WC-то – мираж за почти 1 млрд. жители на Земята

Липсата на канализация е сериозен проблем в Африка и Азия
19 ное 2018 22:20,
25
WC-то – мираж за почти 1 млрд. жители на Земята
Снимка: Reuters

892 млн. от жителите на земята нямат достъп до тоалетна. В глобален мащаб липсата на канализация е с много последствия за здравето и живота на хората, каза пред БНР Веселин Симов от Фондация "Ние сме водата".

Още по темата

"Именно това е една от първите цели на нашата фондация. Когато една тема се постави на вниманието, повече хора участват в нея. Обществото трябва да знае, че това е свързано със здравето, което е най-ценното в нашия живот", смята Симов.

Веселин Симов подчерта, че България не е сред проблемните страни.

"Африка, Латинска Америка, Далечният изток – там са най-големите проблеми", отбеляза той.

Като последствие идват заболяванията, които водят до смъртта на 361 хил. деца под 5-годишна възраст годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
До Доскоро настоявахаМоже да се смееш и подиграваш, но клякането е най-добрия начин за изпразване на червата! Назад към тоалетните с клекало! Може да не е много шик като седящото, но по-дорбе ли е да си носи всичко недоизхвърлено в тялото години наред? От там до рак на дебелото черво има само една крачка.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо ще престанете ли да насаждате вина в нещастния и отруден европеец? При нас проблемите свършиха, че тръгнахме да решаваме трудностите на калайджиите от Бимбиристан. Спрете да им мятате помощи и храни, ограничете безумната им раждаемост и проблема с ке.нефите ще се реши от само себе си. Никой не им е виновен, нито им е длъжен.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да добавим България- държава без поддържани обществени тоалетни.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубаво е да имат заболявания защото почват с децата от 13 годишни и планетата се пренаселва
15
5
 
10
 
! Отговори
smeh преди 5 години
хаха...Канализация няма в повечето "елитни" квартали на столицата - Бояна, Драгалевци, Бистрица, Банкя... В Банкя примерно, населено място с минерални извори и завод за минерална вода, канализация има само в центъра и някои главни улици. Правиха преди години по евро проект, но естествено проекта беше масов грабеж и нищо не изградиха.Дори от къщата на Борисов подозирам канализацията отива в близката река Скакач.Не било това проблем в БГ! Смях в публиката...Примери безброй,,,
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Варна над паметника още няма канализация.Цял жилищен блок по нагоре е на септична яма,както и останалите жилища.После се питаме защо има свлачища.Кога общинарите ще си размърдат задниците да решат инфраструктурата на тоя район?А Варна бе обявена за " Най - добрият град за живеене"???
13
2
 
16
 
! Отговори
Додо преди 5 години
WC-то мираж за почти 1 млрд. жители на Земята============Ето още една причина Макрон, Меркел, и пациента с тежък ишиас- Юнкер да доведат в Европа един милиард лекари, адвокати и астронавти от Третия Свят ! Клозeтни бежанци!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам по-възрастните софиянци (само родените и израстнали в София ): Помните ли на колко места в София имаше обществени тоалетни (чисти, безплатни, и не с ромски персонал)? Помните ли, на колко места в София имаше чешмички по градинките с постоянно течаща вода (рилска, безплатна) ? КЪДЕ СА СЕГА !? Питам риторично, защото всичко остана в спомените ни, не по наша вина..."Африка, Латинска Америка" ... Веселинка Симов ...
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги съграждани, прочетох коментарите и оставам с впечатление, че у нас всичко е у ред и сме над африканците. Не сме- разходете се в кой да е град-тоалетна има само в мол, бензиностанции, заведения-ако платиш. Ходене по нужда на обществени места е трагично, а за жените не ми се мисли. Затова на много не им пука и препикават някой дувар. В почти цяла Европа е така!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много са хората, но малко са човеците...тея просто не са човеци
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема им ще се реши ако извикат извикат нашия спец по тоалетните WC Симеонов.Той ще ги прави а двамата с Бойко ще ще им режат лентичките.
8
2
 
5
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Ами защо не се организират и да образоват някои западно- и сереверноевропейски държави да си приберат пикалниците по централните градски улици, площади, входове към гари. Съвсем на открито са приспособени не много закътани стени, където мъжката част от населението може спокойно да си разкопчава гащите. И понякога да си развява предните части на показ, а ти се правиш че не ги виждаш. Не е много приятна гледка, ама и това сигурно е част от новата евроатлантическа мода.
7
2
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"Липсата на канализация е сериозен проблем в Африка и Азия"За Азия и Африке не е проблем, за запада е проблем!Същото е положението и с т. нар. "бедност"!
6
3
 
7
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Всъщност днес е световния ден на WCто, честит празник на всички!
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми като ги мързи и една септична яма да си изкопаят!Това е чисто доказателство, че всички се водят хора, но не всички могат да се цивилизоват. Даже и насила.
4
3
 
25
 
! Отговори
WC преди 5 години
Ами в България си е традиция,хората преди да започнат строеж на къща първо правят WC!А страните който са изброени просто страдат от такава традиция,обаче пък там раждаемостта е висока и колкото и да умрат от болести ,пак остават много!
3
6
 
19
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Населението на Земята е прекалено голямо и ще я убие,ако продължава да нараства!Следователно трябва да се редуцира!Белите направиха каквото трябва,обаче останалите....Значи трябва да бъдат принудени да направят същото(ограничаване на раждаемостта).Ако не желаят-просто не трябва да бъдат допускани в Европа и С.Америка,нека опустошават собствените си страни с безу.мно размножаване.И това е по-добрия сценарий,щото има и много по-лош-войни докато населението спадне до нужното ниво....
2
3
 
13
 
! Отговори
Драгалевси баровец преди 5 години
А за мен канализацията е мираж.
1
3
 
24
 
! Отговори
Доскоро настояваха преди 5 години
само да ги храним, сега се иска и WC-та да им направим.А бе, не могат ли да си направят сами?Не ми се разказва за конкретна тамошна столица, в квартал, където не живеят случайни хора. Всяка неделя сутрин бащата, който е местен големец, излиза от дома заедно с децата, клякат един до друг покрай улицата и си свършват голямата естествена нужда. Не знам с някакъв местен обичай ли е свързано това. Но въпросното семейство можеше да си изгради WC. Обаче явно не счита, че е нужно.Та, кой иска WC там?