Българинът вярва: Цените на горивата високи заради картел

Всеки четвърти убеден, че сериозни протести ще повлияят на цената
Обновена: 20 ное 2018 18:29 | 20 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
122
Българинът вярва: Цените на горивата високи заради картел
Снимка: Reuters

Високите цени на горивата изкараха на улицата много хора, които поискаха по-ниски цени и по-висок стандарт на живот. В протестите се стигна и до блокиране на пътища и магистрали,  а общественото недоволство все още не е стихнало, въпреки че цените поеха надолу.

Още по темата

Само от началото на ноември цената на бензина по бензиностанциите у нас падна средно с около 24 ст. При дизелът цените паднаха с около 6 стотинки за литър за същия период.

Търговците се кълнат, че това няма нищо общо с протестите, а се дължи на поевтиняването на петрола на световната борса. Точно заради това перспективата до края на годината е и за още леко понижение в цените на горивата.

Какво обаче мисли българинът за цената на горивата? В своята традиционна анкета, в която участие взеха 2393 души, екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Очаквате ли цените на горивата да тръгнат надолу след протестите у нас?

Какво показват резултатите: Цели 46% от запитаните смятат, че едва ли ще има особен резултат от протестите, след като според тях явно има картел между бензиностанциите за цената.

Едва 8% са тези, които смятат, че протестите ще принудят веригите да свалят цените до по-поносимо ниво, а според всеки четвърти (25%) сериозен резултат от протестите може да има само, ако те станат още по-масови и в цялата страна.

1% от анкетираните пък отчитат, че отговарят на високите цени на горивата като зарежат само от малки бензиностанции, които обикновено продават на по-ниска цена.

Други 2% пък признават, че успяват да се уредят с гориво "на черно" и затова високите цени на този етап не ги засягат толкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
масев преди 5 години
До МишоИ парите са ни малко и бензина е скъп!
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен109Единствено шефа ти може да ти дигне заплащането бе, гении такъв. Кат ти е малко си смени работата. Защо очаквате че държавата може да направи нещо? Нали искахте пазарна икономика и демокрация преди 28 години? Нали за това протестирахте? Ето ви го сега. Защо сте недоволни?
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бензин 2,10 - Дизел 2,34 ?????? Това не е ли картел ?
102
0
 
0
 
! Отговори
пак лъжа преди 5 години
Съпругът на г-жа Лъжа работи като портиер под прикритие в Лукойл но шефовете са му бойни другари крупни милиардери и изпълняват повелята на партията.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигнете заплащанията на хората,бе българоубийци!
100
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Парите са ни малко, а не бензина скъп.Българина вярва също така в: Царе, ченгета, некомунисти, на врачки, предсказатели, звезди, псевдо политици, филми и на платени медии. Българина вярва на всичко, което няма прилика с истината.Защо ти е истина когато можеш да вярваш на лесносмилаема, 100% лъжи.
99
1
 
5
 
! Отговори
кривака преди 5 години
Хората са информирани щото Бг то си е като едно село-всичко се знаелВсички знаем,че има картел и начело е Буда,че Бсепето и дпсъто и ДСето са начело на схемителПари не им стигнаха на тези изедницирно.КРИВАКА ИДВА!
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените са високи щото ГЕРБ много крадат.
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,съпругът на Нинова не е заместник директор на Лукойл,не той формира цените,но работи там на ръководна длъжност и знае,какво правят шефовете му с цените на горивата.Защо,като е така,Нинова органицира протести срещу управлението,олвинявайки го за високите цени..
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да има картел,след като всички бензиностанции са на Лукойл и сръбските,които са на Газпром,който притежава сръбския НИС.Борисов внесе у нас,сръбските фирми.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като падне ББ, Лукойл ще ги намали и после като си изберем социалист, ще ги увеличи двойно. Справка, увеличението на тока от Орешарски.
94
6
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
А аз съм убеден че протестите са политически мотивирани и са брутална намеса на Москва чрез Лукойл във вътрешните работи на България.
93
4
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
И НАЧЕЛО НА КАРТЕЛА Е САМИЯ ВИНЕТУ !!!
92
4
 
28
 
! Отговори
Блядовете преди 5 години
От Лукоил ни крадат както и турчин не ни е крал!Анатема!
91
5
 
14
 
! Отговори
ined преди 5 години
Цените са високи щото ГЕРБ много крадат.Отдавна смъкнаха ръзата от гърба на народа,след това му одраха кожата,а сега оглозгват малкото месо останало по костите му
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БСП крадци и лъжциНай-богатият евродепутат е Андрей Ковачев от ГЕРБ вече милионер с 1,3 милиона лева в швейцарски банки.
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БСП крадци и лъжциГЕРБ имат повече милионери Плевнелиев, Рашидов, Златев, Цветанов, Красимир Велчев, Лъчко Мозъка, Емил Димитров, Коцев,. ОП са с милионери Симеонов, Шопов
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧеМагарешки сипва вода и сяра.
87
5
 
14
 
! Отговори
БСП крадци и лъжци преди 5 години
Червените милионери ограбили България: Р. Овчаров-милионер; Корнелия Нинова-милионер, предс.на БСП; Г. Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер, предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер; Манджуковмилионер; Гущеров-милионер;агент Гоце-милионер; В. Лечева-милионер, Г. Кадиев-милионер и още над 100 червени милионери откраднали милиарди от българския народ! А истерясалите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи! Д. Благоев, ако ги види ще се обърне в гроба!
86
0
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
До ЧеСя, Че, принципно си прав за нашите лукойловски андрешковци, но не надценявай маржа на тяхната печалба. Чувствително намаление на горивата (примерно с 1.00 лв), съответстващо на 5-6 по-ниските доходи в БГ, отколкото в EU, няма откъде да дойде и това го знае всеки грамотен икономист. Най-много 15-20 ст. Толкова. Не ние заповядваме на Путин и Тръмп. Да се твърди друго е некомпетентност. Някои хора на харесват ББ, но да си изчакат реда за избори и да спечелят, ако могат..., а не така.