Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко за пореден път ще го бутнат, и за пореден път ще го преизберат. Понеже от едната страна точат лиги комунисти, от другата турци. А Симеонов и Сидеров всички ги видяхме колко струват. Видяхме и разни алтернативни партии колко струват. Самият Цар ни дойде на крака, и пак не братче. Българинът е неспособен да излъчи непорочни хора за властта. Ей затова най-добре вилает или протекторат. За държава определено НЕ ставаме !!!
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 180То и такива продължения на гърба надолу като теб са факт! Също реални! И какво да ви правим?
161
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са факт. Не са въображаеми. Доволно потриват ръце като гледат тези протести и лигите им текат.
160
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протести до откат,Баце да си отива при магнолиите,че не се търпи вече мизерията!!!!!!!!!!!!!!
159
1
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
А за протеста на протестанти и католици защо не пишете?Важно е,защото с този закон дават заплати на българското православие,а истината е че много народ иска да се добере до църковните имоти.Ей там е заровенозна кучето
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако живееш добре, започваш да си мислиш, че си го заслужил."Маргарет Атууд
157
3
 
8
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Начи аз не съм ***, но съм елементарен.Интересуват ме следните неща за да си изградя мнение:1. Кой протестира?2. За кво протестира?3. Кво иска?4. От кого го иска?5. Кой ще плаща?
156
0
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
За какво свободно пише българския джурналист?За ерогенните зониЗа сходството между партньорите(сексуални, не политически)За 5 признака че ти изневеряваЗа 6 признака че ти е веренЗа глобалното затоплянеЗа полезните храни за черния дробЗа новия модел на Hyundai - Kona.Как се прави мусакаДали да емигрирамЗащо да не емигрирамКои емигриратЗа зимните, летните и всесезонните гумиДокато течът протести, за които цитират МВР и няма един дето да иде там и да даде картина. Кви са и кво искат.
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Кой плати черните балони?2. Кой плати тениските "системата ни убива"?3. Кой плати националните флагове, с един от които един много *** българин се беше наметнал небрежно и скучаеше, докато Главната Майка нареждаше на мегафона.4. Кой плати черните знамена, който бяха носени от различни "майки"5. Ако може децата над 25 поименно.6. Откъде са инвалидните колички. Не са ефтини.Журналистите предпочитат да интервюират политолози в студиото. Да идат да питат протестиращите къде работят и тн
154
0
 
6
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Вече е късно за българите в България. Настава времето на полтъргайстите отвъд океана.Обаче те в 18:30 в неделя вече са прочели две, три книги и са достатъчно начетени да се изпускат на латиница.Срам!Срам, господа!Поради что се срамите да пишете на кирилица или глаголица?Това с протестите е интересно, но това с пресата е още по-интетесно.Та понеже като убият журналистка, това е събитие, докато ако убият българка- това е ежедневие и ние българите имаме право да питаме журналята.Продължава
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Iskah da kaja"PRAVOSLAVNITE "/balgari/v prednoto izkazvane! Veche i umora ima , a i vliyaniya na spomenatite radiacii! DANO IMA POLZA OT TEZI NOSHTNI KOMENTARI! DANO SPESHNO SE REAGIRA NA VSICHKO , KOETO SOMENAH V IMETO NA PRAVOSLAVNIYA I KACHESTVEN BALGARIN , V IMETO NA BALGARSKIYA NAROD , TAKA AROGANTNO I BEZPRECEDENTNO OBSLUJVAN OT VEKOVE!!!
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре пък ти се научи да пишеш на кирилица.Няма да се напрягаме да вникваме какво си написал
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Iskah da kaja v prednoto moe izkazvane dumata"elektromagnitnite"/radiacii/!Molya za izvinenie,a ochakvam i iztrivane na izkazvaniyata mi-kakto vinagi,zashtoto posochvam bolezneni fakti za upravlyavashtite,ne zashtoto obijdam s jargoni i cinizmi!Ima oshte mnogo za diskutirane,no za sega i tova bi pomognalo na tozi izstradal i tolkova silno namalyal narod,osobeno pravoslavniya i kachestveniya!Ta faktite vodyat do izvoda,che tova e organizirano ot svetovni i mestni vragove na pravosavnite balgari!
150
5
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Uvajaemi protestirashti sanarodnici!Nepremenno zadaite varosa na vsichki segashni,predishni i kandidati upravnici:"Zashto Balgariya e ot nai bogatite darjavi po resursi nai-malko v Evropa,a narodat e nai-beden i zashto nikoga ne otgovaryat na tozi vapros?!Na kogo prodadoha resursite na BG i zatova li sme podlojeni na multi-genocid?!Da dadat otgovori sega,ako iskat da ima narod v BG/hristiyanski/!Da sprat da prikrivat realnostta!Znaem i za izkustvenoto obgazyavane i zarazi v BG i energiiniya mor!
148
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия въображаеми комунисти,че ми писна с тази мантра.Какви комунисти бе,родните капиталисти ви разказват играта.Оправдават се че така било при капитализма.Ниски заплати,безкрайно работно време,липса на осигуровки,картел по райони на работодателите разбрали се за минимално ниво на заплащане.Който тръгне да дава по-големи заплати му се запалва фабриката. Ей така е в Герберска България и затова са протестите и така ще е докато на всички псевдобизнесмени не им се национализира всичко открадна
147
5
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
146
8
 
9
 
! Отговори
Елдорадо преди 5 години
А ти знаеш ли изобщо за какво протестират тия... всичко им се даде... пуснаха им много пари но те си лаят защото са платени не за друго... а ако аз имам недъгаво дете ще го обичам и гледам и няма да го ползвам в политиката...тия майки са жалки... ползват децата си за платена политика и се надяват да излъжат чувствителните български граждани , които да са на тяхна страна... това всичко е политическо и се ползва от бсп
145
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До EldoradoКонтрапротести му е майката.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно що слагате минуси за блокадата на Петрич след като си бе живата истина.