладуват,хора умират от глад и студ,майки проституират,за да изхранят семействата си,питай оня от ОФ предаването Карбовски,ако не вярваш.И как ще сравняваш заплатите,пенсиите в България с тези на запад?
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ей,стига говори наизуст,ти си се обадил в Мюнхен,най,ама най най-скъпия град в Германия,а и не само в Германия.В другите ландове или в селата защо не звънна,да питаш за цената на продуктите и да направиш средно аритметично изчисление за цяла Германия?Мноого сте умни,надали и една година сте живели на запад,а устите ви големи,всичко знаете.
7
6
 
2
 
! Отговори
anonim преди 5 години
Taka e , no niama alternativa.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великият мислител Москов. Изговори много, без да каже нищо.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу Борисов и ГЕРБ!ДА СЕ МАХАТ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ГИ ТРАЕМ!
4
3
 
17
 
! Отговори
дарвин еволюция преди 5 години
Стругар --> РабФак --> Партиен Секретар --> (Г)рабиме (Е)вропа (Р)ушиме (Б)ългария --> Прецедател на НС --> Министър --> Майка На Нацията