Социолози: Бюджетът - социален, протестите - глупави!

Има ли основание недоволството и кой се възползва от него?
12 ное 2018 22:25, Екип на Bulgaria On Air
94

Протестите през 2013 година бяха много по-яростни и гневни от сегашните. Тогава имаше участие и на агитки, имаше сериозни сблъсъци. Вчерашните протести не приличаха на това. Протестите вчера бяха доста разпръснати - нямаше повече от 1000-2000 хора на места.

Така политологът Димитър Димитров коментира вчерашните и днешни протести, които се проведоха в по-големите градове срещу високите цени на горивата и ниските доходи на българина.

Според него, ако сега правителството подаде оставка, ще спрат всички конкурси за магистрали, ще се спре въвеждането на ТОЛ системата, държавата като цяло ще спре да функционира.

"Сегашният бюджет е един от най-социалните. Ако евроизборите потвърдят сегашното статукво, ще се гледа далечната перспектива за избори. При едни предсрочни избори "патриотите" ще го отнесат. Те прекалено се опияниха от властта и се взеха на сериозно. Те започнаха да вредят на управлението", категоричен е политологът в "Денят ON AIR".

Социологът Юлий Павлов пък е още по-твърд в своето мнение - "подобни спонтанни протести са абсолютно глупави".

"Цените на горивата не зависят от правителството. Ако говорим аз бедността - трябва да излезем от темата за протестите. През 2007 г. БВП на глава от населението беше 28% от средното за ЕС, в момента е 52%. Средният доход на ЕС расте, а на българите също. Хората нямат право да протестират за цените на горивата. Държавата може да се намеси, но се надявам да не прави такава щуротия", уточни пред Bulgaria ON AIR социологът.

Той смята, че спонтанните протести се използват от партиите, които са в опозиция или от тези, които въобще не са в парламента. Павлов твърди, че протестите са напълно неубедителни и необосновани.

"С протести, когато не са ужасно масови, правителство не се сваля. Нито Борисов падна заради протестите, нито Орешарски. Ако сега ДПС оттегли неявната си подкрепа от правителството, то на правителството ще бъде трудно да си изкара мандата", завърши експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
5
 
! Отговори
голфър преди 5 години
оядени отпадъци, част от системата парязитикакво друго могат да кажат, като и те се хранят от трупа
79
2
 
7
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Мазни платени з.дници, лапат ГРОБ-аджийските кюфтета. Да не говорим че социолог, който смята протести за глупави, а правителството да направи нещо в полза на хората за глупаво, не е никакъв социолог.
78
1
 
6
 
! Отговори
чистота преди 5 години
за ето такива *** *** има доместос, изчистава всики микроби от европейската тоалетна чиния
77
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Цоциолозите да цоцат от парите на партиите и да лъжат,това им е ролята...
76
0
 
10
 
! Отговори
Казват го защото преди 5 години
Тъй ще кажат какво очаквате. Техният бюджет идва от Бойко. Може да не е социален, ама си е бюджет. Ако падне правителството тия социолози ще ги съкратят и ще наемат други.
75
12
 
5
 
! Отговори
Шико преди 5 години
Няма по просто същество от комунист.Да дойде БСП на власт и ще си видите голите ***.Повечко кофи за смет ще трябва,но пък и там нямажда има нещо за ядене.***.
74
4
 
11
 
! Отговори
За управляващите преди 5 години
Тези социолози измислените който са *** неса част от БГ Народ а са измикяри и то големи кои ум вярва!смешници,палячовци са всичките
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези двамата са още по-глупави г..ерберастки цоциолози
72
3
 
13
 
! Отговори
социоооооо преди 5 години
От над.пени социолози , какво да очакваш !!?????????
71
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PLATENI PROTESTI.TEZI,KOITO PROTESTIRAT NE SA BEDNI,TE SA EKSTREMISTI.NORMALEN COVEK RABOTI,A NE PROTESTIRA.V MAGAZINA SE PLASHTA S PARI,A NE S PROTESTI.BEZ ZARABOTENA NADNIZA NEMA HLYAB.DA RABOTIM,A NE DA PROTESTIRAME.
70
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ууууу платени герберски шматкииии! Скапаняци долнии!
69
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бла бла бла, излезли молците от нафталина, по стар навик благославят бога слънце, но всички до дни ще са на борсата! Няма да има милост нито за подобни ***, нито за платени облъчеащи медии!
68
5
 
21
 
! Отговори
Казвам преди 5 години
От социолози полза няма.
67
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнения от хора, които са на държавна хранилка и вършещи некви безмислени дейности... да, протестите са глупави с хора и байраци - с тояги трябва да са, да лъсне истинското лице на алчните комунисти.
66
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са глупави, защото са платени и организирани от червената ***, кърлежите и агнешките главички. Всъщност никой не е обещавал, че ще вдига заплати и ще намаля цени, защото ще излъже. На какво се надяват тия изгубени душички протестърите???
65
9
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
По социолозите им можеш да видиш какво е отношението им към хората. Продължавайте да говорите презрително за нуждите на хората и ще видите колко яростни могат да станат протестите. През 1997 горя партийният дом на БСП. Този път може да е нещо ГЕРБерско.
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падане на правителството няма да има.След посещението на Радев в Париж,(явно след разговори там),Радев каза,че няма да има смяна на правителството.Да вдигнат минималните плащания,пенсии и заплати герберите,защото има чиновници с по 5000,7000лева,а други нямат и 1000 лева заплата,а консумативите,такси,данъци се вдигнаха.
63
5
 
16
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 5 години
Герб и Боко--не дават заплати, нито цени на горивата!Търси се хаоса--за да се избегне. Съда за Бандюгите.
62
5
 
16
 
! Отговори
% преди 5 години
Социолозите да кажат колко процента одобряват протестите
61
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА гербави убийци!