В БДЖ не взимали бонуси тази година

От "Летище София" също излязоха с позиция относно информацията
Обновена: 11 дек 2018 19:01 | 11 дек 2018 18:46, Красимир Ангелов
7
В БДЖ не взимали бонуси тази година
Снимка: Булфото

От БДЖ отговориха на твърденията на "червения" депутат Драгомир Стойнев, който по-рано днес обяви, че около 118 млн. лв. бонуси са раздадени в държавната администрация през изминалата година. Данните на социалиста са на база запитване и отговори от отделните министерства.

Още по темата
Ето какво се чете в позицията на БДЖ, разпространена до медиите:

"По повод твърденията на народния представител Драгомир Стойнев, че "Холдинг БДЖ" ЕАД не е предоставил информация за допълнителни трудови възнаграждения, изплатени на служителите ни, сме длъжни да заявим следното:

Изявлението на народния представител от БСП категорично не отговаря на истината. Информация по темата е предоставена в Народното събрание в отговор на въпрос от депутата Георги Свиленски в рамките на парламентарен контрол.

В "Холдинг БДЖ" ЕАД допълнително материално стимулиране на служителите и на лицата наети по договор за управление и контрол не е начислявано и изплащано през 2018 г.", се чете в позицията на железопътния превозвач.

От "Летище София" също излязоха с позиция относно информацията за раздадени бонуси.

"Летище София" ЕАД е търговско дружество и не е част от държавната администрация. Дейността му и социалните придобивки са регламентирани с вътрешни правила и колективен трудов договор, подписан от всички страни по него вкл. синдикатите.

За периода от началото на 2018 г. материалните придобивки за служителите, след съгласуване със синдикатите, възлизат на 1 465 890 лева. За същия времеви период по време на кабинета Орешарски сумата на придобивките възлиза на 2 174 441,34 лева, а за целия мандат (от 06.2013 г. до 07.2014 г.) е в размер 2 615 912,20 лева.", се чете в позицията, изпратена до медиите.

От Министерството на труда и социалната политика също разпространиха уточнение във връзка изнесените от БСП данни за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати.

Посочената сума от 13 млн. лв. за допълнителни възнаграждения включва средствата, получени през 2018 г. от всички над 8000 щатни служители на МТСП и всички второстепенни разпоредители с бюджет към него, заявяват от социалното министерство. В това число влизат служителите на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Главната инспекция по труда, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за хората с увреждания, Национален институт за помирение и арбитраж, Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи, Фонд "Социална закрила", Фонд "Условия на труд", Държавното предприятие "Българо-германски център за професионално обучение.

Общата сума включва четири плащания на допълнителни възнаграждения за постигнати резултати през 2018 г., които се отнасят за периода от IV-то тримесечие на 2017 г. до III-то тримесечие на 2018 г. включително. Средната сума на получените средства от един служител е 409,47 лв. на тримесечие или 136,49 лв. на месец. Всички средства за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати са изплатени при стриктно спазване на нормативната уредба, регламентиращи тяхното определяне, заявяват от МТСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са бонуси. Бонус е когато ти дават пари, които не са предвидени по трудовия ти договор и вътрешните правила. В случая става дума за пари, които са част от заплатата, би трябвало да е до 25% от нея, но се дават до 4 пъти в годината. Допълнителните 136,49 на месец означава, че средната заплата е малко над 510 лева. Казано по друг начин, намаляват им заплатите, за да дадат удържаните пари като "бонуси".
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките БДЖ-ейци. Те нали са свикнали каквито и простотии да вършат да си ги взимат бонусите и сега са потресени че бонуси няма. А ужас, някой казал, че били взели.
4
1
 
2
 
! Отговори
Я , ПА ТИЯ.... преди 5 години
ЩО ДА НЕ ВЗИМАТ ХОРАТА ,БЕ...?!ЩОМ ДАВА НАЧАЛНИКА ИМ ....ВЗИМАШ И БЕГАШ...!КЪВ Е ПРОБЛЕМА ...ЧЕ НЕ ИМ ГИ ДАВАТ ОТ БКП/бсп ЛИ..??!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави се по-елегантно - бонуси и ДМС се виждат, просто служители(калинки) получават втори трудов договор за нещо. така се получавт 2 заплати но всичко е законно!
2
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
В тази държава май само аз не вземам бонуси от бюджета.Много съм ***
1
2
 
4
 
! Отговори
Лесов преди 5 години
Категорично не отговаря на истината... Напишете си, че е долна лъжа