Търг без кандидати! Къщата на Яворов – непродадена

Общината обещава да купи имота след като делата приключат
16 ное 2018 22:44, Нели Христова
12

 

Преди 30 дни къщата на поета революционер Пейо Яворов беше обявена за продажба. Имотът на столичната улица "Раковска" попадна на пазара заради неуредени съдебни спорове, а търгът за придобиването му беше днес. Той така и не се състоя, тъй като кандидати не се явиха, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още преди началото на наддаването, Столичната община се отказа от купуването на къщата-музей, заради делото, което се води между бившия и настоящия собственик. То ще приключи през февруари 2019 г.  Чак след неговия края  държавата евентуално може да стане собственик на паметника на култура.

Още по темата

Претенциите идват от кредит, който старите собственици изтеглили преди години, но новите отказват да заплатят. 

Гражданите се притесняват, че с къщата може да се случи нещо, но от общината успокояват, че къщата няма да бъде съборена или пристроена. След получат зелена светлина, са готови да извадят милион и 600 хиляди за емблематичната сграда.

Делото ще се гледа във Върховния касационен съд на 19 февруари догодина. През това време по къщата предстои работа. Най-рано сградата може да стане държавна в края на март 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Мъка преди 5 години
Е че то не са ли важни произведенията на г-н Крачолов? Кво от туй че е живял в неква къща за малко, че да искат да се потроши сума ти държавна пара за нея ?!?
9
1
 
1
 
! Отговори
До George преди 5 години
Ще те гонят привидения, няма ли преди да се нанесеш в нея, попове да й къдят тамян????
8
0
 
2
 
! Отговори
George преди 5 години
Фалшива новина. Къщата на Яворов вече е продадена. Аз я купих чрез посредник. В момента уреждам някои документи и ще се нанеса мноого скоро.
7
0
 
3
 
! Отговори
George преди 5 години
Фалшива новина. Къщата на Яворов вече е продадена. Аз я купих през посредник. В момента уреждам някои документи и ще се намеса Мно го скоро.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото разбирам, пред очите на хората се разиграва постановка, с която някакви тарикати си разделят милион и 600 хил. общински пари? Откъде накъде трябва да им покриваме лошите кредити с общински пари? Банката да става собственик на залога (къщата) и общината да я задължи да я подържа или да я продаде на безценица.
5
3
 
5
 
! Отговори
Къщата на сенките преди 5 години
Къщата е с лоша енергия.Призраци бродят в нея. Затова никой не иска да я купи.
4
6
 
2
 
! Отговори
gdhtjtrdjrd преди 5 години
Няма как заради кредит да ти вземат къщата, освен ако не е ипотечен. Ако докажеш, че е единствената къща в която можеш да живееш, какъвто и кредит да си взел, не могат да ти вземат къщата. Така е по закон
3
0
 
8
 
! Отговори
К'во ти пука преди 5 години
Култира или Халтура?Бездържавност = ли е на Безуправност?Колко "тежат" "ценностите" Ни?Аз съм за да се отнемт подобни имоти в полза на Държавата и ще дам своя "Дан", за да се запазят, но е болезнено да гледам как се рушат убивйки хора или да горят запалени Уж от клошари///???
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и после ми говорят че имало държава територия управлявана от васаиите на краварчетата герберастите
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблеми то някой общински ще прилапа за лев два.