Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат

Вицепремиерът не се притеснява от протеста на майките
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 12:30, Веселина Йорданова
283
Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат
Снимка: БТА

Само Политическият съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" можел да вземе решение за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" през май миналата година", разясни Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Оставката му бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Вицепремиерът каза още, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини, предаде БТА.

Той посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали напусне поста си, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Валери Симеонов коментира, че не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

"Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи", изтъкна вицепремиерът. Симеонов не се притеснява и от протеста на майките.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и лидери. Работодателските организации, които се срещнаха със Симеонов, заявиха, че трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Вицепремиерът е един от двамата членове на правителството, които са категорично против да има квоти за назначаване на хора с увреждания във фирмите и санкции за това. Също така Симеонов подкрепя бизнеса да не се увеличава максималният осигурителен доход на 3 хил. лв., което според него е данък и ще доведе до удар върху работодателите. Крайно време било да отпадне и кризисната мярка фирмите да плащат първите 3 дни болничен на служителите си.

Междувременно стана ясно, че ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А казват, че никой не яде деца! Най-малко патриотите!
234
1
 
1
 
! Отговори
егоисти преди 5 години
затова наистина няма смисъл да говорим за политика,къде от страх,къде да не се занимават с нас,трайкаме си и понякога сме по гадни и от тях,нали,но кой как се уреди,коен
233
4
 
0
 
! Отговори
безсъвестни преди 5 години
от 1865г. турците във видин правят масонска ложа,безаконието е на почит,свободията,хомосексуализма,многото жени и деца,с присвоените милиарди на тълпата,а те измислят четвърти пол,за да лъжат,промиват мизъци,морал,вяра,мразят християните разбираемо,араби масони,те са си с по няколко жени,петрол,масони с промити мозъци крадат от българите,ненаказани,мрежова организация на сатана не на злото
232
2
 
0
 
! Отговори
безсъвестни преди 5 години
масоните не дават,всичките политици са масони от различни масонски ложи,някои са хомисексуалисти,изнесли милиарди,светските политици по света са масони,промиват мозъци,за да крадат и робуват тълпата,това е ужасно,не четат Библията и отричат Бог,вярват в египетския ра и всички останали религии,но не и в Исус Христос от Библията,жертвоприношения на деца,оргии,тайни жени,мъже,педофилия,каквото им душа иска перверзни
231
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFAКървясали очи, щото не изтрезнява.
230
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варелий отивай да работишв организацията на работодателите .Там да ти дадат заплатараб . време и т. н.
229
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни интересуват съвети ,коалиции , не сме доволникак работите , хайде къш .Държавната работа е заетични , морални и компетентнихора . Не искаме да вислушаме детските оправданияи пазарлъци .
228
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери ***
227
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти , фашисти ,театрото свърши ,маските са паднали ,щом го подкрепятще си ходят вкупом .
226
2
 
15
 
! Отговори
Айдеее.... преди 5 години
Пак си остава вице...Видяхте ли се бе булгари,видяхте ли колко струвате,мачкат ви,обиждат ви,крадът ви парите който са за вашите заплати,за пенсий,за децата ви...отново си останахте роби...
225
20
 
6
 
! Отговори
Емил преди 5 години
Валери Симеонов е прав - комунистите скалъпват и движат всички протести, включително и тоя с майките.
224
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече сме гледали този филм с псевдо отделящи се политици ...
223
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Алеко беше жив щеще да пише за БАЙ Гонъо Патриот
222
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И герп и варели загубиха вота .
221
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво се хабим и ние и майките не знам. Според мен на тоя или изобщо не му пука, или не осъзнава какво е казал в действителност, че чак 'си застава зад думите'. В двата случая, лошо за нас гражданите. Кой им дава гласност на тези и им дава допир до властта не искам и да знам.
220
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама какво сами си прехвърлят топката, само и само да не им се налага да вземат решение. ти си я дай, не ти ми я искай...това трябва да са лидери, които да могат да вземат решения, дори и да са в техен ущърб, но да са в полза на масата...мишки, мутри с пари се правят на политици..смешна история, смешна държава, смешни "лидери". жал ми е за идните поколения и какво ще оставят за тях
219
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на тези майки .
218
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друг път ще види парламент през крив макарон.
217
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви оставки му искате ?Направо му казвайте , чее уволнен , да си прибиранещата от бюрото .
216
1
 
29
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
СПИ, ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ! Спи, дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти От там не виждашСъдбата на достойния си род.Не виждаш майките, които днес Не раждат! Старците край кофите за смет!Бащите със джобове празни,В ръцете с куфари и здравец за късмет Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви, пусти градове.Строим хотели, паркинги гаражиКрай просяка минава BMVНа Пътя към Европа се продаватВ ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуватСтаена скръб в очите им гори.Спи д