Приходите от туризъм с ръст, повече са и гостите от чужбина

Чакаме 5% повече туристи за зимния сезон
46
Приходите от туризъм с ръст, повече са и гостите от чужбина
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БулФото

Приходите от международен туризъм са 3,2 млрд. евро в периода януари-септември тази година, показват последните данни на БНБ.

Ръстът спрямо същите месеци на 2017 г. е 7 на сто. За 9-те месеца на 2018 г. над 7,9 млн. са чуждестранните туристически посещения, те нарастват с 5,5% в сравнение със същия период година по-рано.

Според ресорния министър Николина Ангелкова данните са доказателство, че страната ни привлича все повече посетители, които търсят висококатегорийни места за настаняване, и че предлагаме търсен продукт на разумна цена.

Приходите от международни визити през летния сезон юни-септември са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 година. Само за септември приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат нарастване от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година, съобщиха от Министерството на туризма.

Очакват се с 5 процента повече туристи през предстоящия зимен сезон. Днес министърът се срещна с контролни органи и представители на местната власт в курорта Боровец.

Очаква се туристите от Великобритания да се увеличат с 5-10 на сто. Нивата на македонски и сръбски туристи тук вероятно ще се запазят, но очакваме повече български посетители и те да са около половината от всички, е заявила Ангелкова.

По думите й всички писти в Боровец са категоризирани. Контролните органи традиционно ще извършват проверки в зимните курорти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тази от снимката е домакин - без гости ке останем.
33
0
 
4
 
! Отговори
ръст отвсякъде преди 5 години
Фейк нюз от високо ниво- министри, премиер, политолози и икономисти на хранилка на 70 млн. от бюджета за асоциацийки, фондацийки:БВП расте, ръст на туристи, инвестиции, на приходи.Реалност:Ръст на цени на данъци, застраховки, винетки, ток, парно, вода, храни, лекарства, стоки за бита. Заплати масово по 500- 650 лв., сметки за отопление ток и парно зимата- 200 - 300 лв.БВП расте само на хартия:1 стока= 10 лв. БВП- 2017 г.същата 1 стока= 12 лв. БВП- 2018 г, щото ток, газ увеличени с 30%.
32
0
 
4
 
! Отговори
А ЗА преди 5 години
МАШИНОСТРОЕТО НЕЩО Д АКАЖЕТЕ? ТО ВСЕ ПАК ДАВА ПО- ВИСОК БВП ОТ ТУРУЗЪМА, А ГО НЯМА В НОВИНИТЕ. ИЛИ ШИВАШКАТА ИНДУСТРИЯ. ПОПУЛИСТИ!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красива е като българската действителност.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отврат. Бетонирането продължава, а с него - приииждането на нигъри, чалмари и алкохолета от целия свят. Ползите от туризма са нищо на фона на загубите.
29
1
 
7
 
! Отговори
Божеее преди 5 години
Това недоразумение на снимката не е в час . Всяка година говорят как се увеличават туристите, а къде се влагат парите от постъпленията ? След тоя Брекзит какъв ръст на англичани чакаш, бе моме?
28
0
 
3
 
! Отговори
Bill C преди 5 години
Може ли четири членно семейство да си позволи да ходи на ски при положение че един пас е 55 лв. БЛАГОДАРЯ ГАДЕН ГРОБ ЗА ВИСОКИТЕ ДОХОДИ-ДАНО ДА ВИ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер! А къде се вливат парите от тях? Че нещо не сме забелязали промени в положителна насока където и да е
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимката кърти, чисти и извозва.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голем кадър от ПЖИ-то !
24
1
 
8
 
! Отговори
Зелен камион преди 5 години
Ще дойдат германците на Балканчета
23
7
 
15
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
Дошли малко повече пияници на мутренските дискотеки..... и то щото тука питиетата са по евтини..
22
4
 
12
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
И таз разбирала от туризъм -- предполагам ,че и при управлението на герберите дивашкото безогледно и изкрючително грозно презастрояване продължава ,минах покрай яз. Батак и очудо на всякъде по брега се строй ,то бива бива ама итакси вече събират--това е анти държава за нормалния средно статистически българин и рай за ,,усвояване ,,.....
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да ни облъчвате с глупостите на ГЕРБ. Ръст има във всичко, не и в стандарта на живот. Оставка! Лобисти алчни!
20
2
 
20
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
Всичко се краде защото никой и един лев не вижда от тези приходи. При това идват само АЛКОХОЛИЦИ, НАРКОМАНИ И ПРОШЛЯЦИ. КОЙ ДРУГ ЩЕ ДОЙДЕ В МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А данъците платиха ли?
18
1
 
14
 
! Отговори
Едноок смок преди 5 години
Тая е с вмирисана паяжина
17
4
 
19
 
! Отговори
Естетът преди 5 години
Щом видят коя е министърката на туризма и разбират какъв е туризмът ни и се отказват и идват пълчищата диваци с алкохол кражби ругатни и скандали егати туризма.
16
3
 
19
 
! Отговори
Очевидецът преди 5 години
Тая другарка знае ли какво е туризъм ?- "Не бедният крадлив - пиян - скандалджия е турист който не оставя бакшиш на персионала" - а богатият който е доволен и оставя заради хубавото - честото и честното отношение към него!
15
1
 
28
 
! Отговори
А има ли персонал? преди 5 години
Преди 2 дни четох, че на курортите нямало желаещи да работят. Приходите на персонала ще се вдигат ли???