Предколедни пари от правителството: За пътища, църкви, култура...

Министерският съвет одобри допълнителни разходи за 2018-а
61
Предколедни пари от правителството: За пътища, църкви, култура...
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри редица допълнителни разходи днес. Освен 1.35 млрд. лв. за строителството на АМ "Хемус" и 113 млн. лв. за армията, се отпускат 7 млн. лв. за култура.

Още по темата

Други над 700 хил. лева отиват за четири национални програми за развитие на образованието и за допълнително финансиране на училища и детски градини.

България дава близо 20 хил. лева за настаняване на мигранти и бежанци в Република Македония и Босна и Херцеговина.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер 25 868 400 лв. - за софтуер, дължими данъци от местната власт и др.

По бюджетите на общини отиват 4.2 млн. лв. за разходи за неотложни аварийни и спасителни дейности.

С 300 000 лв. ще бъдат извършени спешни ремонтно-възстановителни дейности в църквата "Св. Успение Богородично" в село Драговищица, община Кюстендил, която е построена през 1859 г. и е паметник на културата от местно значение.

Одобрените разходи за Националната служба за охрана са в размер на 1 700 000 лв., с които ще бъдат изплатени дължими обезщетения по Закона за НСО.

Средствата по бюджета на Държавната агенция "Разузнаване" са в размер на 1 000 000 лв., които са предназначени за издръжка на задграничната дейност на Агенцията.

Одобрен е и трансфер в размер на 3 720 000 лв. по бюджета на община Марица за реконструкция на пътно кръстовище.

С друго правителствено постановление са одобрени и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2018 г. Средствата общо са в размер на 30 000 000 лв., в т.ч. 7 000 000 лв. - за дейности свързани с издаването на българските лични документи и 23 000 000 лв. за неотложни разходи, свързани с текущата издръжка на министерството.

МВнР получава допълнителни 1 900 000 лева за осигуряване на командировъчни средства на дългосрочно командированите служители в задграничните ни представителства и за обезпечаване на актуална софтуерна поддръжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
вярващ християнин преди 5 години
В същото време се опитват да приемат противоконституционен закон за ограничаване на религиозните свободи. Някой има ли представа и информация ? Центърът на софия беше блокиран от протести на вярващи от различни вероизповедания по обед в последните 5-6 недели ? Имаше само 1 репортаж по БТВ само... ЕС обаче наблюдава поведението на нашите драги парламентаристи*
46
8
 
2
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Хи,хи! Герберите "заключиха" касичките на БСП - Ветко и Баневи ! Сега *** вият на умряло!!! Най-големите контрабандисти и комунистически *** почнаха да влизат в арестите и 100-годишната партийка се тресе,пъпки им излизат ,другарката Нинова е с несвойствена изкуствена усмивка,посърнала е другарката. Визията за България се оказа лозунг дори за последните комунисти в България. Изпитваме чак съжаление като им гледам имиджа.
45
0
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Като наближат избори почват да раздават ама само на някой я взимайте по 600 лева заплата да ви видим как ще живеете
44
1
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ПРЕДКОЛЕДНИ ПАРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА МАФИЯТА ГЕРБ !!!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сега вече е ясно защо техниката на пътищарите беше по Цариградско. За едни пари ставаше дума, от бюджета, защото от ЕС няма да ги получат...
42
6
 
3
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
А за мрънкащия джендерал деса радев нещо ? А даа , нсо за рокли ......
41
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако правителството прави нещо - мрънка се, ако правителството не направи нищо, пак се мрънка, угодия нямат тия българи бре!!!
40
14
 
7
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕРБ! преди 5 години
ТАКА СЕ ПРАВИ НА КРАЯ НА ГОДИНАТА ----ДОБРИТЕ ПОЛУЧАВАТ БОНУСИ!ТАКА Е ПО ВСИЧКИ БЕЛИ ДЪРЖАВИ!ЕТО ---ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА!!!!!
39
7
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
Еми направи една чаша, бе тарикат. Да видим как ще се продава.
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 1.8 млн. пенсионери , 0.8 млн на ТЕЛК, 0.8 млн ромове, 1.2 млн държавни служители, 1.0 млн. деца, 0.6 млн безработни, мигранти, затворници все хора които викат дай , а не дават нищо и т.н. и т.н. стига хвърлайте прах в очите на хората и лъжи пари няма и няма от къде да дойда. Единствените свежи пари идват по европрограми и от емигрантите ,които се открадват на 80%. Стига лъжи и измислици България отдавна е в банкрут пари се изкарват когато произведеш една чаша например и платиш данъка
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столкова много пари за магистрали чудеса щях да направя.
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая магистрала Хемус още ли я правят? На 40 години съм и още я правят. 113 МИЛИОНА ЛЕВА. Б***хти, със злато ли я правите тая ШИБ***Ана Магистрала, бе?
35
2
 
15
 
! Отговори
Fool преди 5 години
До Анонимен 40:Супер е да има допълнителни пари да, ама не по този начин. Всяка година се залага дефицит, който накрая се оказва последното тримесечие че е излишък, който за да се спази бюджета бива изхарчен по коледа. Всяко едно правителството посшедните 10г го прави това. Най-лошото е, че като са така раздадени парите като непредвидени разходи (от излишък) никой не следи къде отиват. За жалост много често, те отиват в забвение.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти всички които познавам на 26 27 30 и тнт са безраоботни а има и докторанти и тнт но никъде не им дават 2000 3000 заплата а им предлагат 500 800 нето кои ще ви работи за тия заплатаи и затова всички емигрират а администрацията само бонуси си раздават оставка скоро ще е оставката
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово млади доста далече от 30 тата си години са масово безработни въпреки ,че имат степени от университети но никъде не им дават заплата над 1500 2000 лв чисто и стоят безработни и се принуждават да емигрират а тия си раздават само бонуси.Кога ще вдигнат минималната заплата на ниво Гърция и Швейцария явно скоро няма да е.Скоро ще има оставка на тиквата и тиквата като подаде оставка повече няма да спечели избори.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цъфнал герб,цъфнал герб...ама изотзад под гърба!Хахаха!Имам чувството,че в боковата "партия" членуват само дюебили и пиздюхи!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо мрънкате? Дано политиците да спзават обещанията си. И наистина са нужни пари. Парите трябва да отидат за добри и здрави пътища, за здрави дърцавни и социални сгради, добре и хубаво ще е и църковните православни храмове и манастири да получат Държавни пари ( някои с право ще попитат: хубаво, Държавни пари, а БПЦ няма ли да даде и тя пари за църквите и манаститите?) за построяване на нови, и за възстановяване и подръжка.
30
10
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 32. Хи-хи-хи, усещам само завист, злоба и безсилие. Жалък червен пар.цал.
29
10
 
3
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 27. Нямам нямааа, няма да стане тази. Защото червената хунта няма да дойде на власт. А от зловещите ти закани става ясно какви из.роди са ***, които избиваха без съд след 9.9.
28
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Понеже винаги правят бюджет с "излишък" за джоб парасъ,сега измислика да го оповестят публично-.Къде-сещай се сам.За пътища,естествено щото там всичко е смазано идеално за гепене...