Лечева: За БСП този вот на недоверие е закъснял

"МЗ ни изненада с шокиращо предложение - отказ от реформа"
18 окт 2018 22:21, Екип на Bulgaria On Air
10

Социалистите се готвят за дебатите по вота на недоверие, а според депутата от БСП Весела Лечева има липса на политическа воля за реформа и липса на компетентност. Пред Bulgaria ON AIR тя бе категорична, че здравеопазването ни е неадекватно и компрометирано.

"За нас този вот на недоверие е закъснял. Има още една пропусната година за всеки български гражданин. Още преди 5-6 месеца предизвикахме дебат в НС на тема "Здравеопазване". В крайна сметка министър Ананиев беше ангажиран да предложи нов здравноосигурителен модел. За изненада на всички заинтересовани страни получихме шокиращо предложение, което показва отказ от реформа", обясни Лечева.

Според народния представител от БСП предложенията на министър Кирил Ананиев натоварват допълнително финансово българските граждани.

"Системата в момента е абсолюто компрометирана и пробита. Няма как да искаш допълнително финансиране", отсече Весела Лечева и отчете честата смяна на здравни министри и шефове на НЗОК.

Лечева смята, че е непредсказуемо какво ще бъде гласуването на вота на недоверие. По думите ѝ било важно да се предизвика този дебат и да се предложат алтернативни модели, които да решат проблемите в здравеопазването.

"80% от българските граждани живеят в риск от бедност. България изчезва и заради обедняването на населението. Младите хора търсят препитание навън", завърши Весела Лечева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 5 години
Наистина ще бъде добре, ако се запази сегашния модел на здравеопазване, като се засилят мерките на контрол. Подобен модел със социални елементи действа във Финландия, но не се краде и източва. Затова и финландците са спокойна и щастлива нация. Смяната с нов модел, със застраховки, ще предизвика съществен трус в системата и ще се окаже непосилно за значителна част от хората.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще започнат да се оплакват, че системата е като крепост и никой не може да влезе в нея. Застрахователни мутри ще пазят и ще пускат само избраници. Парите от вноските ще отиват за издръжка на мутрите, пазачи на мутрите, коли, билдинги, реклама по телевизята. Друга част от парите ще отиват в техните свързани частни болници. БСП трябва да защити сегашния модел и да поправи изкривяванията в него. Как ще контролират дузина частни фирми? Кой ще им позволи?
6
4
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Самото съществуване на БСП е много закъсняло. То бива наглост ама чак пък толкоз
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички пропаднали кадри на БСП, за които хората не гласуват нещо много се раздвижиха напоследък. След като Борисов даде 47 милиона на Гергов. Знаем ги тия номера, вършеха добра работа и при патриотите и при СДС-тата и при ДПС-ТО. Ама при Нинова Борисов удари на камък.
4
10
 
14
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая другарка откога освен от пушки разбира и от медицина,колко ли и струва само количката а другарко,лицемерна....
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисълта на Лечева винаги е била не по-малко точна от стрелбата - друго си е да разбира човек от де що му попадне на прицел - както и на цялата родна Партия впрочем. А че вотът е срещу идеи, а не факти - няма значение бе, все си е вот!Поклон пред мъдростта на интелектуалните ни върхове!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах закъснял вота, БСП когато и да се саморазпуснат и да идат да си харчат милионите окрадени от държавата все ще е късно