По 10 кучета на седмица се "изсипват" в Пазарджик

Наблюдава се масово отравяне на бездомните кучета
21 ное 2018 12:30,
14
По 10 кучета на седмица се "изсипват" в Пазарджик
Снимка: архив "Булфото"

Над 15 случая за отровени кучета има в Пазарджик, като спасените са едва 4, съобщават защитници на животните пред "Фокус".

Още по темата

По думите им отравянето на кучетата е целенасочено, за да се разчисти града от бездомните животни.

"Това не е решението на проблема. Всяка седмица се изсипват буквално от бус по 10 кучета в крайните квартали на града и въпреки, че има очевидци, няма подадени сигнали към полицията, за да може адекватно да се постъпи в такива ситуации", казаха природозащитниците и допълниха, че съществуващата Зоополиция реално не изпълнява до край функцията на такава.

"Липсва изцяло контрол върху домашното развъждане, липса на желание за задължителна кастрация и чипиране на любимците. Всички знаем, че бездомните животни не са родени на улицата, а са изхвърлени от недобросъвестни стопани, за това е нужен контрол именно на домашните животни, за тяхното правилно отглеждане", посочиха те.

Друг основен проблем е липсата на приют в региона, за който от години се говори, но да бъде изграден по европейски тип, а не като някои съществуващите в страната, които не отговарят на изискванията, добавиха защитниците.

Доброволците в града се стремят да помагат на бездомните животни, категорични са екоактивистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До ТоциТе са защитници на животните, а не на хората. Хората имат вече достатъчно.
11
0
 
2
 
! Отговори
vania.atanassova преди 5 години
До Ивана Аз имам куче и никога няма да го изоставя! Хората без сърца го правят.не такива като нас.
10
1
 
2
 
! Отговори
Ивана преди 5 години
Тези бездомни палета са дошли от кучелюбци като вас,не от мен.Такава твар нямам и не искам да имам.Нито мога да я изхвърля,нито прибера.Хубаво мислете от кои ''хора'' са бездомните кучета!
9
1
 
4
 
! Отговори
хората преди 5 години
До БауВярно е, че са виновни хората. Но кучетата се трепят по-лесно.Но ти ако искаш карай с хората, аз със кучетата та дано се оправи тая
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам при един а кучето му лае и се мята към мен. Той ми вика: Не се бой, то е кастрирано. А аз му казвам: Че аз не се страхувам да ме такова, а да не ме ухапе.
7
4
 
6
 
! Отговори
До бай Спиро преди 5 години
В нашата кооперация има такива котколюбци. Изключително прости и нискоинтелигентни същества. Когато има точни закони срещу такива, тогава ще се оправим като народ и държава.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучето, както много други е ДОМАШНО животно! Не може да има улични животни! Дори и кастрирани и обезпаразитени ефекта е почти нулев. Всяко едно домашно животно трябва да има документ и отговорен стопанин! Всичко друго е пълна глупост!
5
1
 
8
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Трябва да се въведат и спазват основни правила: 1.Ако искаш да гледаш куче/котка/кон/каквото и да е - те да са кастрирани. Ако искаш да ги развъждаш - такси и отговорности като за ферма. Така няма да има източници на "ничии" животни, няма да има и инциденти. Две години гратисен период за въвеждането на правилата и прибиране и умъртвяване на всички свободни животни. Иначе кой носи отговорност за щети нанесени от тези животни? Никой - както за всичко в тази държава.
4
13
 
14
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Тези, които тровят бездомни животни са комплексирани извратеняци, точно както и тези, които ги хранят. Правят се на богове и решават кучешки съдби. Популациите бездомни животни съществуват "благодарение" на "добри хора", които със съзнанието на щедри благодетели изсипват хранителните си отпадъци пред блока. Тези отпадъци основно се изяждат от гризачи и ***, но кучелюбеца, макар и необичан от никой човек заспива с илюзията, че е любимец на махаленската глудница. Такива ми ти работи.
3
3
 
14
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Че то след 10 г. у Пазаржик само кучета ша останат. Пазаржик - европейска столица на кучитата.
2
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не могат общини и активисти да се справят с псетата,ще се справим ние както можем.
1
3
 
34
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Изсипването съм го виждал лично. Една кола спря, остави кашон с 4 малки новородени и отпраши... И това става, защото собственика не дава пари за кастрация или си пуска песа да "поeбe", да стане мъж... После "защо има толкова бездомни?". Хората са виновни .. хората.