Над 5000 сигнализирали за проблем на работното място

Най-честите нарушения - липса на договор, работно време...
9
Над 5000 сигнализирали за проблем на работното място
Снимка: Булфото, архив

135 000 трудови нарушения са установени за девет месеца, съобщиха от Инспекцията по труда. Извършени са 33 000 проверки. Най-често нарушенията били за липса на договор, забавяне на възнагражденията, оставане на работното място над установеното по трудов договор или необезопасена работна среда.

За всяко от тях са предприети мерки за отстраняването им. Спряна е дейността на фирмите, които не са взели под внимание предписанията на инспекцията.

Случаите, в които животът на работниците е бил застрашен, са 251.

Над 5000 родни служители сами са потърсили помощ от инспекторите за разрешаване на проблеми на работното място. 16.6 млн. лв. пък били изплатените забавени възнаграждения на стотици българи след намесата на Инспекцията по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при нас се работи и в събота. Ако не отида ми се отрязва от и без това малката заплата. Иде ми да имигрирам, но съм прекарана вече.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До batevaleТова имах предвид- 40- часова раб. седмица.
6
0
 
1
 
! Отговори
batevale преди 5 години
До АнонименВероятно си искал да напишеш "40 часова работна седмица"....
5
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 5 години
В Германия в почивни дни няма откъде един хляб да си купи човек. Нищо не работи, дори хипермаркетите затварят. Само тук няма събота, няма неделя, няма празник, постоянно се работи. После ревете, че нямате работници, няма и да имате.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не отразява темата, защото Днес се чете само от платени партийни *** на административни позиции и разни ИТ отка.чалки.Идея си нямате какво е в частния сектор!В какъв ад се пържат работещите- физически и психологически тормоз. 12 часа на ден, 6 дена в седмицата. Изнемогват.Никой няма да остане в Бг, ще се махнат всички. Заради експлоатацията в частната сфера.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово се работи през уикендите. Работодателят задължава да се работи през почивните дни.Забранете работенето през събота и неделя!Задължително 40 дневна работна седмица.Синдикатите знаят за това, но се правят, че не знаят.
2
0
 
23
 
! Отговори
забрана! преди 5 години
Прекалено много се злоупотребява с удълженото работно време. Не може да се издържи физически и психически на 10-12 часов работен ден 6 дена в седмицата. Хората се разболяват. Превръщате ги в инвалиди, а после ревете, че били фалшиви инвалиди и "уж" болни. Извънредният труд не се заплаща. Със закон трябва да се забрани полагането на извънреден труд. Събота и неделя задължително да са почивни дни.
1
0
 
23
 
! Отговори
fesa преди 5 години
Kak ще коментират това,онези които през два дена се оплакват,че няма работници в България.Ето затова напускат хората страната,и стават предателив лицето на онези които нямат кураж да го направят.