Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли

Няма затворени гранични пунктове в страната, обявиха от МВР
Обновена: 18 ное 2018 14:14 | 18 ное 2018 13:43, Александър Попов
505
Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли
В Русе искат да дишат чист въздух. Снимка: Булфото

Между 300 и 500 автомобила се очакват да влязат в София във вртзка с протестите днес. От Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града. В неделния ден са заявени общо 4 демонострации.

"Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по-рано през деня.

За да бъдат осигурени паркоместа за обществено ползване ще бъдат затворени паркингите на площад "Княз Александър I Батенберг" и площад "Александър Невски".

В страната също се организираха и организират протести срещу високите цени на горивото и ниския стандарт на живот. Шествието от Хасково и Димитровград към Свиленград беше отклонено от магистралата и пренасочено от полицията заради предпоставка от създаване на ПТП.

Протестиращите от Сливен и Ямбол затвориха международния път към ГКПП "Лесово" в района на село Тенево. От МВР уточниха, че няма блокирани гранични пунктове в страната, включително и "Лесово".

Автомобилно протестно шествие се провежда в Дупница, като то премина през централните улици на града. Към момента няма затваряне на движението. Протестът се охранява от полицията.

Още по темата

35 автомобила от Враца пък тръгват с полицейски ескорт към София, за да се включат в протеста в столицата.

Автомобили с протестиращи се отправиха към автомагистрала "Тракия". Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи.

Около 300 автомобила опитват да блокират прохода Петрохан, но полицията не допуска ограничаване на движението.

Протестиращите на второкласен път-19 край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили. През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на платното. Намеренията им са да продължат по този начин до 15:00 часа.

Автошествие до общината ще бъде организирано и във Варна, като протестиращите започнаха да се събират на паркинг пред местен хипермаркет.

Близо 200 души се включиха в поредния протест за чист въздух в Русе. Към него се присъединиха и много хора, които са недоволни от качеството на живот. Двата протеста се обединиха в един, който премина през центъра на града. Част от хората бяха с маски на лицето заради желанието си да дишат чист въздух.

Протестиращи граждани са затворили движението за автомобили на АМ "Хемус" при пътен възел Белокопитово. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути.

Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно-Длъжко-Тимарево–Хитрино, по I-7 и "Хемус". По обратния път - от Варна за Русе движението се осъществява по същия маршрут.

Пътуващите от Варна към София на пътен възел Каспичан се пренасочват по път I-2 след това по I-7 , Велики Преслав в посока към гр. Търговище

Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването могат да използват общински път през село Градище.

В 14:00 часа протестиращите освободиха пътя и магистралата вече е проходима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
1
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Вярно, трябва по-чист въздух. Затова ББ, правителството, НС, Президенството, Министерствата, Агенциите, Общинските и държавни чиновници - на колела или електрокари. Когато сторят това, когато финансират всеки данъкоплатец за нов ЕГР, Фап филтър, Катализатор, когато започнат да изкупуват коли по 3-4 хиляди Евро, да въвеждат повишени данъци. Иначе само бъркат в джоба ми, мръсниците.
440
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Комунягиииии, с протести ли ще богатеете?! Хахахаахааааа, гладни ще стоите! това отдавна съм ви го писал тук.
439
2
 
7
 
! Отговори
K преди 5 години
Днес от 18:30 ....
438
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те поне с оръжие да бяха...
437
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам парички и не ми пука ;)
436
3
 
9
 
! Отговори
Getsata преди 5 години
Тия като си тръгнат, кои са следващите, които са обещали някакви повишения на заплати или намаляне на цени, че нещо съм пропуснал тия убавци?
435
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къпете се преди протеста и взимайте по някоя дъвка.... Има някои вонят на мъррши и от устата им излиза зелен отровен въздух.
434
7
 
8
 
! Отговори
Businessman преди 5 години
Идвам на протеста, обаче да продавам носни кърпички. 50 стинки пакетчето. В тоя кочан виждам много зелени сополи и мърсоли по ръкави, мустаци, бради, бузи и по-свидливите ще ги смъркат навътре или ще си ги преглъщат и ядат.
433
5
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Къде плащат за протеста и по колко, че имам няколко дена свободни?
432
3
 
16
 
! Отговори
Протестър преди 5 години
Нямам търпение това управление да си отиде! Като дойдат новите управляващи направо виждам как банковите сметки се пълнят, няма лошо време, нито една магистрала или път няма да има нужда от поправка никога и небето да е оранжево.
431
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти някога пътувал ли си с куфар в претъпкано метро, то е окачена работа, опразва се вече последните 2-3 Станции преди летището.
430
1
 
15
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Трябваше да кажете по-рано, че искате по-хубав живот бе, народе! Те всички си мислеха, че така сте добре и нарочно ви държаха ниския стандарт на живот. Сега като дойдат новите управляващи, които са ви обещали по-високия стандарт на живеене, направо българите от чужбина ще се блъскат на границата да се връщат!!!
429
4
 
6
 
! Отговори
До БГ.работа преди 5 години
За синът ти няма ли метро???
428
6
 
8
 
! Отговори
Бачо Тишо преди 5 години
Спите ли спокойно, протестъри? С цялата тежест на дебелия ми шкембак ви сплесквам и се обръщам на другата страна.
427
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите мошеници ограбиха народа до голо!
426
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на милиционерското правителство!
425
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов Народен Съд за всички крадци на прехода!Сериозни присъди за виновните!Избори след това.
424
5
 
15
 
! Отговори
бг работа преди 5 години
Днес по нац. радио чух един протестиращ, че искал "....хубав и щастлив живот"!!?? Заради подобни *** и 20 коли бяха блокирали Хемус и автобуса за София ги чака да се изкажат по радиото. Синът ми щеше да си изтърве полета и дал в София 25лв за такси. Явно таз жандармерия е само за парлама. Не съм против цивилизован протест или например общонационална стачка-ама като във Франция, но така само в недяля за час, два..и без ясни искания???
423
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, добре че се сетихте да протестирате най-накрая! От другата година идват вече новите некорумпирани хора от улицата, които няма да крадат, ще са честни, веднага правят минимална заплата по 1500 лв, всичко поевтинява и България става направо рай! За 1 година всичко е супер! Само така, напред!
422
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко играе карти със Златев, а на Корнелия мъжът й го раздава директор при същия. А вас ви правят на маймуни. И да се протестира, файда няма. Хората са зле образовани, прости и злобни, затова не могат да се възползват от демокрацията си.