Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
Bez danaci ste bolni преди 5 години
I ot kosmosa sa vijda che gerb plasta na kreslivite maiki s deca ili bez deca za tesi falshivi protesti srestu valeri simeonov, za da otkloniavat vnimanieto na bg narod suveren ot vajnite deistvia na bg darjavata po planiraneto i otchetnostta na bg darjavnite levove i perspektivite na bg narod prez idvastite 25 godini....othlejdaneto na edin bg grajdanjn v rbg struva skapo na bg narod suveren, ako bg narod suveren ochakva ot vseki nov bg grajdanin v sledvastite 80 godini toi da plasta danaci...
146
1
 
5
 
! Отговори
Боко, преди 5 години
Давам ви 7-млрд.евро, за Протестърите:-4,5-млрд. От. КТБ... --3,0--млрд. От реакторите на АЕЦЩе си ги търсите от БКП/БСП, Оршарски и Ц. ВАСИЛЕВ!!!
145
0
 
1
 
! Отговори
хахо протесто преди 5 години
ха ха ха ха
144
1
 
5
 
! Отговори
111 преди 5 години
Опитват се да пренасочат протеста ту към президента,ту към БСП, но нещо не им върви манипулацията!ГЕРБ,народът повече не ви иска във властта никога!Отивайте си по-навреме,докато не е станало късно!
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край. Вече никаква милост за българина. Ток е роб и веригата явно му е удобна.
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мотори за по над 10хил.лева, скъп им бензина?"Брее...
141
2
 
4
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Анонимен 133 Твоя телефон е работил ,защото не си бил на протеста. Заглушават се сомо протестиращите. Ха, ха..!
140
8
 
12
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
Тия вече протестират от любов към протестирането :))) Аман от тях ! Колкото и да пишете за тях повече не ме интересуват - не заслужават нито уважение,нито внимание - дадоха им каквото искат и даже отгоре,а те искания,протести,настоявания...?! Не сте интересни за никого,освен за тия които са зад гърба ви и ви заблуждават,че мнооооого мислят за вас !!!Вятър и мъгла!!!
139
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименбях член на ГЕРБ,но напуснахне е ли време да смените тая изтъркана плоча с напускането бе червени бастyни?
138
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една шепа плямпачи и безделници затрудняват движението на стотици хиляди други. Ами стойте си във фейсбука и си коментирайте мъдростите без да пречите на другите. Сигурна съм, че в задръстванията е имало много майки, които са имали доброто желание да си приберат децата от училище или недай си боже, да ги заведат спешно на лекар. Хвала на професионалните протестъри-безделници за създадения смут. Разчитаме на вас да ни оправите.
137
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бях член на ГЕРБ,но напуснах тази мафиотска партия след като искат да вдигат данъците и какво ли не още ...а заплатите ни се танганайски...напълно съм разочарован от тези изедници...сега съвестта ми е чиста и се присъединявам към протестите...
136
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
удържан ни пари от всеки гласувал на изборите,А гробокопачите от ГРОБ ги дават на *** бълващи омраза,демагогия и ненавист към справедливите народни протести...но номерата им няма да минат...
135
5
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 5 години
време е да се въведат визи за перничани когато влизат в софия. живея на цар Борис 3 и помня 90-те години също нахлуваха в софиа със знамена и всички бяха от сдс а там са най големите комунисти и бандити от ВИС
134
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали е скъп бензина и е бедност? Автопоходите на бедни и майчета колко струват?! Това като "хубавото Наде" с чанта от крокодилска кожа в Похода срещу бедността. Сутринта Вигенин ни обяснява, че Мерцедеса кубче с руски номера бил архивен кадър от други протести! Ха-ха! Искали да оплюят протестиращите. Само дето Бенчо Бенчев каза друго. Смъмриел е племенника си да не показва повече джипа по протестите. Мотори за по над 10хил.лева, скъп им бензина? Нищо общо с 2013-та! Да бе! Агитки и мотористи!
133
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 136Като се съберат 200индивида и 100 от тях започнат на живо, каква клетка ще поеме такъв трафик? Пълното Ви невежеството го разбрахме вече! Спрете да ни тормозите безделници!
132
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там ако има и една истинска майка, ще си ударя *** в тавана.Само брадясали физиономии и остригани индивиди се виждат.
131
0
 
1
 
! Отговори
boyan saraev преди 5 години
az sam za dialog i priqtelstvo s turci i musulmani,no samo da ne se narichat balgari a ne turci,hareswam i protestanti i katolici
130
12
 
29
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
Майки, мотористи, гледам и елементи от разни агитки... Видно е, че протеста вече отдавна е политически. Целта е едните лапачи да се сменят с другите лапачи, които сега са на сухо и се облизват. А хората... отново ще останат излъгани и използвани.
129
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобата ти ще нарастне с още 100 000 ЕВРО, ако продължаваш да имаш претенции към финансовото ми положение. Симеон реве за Враня днес. Така ще да е като не ме слушаше когато той беше-----------Ти си червен л.умпен, който се представя за Борисов, защото нищо не може да ми отговориш за доказателства, че Б. Борисов си бил купил остров някъде си.Никакъв остров няма има само лъжи и клевети на партията БСП, към която ти се числиш!
128
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е партия на безредиците и убийствата. При Орешарски избиха хиляди българи без съд и присъда. Сега правят същото да плашат на протестъри белким свалят тези, които им пречат.Хора, не се връзвайте на пропагандата на БСП. След БСП на власт винаги са национални катастрофи и хиперинфлация!