Осветители от операта написали "Локо София" в Хирошима

Двамата мъже вече са уволнени и отстранени от турнето в Япония
Обновена: 17 окт 2018 12:04 | 17 окт 2018 11:52, Красимир Ангелов
157
Осветители от операта написали "Локо София" в Хирошима
Снимка: asahi.com

Двама осветители от софийската опера са вандалите, написали "Локо София" на мемориала на жертвите от ядрената бомба в Хирошима, съобщава БНТ.

Още по темата

Информацията е потвърдена и от директора на операта Пламен Карталов.

Двамата мъже вече са уволнени и отстранени от турнето в Япония, а с тях ще се занимава полицията.

Провинилите се били част от трупа на операта за концерт в страната на изгряващото слънце.

Софийската опера и балет замина на седмото си турне в Япония в началото на октомври. В продължение на около две седмици в столицата Токио, в Осака, Нагоя, Фукуока, Хирошима и други японски градове първият ни оперен театър трябва да изиграе 11 представления на оперите "Турандот" и "Кармен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Карталски,Ако беше директор който си седи на мястото и управлява не на принципа на шуробаджанащината може би това нямаше да се случи.Както например оная за нищо неставаща обоистка от Русе заради която изхвърли един от най-кадърните обоисти в България свирещ в момента със Зубин Мета.Точно заради такива като теб карталска тикво некадърноста е единственият фактор който управлява културата в абсурдистан.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашето общество е болно.Замислете се,че направихме от една мутра,министър-председател.
105
1
 
3
 
! Отговори
65 преди 5 години
Как не го беше срам Пламен Карталов пред цяла България и да каже ,,ами направили са го,ама се срсмуват ,вайкати се извиниха.В миша дупка да се скрие.
104
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво всички ревете,тези хора са типичен продукт на държавата,манталитета,образованието.Такива хора произвежда нашата държава.Точка.Причините са 1001.Най-вече в управляващите.Рибата се вмирисва откъм главата
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно,родителите им са фенове и на БСП.Стига, очерняхте вече Българя!
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вандали!Сигурно са назначени с връзки,свикнали да им се прощава всичко и че всичко им е позволено.Този срам им стига за цял живот,опетниха името на страната си.Простаци!
101
1
 
4
 
! Отговори
2 преди 5 години
Това може да са същите дето оцапаха де що имаше нова мазилка из София. Покажете ги да им видим физиономиите!
100
1
 
4
 
! Отговори
, преди 5 години
Дори чистачката извършва по-хуманно дело от един *** осветител. Което не пречи да си уважителен, а не вандал.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей *** аз познах найстина като ги кастрират в японския затвор ще пеят до минор.Не знам аз какво са осветявали ама сега да ги пуснат в отпадните води на атомната централа Фукушима.Ако изплуват вече и без захранване от контакта е светят.От тия нацстки простотии вече да ти се отврати.Защо мислите че са го направили за да докажат колко са велики, чудесни и недосегаеми естествено и какви патриоти са дори на имперска Япония великите путриоти се изходиха.Патриоти са ама като тоя на Ботев да.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имената на глyпцитe висят по стените! Оставете ги тези инфантили на собствена сметка да се спасяват в Япония и да си купят билетите за връщане от там! Сигурно завинаги ще се откажат да се подписват по улиците.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боилбановци в ЯпонияАбе да наричаш осветители в операта - елит на нацията, малко неуместно.А Ленчето явно си е болна от клептомания. Има си такава болест и не е измислена от българи.
96
1
 
2
 
! Отговори
Fori преди 5 години
Преди години имаше един виц, който обяснява манталитета на нашите съвременни Бай ***:Обиколка на пирамидите в Гиза. Около 35 градуса и влага, другите туристи един по един се отказват, двама нашенци обаче продължават по най-тесния тунел малко под третото ниво на пирамидата на Хеопс. В един момент единият спира и казва:- Братче, не мога повече. Слизам долу на кафето. Ти давай докато можеш, като видиш, че не става вече пиши X Y и-кратко и се връщай!Та така, вица си е виц, но това е гадно.
95
1
 
21
 
! Отговори
Художник преди 5 години
Опитвам се да си представя манталитета на вандалите и, честно, не мога. Редиш си значи багажа за полета до Япония и си казваш "чакай да си сложа и спрея, че може и да ми се удаде възможност да пиша." Или, което е по-вероятно, отиваш в Япония, разхождаш се в свободното си време и си казваш, чакай да си купя спрей, за да мога да пиша. Някак си е предразполагащо: вежливи японци, зелени морави, бели стени - чакай да напишем едно "Локо София", да знаят японските фенове, че не са сами. Хехе!
94
2
 
5
 
! Отговори
az преди 5 години
Сега трябва да си направят харакири, за да измият срама от постъпката си. Ама къде *** да знае за тия неща, колко сме назад и в страни.
93
2
 
18
 
! Отговори
Боилбановци в Япония преди 5 години
След като една мастита дипломатка - извънреден и пълномощен посланик в Международната общност - беше снимана да гепи кремчета от безмитен магазин на летище в Полша, станалото в Хирошима само допълва впечатленията за качеството на съвременния български културен (и не само) елит.
92
1
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
"Проста да падлудееш!" Маняци, абе тука е блатото, и японците трябва да го знаят.
91
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати п-р-о-с-т-а-ц-и-т-е!
90
2
 
8
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Хехехееее , Надежденски тарикатчета!!!
89
2
 
14
 
! Отговори
Ira преди 5 години
Те си мислят че са пред паметника на Съветската армия, кофи мастило, обиди и хули, и, браво на края.
88
4
 
22
 
! Отговори
blue преди 5 години
Това са софиянците работещи в операта. Тотални простаци.