Литър ли е литърът? Всяка трета бензиностанция ни цака!

Проверки: Проблемът е най-вече при малките търговци
Обновена: 23 окт 2018 06:43 | 22 окт 2018 20:15, Красимир Ангелов
51
Литър ли е литърът? Всяка трета бензиностанция ни цака!
Снимка: Булфото

Почти всяка трета бензиностанция у нас цака клиентите си в измерването на количеството гориво, стана ясно от думите на зам.-председателя на ДАМТН Иво Атанасов.

Това е констатирано при проверка на бензиностанциите, където често са установени проблеми с измервателните уреди. Така от 46 проверени обекта всеки трети има проблем със средствата за измерване.

"Това означава, че ни удрят в количеството. Зареждаме 20 литра, а са ни сипали 18", обясни Иво Атанасов.

По думите му това се случва основно в малките бензиностанции.

"НАП може да каже какво количество влиза и какво излиза от обекта", уточни експертът.

По думите му бензинът, който се произвежда в България, отговоря на всички европейски норми за качество.

Според данни на ДАМТН, след взети 1140 проби за проверки на качеството на горивата – дизел и бензини, от бензиностанциите са изтеглени над 1 милион литра бензин и 130 000 литра дизел.

По-късно е установено, че при измерването на бензина има техническа грешка и след като е преработен, отново е върнат на пазара.

"При 90% от случаите на несъответствие става дума за смесване на едното гориво с другото. Касае се за небрежност по време на транспорт", уточни пред bTV Иво Атанасов и посочи, че за тези нарушения има наложени имуществени санкции за над 1 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Литър по-малко. преди 5 години
Откакто зареждам на Еко, нямам проблеми.Точно толкова гориво, колкото съм платил.Другите цакат между 7(по-закон) и 10 % по-малко Газпром, Лукойл, че дори и Марешки.За мое огромно съжаления картела натиска любимата ми верига и все по рядко има качествено гориво от Гърция(Хеленик), за сметка на азотното Лукойлско гориво.
39
0
 
8
 
! Отговори
ПОГЛЕД преди 5 години
Да не би всяка трета бензиностанция да е на дребен собственик... Защо не каже кои 46 бензиностанции са проверили и чии са...
38
0
 
1
 
! Отговори
Pepe преди 5 години
...според замерванията ми в годините най-постоянно качество и нормален разход колите ми дават при зареждане в ЕкоСлед това в Лукойл (колкото и да ги избягвам явно горивото им е ок и мошеничествата не ги правят на бензиноколонките).За останалите нямам думи!
37
0
 
2
 
! Отговори
Pepe преди 5 години
Абе малките вериги! В ОМВ София Гешов - ми заредиха 20л, а резервоара беше пълен и можеше да събере най-много 10л (засичам от години разход със софтуер за целия пробег на колите си) и качеството не е ОК.Зареждал съм многократно от Марешки, колите вървят добре (бензин и дизел), но разходът се качва (както казах засичам данните винаги), което ме навежда логичната мисъл, че цакат в количеството.Зареждал съм Ромпетрол в Румъния, разходът пада с по 1,5л и колата утихва и започва да върви!Цакат яко
36
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
и какво...да не би да последва нещо...?!?
35
0
 
8
 
! Отговори
Въднъж преди 5 години
пред мен на един човек с газова бутилка от 30л му наляха 36. Стана разправия. Искаха му паспорта на уредбата надявайки се, че не го носи, но той го извади от колата. Не знам какво стана после, но беше бензиностанция на Газпром!
34
1
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Големите вериги искат да затрият малките.В голяма верига с проверени колонки ми сипаха в резервоар 50 л - 55 л и после искаха среща с мен.А отделно ни удрят и в цените.
33
0
 
42
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Руснаците го бяха измислили как да регулират цените в еди град ,но се иска гражданско общество, организират се чрез социалните мрежи и започват да зареждат само на 1 верига бензиностанции, другите им падат печалбите и свалят цените за да привлекат хората, после всички се местят на тази верига която е свалила най много цената, другите пак седят гладни и трябва да свалят под цената на тази верига и така се свалят цените на горивата чрез организация без никакви протести ,прото не тряба да се делим
32
1
 
26
 
! Отговори
Север преди 5 години
Всяко лято зареждам от големите вериги, включително Лукойл. Тази година в Пловдив единствената бензиностанция в която не лъжеха в количеството и разхода беше като в Европа бе някаква малка чието име дори не почня. Бях потресен от наглоста на всички вериги! Дори го споделях с близките си. Така че няма изненади! А процента на мамещите е поне 90.
31
1
 
27
 
! Отговори
Тъй Тъй... преди 5 години
Немат нищо общо горивата отвън БГ с това тук дето се продава, а цаката е навсякъде. Бензинът като го запалиш, пуши кат дизел...що народ изпище от кофти дизел, не е истина!
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Литъра няма никакво значение колко е когато е служебен, наливаш догоре и караш после пак. Дори и цена не знам колко е, давам картата и жуля.
29
4
 
40
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Преди месец ми се наложи да заредя бензин за моторния трион и отидох на Марешки във Варна-Вл-во.Напълниха ми 11.3 литра в туба спец.за гориво от 10 л. и до върха на гърловината и оставаха три пръста!!!ДОТАМ БЯХ С ЕВТИНИЯТ БЕНЗИН ОТ МАРЕШКИ!!!
28
16
 
30
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
От три години зреждам дизел при Марешки . Никакви ядове нито с разхода нито с автомобила. Разхода ми съвпада с заводските норми. По 400 лв на година спестявам от цената. Това е половин заплата. Така че цакането е голямо при другите.
27
3
 
54
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Да те цакат с кантара и топла бира е стара практика от преди 30 години, която живее до днес в душичките на мързеливи хора без потенциал.Все пак съм оптимист, че има много млади хора, които са широкоскроени и имат все по-високи цели за живота си и искат да оставят нещо значимо, а не да забогатеят на гърба на околните.
26
1
 
65
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Като българин, който е работил в разнообразни сфери на икономиката в България, смея да твърдя, че е масова практика да те цакат в "грамажа"Дали се сипва гориво, ракия или фъстъци или се предоставя услуга за време или вид труд, всеки скатава с цел да дръпне. Сякаш, че като скатаеш 30 грама ракия и ще забогатееш..Със скатавки не се става богат.
25
5
 
8
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
Наливам в бензиностанцията на една фирма дето има 3-4 цистерни и зареждат на едро, винаги пълня до капачката и досега съм нямал проблеми с количеството или с качеството. И даже име нямат на бензиностанцията,но съм доволен и не си правя проби в други .
24
3
 
34
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
като ми налеят 52л в резервоар от 49 ( без да вземаме под внимание 4-5л резерва) и ми става много густо,
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наливам си с кеф на Ромпетрол и досега не съм имал проблеми!
22
3
 
58
 
! Отговори
diri преди 5 години
Отново платна статия против малките бензиностанции ;)Малките бензиностанции повече ги е страх да цакат клиентите си, щото по-лесно могат да отпаднат от пазара от големите риби, съответно не си правят такива смотани схеми!Най-гаден дизел съм сипвал точно от големите вериги OMB, Shell и Лукойла на изхода от Бургас в посока Ветрен!
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е всеки зе да знае повече отколкото трябва как се преработва бензин бе технолозе акъл у главата има ли да ненби да слага ракия или вода мозък голям