Убийствата на мафията – през погледа на Анна Заркова

"Българската мафия, както я видях" - новата книга на журналистката
19 окт 2018 12:30, Анисия Иванова
34

Най-новата книга на Анна Заркова "Българската мафия, както я видях" е естествено продължение на книгите ѝ "Изгаряне" и "Големите убийства".

Творбата представлява ретроспекция на случващото се в правораздавателната система на страната през последните 30 години. Тази ретроспекция се основава на събирания в продължение на десетилетия материали от журналистката, на нейни предишни книги, публикации, както и на други публични източници по големите криминални случаи в страната.

"Не е трудно да се сблъскаш с мафията. Видях мафията вчера на улица "Алабин". Пропаднах в една плочка, а този участък бе ремонтиран през май тази година. Мислех да съдя кметицата, но разбрах, че няма голям смисъл", категорична е журналистката Анна Заркова в "България сутрин".

По думите ѝ в книгата са събрани всички по-големи убийства на мафията у нас.

"Всички неща в книгата са видяни, чути и документирани. Няма нищо измислено, но има спестени истини. Спестила съм истини, които не знам, а също така и такива, които имат друга страна. Надявам се книгата да намери своите читатели и те да ми простят за неназованите имена", допълни Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея в изданието могат да се добавят още десетки случаи, в които се проявява агресия срещу журналисти и дори нормални граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Михал преди 5 години
Така са устроени организациите, че посоката се дава от лидерите. Ясно е, че ако Станишев беше председател на БСП, Истанбулска Конвенция щеше да се приеме. При Нинова това изключено. Тя естествено е мразена от олигарсите в БСП, защото ги лиши от партийни позиции и парламентарно присъствие. Остава и Пирински да отиде на политическото бунище и процеса към облагородяването на БСП ще бъде завършен. Чудно защо сме против полезните ходове на Нинова. Добрите ходове трябва да се подкрепят.
31
1
 
1
 
! Отговори
Михал преди 5 години
Има едни симпатяги, които все червени им се въртят в главите. Кой създаде мафията? Червените. Да видим каква е истината. Черните престъпници Луканов, Лилов и Младенов за червени ли ги броим? Факта, че са били членове на червената партия не ги прави червени. Слуги на подобните им Горбачов и Елцин не могат да бъдат носители на социалната идея. Те са неолиберали, предали и продали родината си. Трябва да се научим да разграничаваме нещата. Партията на Живков няма нищо общо с партията на Луканов.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматка. Защо като четеш не осмисляш прочетеното? Пише жената, че освен фактологията, която споделя с евентуалните си читатели има и други факти, за които не знае. Нормален човек не може да обхване всички събития. Що се отнася за "имат и друга страна" според мен става въпрос за фактология не достатъчно подкрепена със съответните документи, което ще доведе до съдебни атаки.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До trafalgar. Ей зомбирания, тебе пак ли руснаците те блъскат по кратуната. За коя партия става въпрос? Що се опитваш да пишеш за неща, които не разбираш. Изплюеш се и отиваш до тоалетната доволен, че си допринесъл с нещо в борбата срещу Путин и руснаците и не ти минава през кратуната, че в щабовете на тези, на които служиш се чудят как с такива *** ще победят Империята на сибирската мечка.
28
0
 
0
 
! Отговори
Drangeda преди 5 години
Shtom sa i dali da ia poblikuva i ne minal prez neia nekoi rom boksorin znachi vsichko e nared ne zaplashva nikoi e chetivo koeto ne opasno za koito teiabva
27
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
поредната помия
26
6
 
8
 
! Отговори
trafalgar преди 5 години
Другарката Заркова също се включва в облчъването на народа, така както диктуват руснаците и партията. Поредната платена и партийно оцветена журналистка.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафия и правителства винаги са били свързани като сиамски близнаци. Не един "инспектор Катани" са си чупили главите в тази неофициално забранена тема. Мисията невъзможна сезон 1001, епизод 101000.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИЯ С ДЪРВЕНИТЕ ПАРДЕСЮТА ПИШЕХА ЗА МАФИЯТА И ТЕХНИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ- А ПОСЛЕ МАФИЯТА СИ ОДРЯЗА ПИПАЛАТА НА КУКЛОВОДИ КАТО ИЗБИ ДО ЕДИН БЕДНИТЕ МОМЧЕТА НАЗНАЧЕНИ ЗА ЦИРКАДЖИИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО- ОТ КАКВО ЩЕ СЕ СТРАХУВА ДРУГАРКАТА, ТА НАЛИ ЧЕРВЕНИТЕ СЪЗДАДОХА МАФИЯТА- НИМА НЯКОЙ СЕ СЪМНЯВА В ТОВА.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРКАТА ЗАРКОВА РАЗКРИВА ЛИ КОЙ СЪЗДАДЕ МАФИЯТА- ТОГАВА НЯМАШЕ ГЕРБ, КОЙ ЗАБОГАТЯ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА, КОЙ ФАЛИРА 12 БАНКИ- ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА1.1995-2.1997Г. КОЙ ИЗГРАДИ ОЛИГАРХИЯТА, КОЙ ПЛАЩА ЗА КУПУВАНЕ НА *** И ГЛАСОВЕ, КОЙ С ВСИЧКИ СИЛИ СЕ СТРЕМИ ДА РАЗГРАДИ ВЛАСТТА- АЗ ЗНАМ- ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ- НЕДОСЕГАЕМИ С ДВОРЦИ И ЯХТИ ЗА МИЛИОНИ- РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ НА ПОРЦИИ- МРАЗЕНИ И ПЛАЩАЩИ ЩЕДРО ЗА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА- А ТАМ ИЗТОЧНИЦИ НА СКАНДАЛИ.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото ми е известно писателите на книги за мафията в България до един са в дървени пардесюта...Авторката не се ли страхува от един летален изход заради разкритията си?
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А синчето депутат ,че и председател някакъв в парламентарната група на БСП.?????
20
1
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Като си спестила истината защо да те чета.Клюки има и тукСпестих истината:(Да кажеш такова нещо при презентация на книга за мафията....има нещо сбъркано в тая
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези квалификации преди някой да е прочел и ред от книгата? Крадецът вика дръжте крадеца е добре известна поговорка в действие по нашите ширини, но коментиращите да имат доблестта да не я потвърждават.
18
0
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Спестила истини,ама не ги знаела?Тая киселина й е разяла мозъка направо.Как спестяваш нещо,дето го нямаш - не знам
17
1
 
11
 
! Отговори
gio преди 5 години
книга за мафията, а същата тази чрез предаването си в момента е тяхна ***. Лицемерие!!!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е майчето на Крум Зарков от БСП. Типична комунистка, като Борисов.Затова не споменава и дума за него и СИК.Макар че той беше само шофьор на Маргините, ама мсе пак.
15
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек, който написва книга , в чието заглавие присъства епитета "мафия" е достоен за уважение при всякакви обстоятелства.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Многострадалната "разследваща" се спънала в една плочка и написала роман за корупцията - браво, майко Крумчо Озаркова, щерка на славното "светло" бъдеще и надЕЖБА на вечния "комунизъм" сред оскотелите от злоба "бивши".
13
2
 
9
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Спестих пари, които нямам..