Емилия, Светла, Галя, Славка... 12 родни ромки – булки в Кипър. За пари!

Разследва се схема за сключване на бракове с чужденци
13 дек 2018 16:15,
34
Емилия, Светла, Галя, Славка... 12 родни ромки – булки в Кипър. За пари!
pixabay

Схема за сключване на бракове между българки и мъже от Кипър, Шри Ланка, Индия, Пакистан, Бангладеш разследват в Рила.

12 жени от ромската махала станали булки в Кипър срещу заплащане, но сега искат да се разведат, защото социалните разбрали и им спрели помощите.

Емилия е една от жените, сключили брак с чужденец. Мислила, че е за кратко, а сделката ще ѝ помогне да си гледа четирите деца в махалата. Твърди, че е взела 600 евро.

"Той изглеждаше младо момче, требваше му за виза, не знам те си знаят там, да може да излизат навънка, каза, че е такъв брак за 3 месеца и той сам се анулира", разказва Емилия перипетиите си пред bTV.

Емилия не знае името на мъжа, с когото са семейство на хартия повече от година.

Светла пък контактува с нейния по интернет. У нас тя си има мъж и семейство. Твърди, че отишла в Кипър по оферта за работа, но я затворили в къща.

След половин месец се оказала булка. Казва, че през тези 15 дни не са я тормозили, а са я хранили и са ѝ купували цигари. Тя получила 250 евро и разбрала, че е на загуба като ѝ спрели детските.

"Те казват сума между 500 и 1000 лева, като седнем в частен разговор, сумата е доста по-голяма", коментира кметът на община Рила Георги Кабзималски.

Емилия, Светла, Галя, Славка... общо 12. Всяка е с различен разказ.

Общината е наела адвокат за разтрогване на браковете на 6 от жените, чиито деца посещават редовно училище. Останалите трябва да се оправят сами. Кои са посредниците и още в какви схеми са замесени имената на ромките от Рила, ще установява разследване.

Междувременно за една от булките е установено, че е сключила два брака в Кипър, тя се признала за виновна и е наказана с глоба от 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината е наела адвокат......Как ви се струва ?.....Пак правилегии ,а ? Безплатна юридическа помощ, здравеопазване ,социялни ,ток ,вода . Преобладаващо за определен етнос ? Това не е ли расизъм и ксенофобия, спрямо автохонният етнос ?
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕдинствено в България не дават детските и парите на майката които и се полагат ако живее(съжителства) с друг мъж,в България чуждия мъж не се грижи за чуждите деца и не е длъжен,но те спират плащанията на майките и тук не говоря за роми,а за българи.В Европа с мъж или без мъж,щом си поел(а) отговорност и отглеждаш деца,не е важно дали живееш с някого или не живееш,това което ти се полага ти го дават,за да са добре децата.Но ние живеем в една антисоциална държава.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Може да е турската част на остров Кипър
10
2
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
май напирахме че сме готови за шенген а??веднъж вземат ли визи и газ към западна европа ето за това не ни искат вшенген щото все още сме прекалено фалшиви
9
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобретателни българки, еваларка!!!
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали има някой наивен човек ,вярващ на историята разказана от самите ромки?Просто са разбрали ,че има далавера от фиктивните бракове и сами са се хванали на въдицата,без да предполагат,че ще им спрст помощите докато са живи!И разбира се взели са повече пари от колкото казват!Но без помощи доживот се прецакват,и затова ревът!
7
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Находчиви са булките ,нека раждат етнически бебета в чужбина ,друг да плаща социалката ;) !!!
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква трагедия!Спрели им помощите, дето по принцип не трябва да им ги дават.Да ми обясни някой как самотна майка е с 4 деца!От небето ли падат тия деца, като е самотна?На практика тия помощи отдавна не е трябвало да и ги дават, защото тя живее на семейни начала и умишлено заблуждава държавата и социалната система, че отглежда децата си сама.Отделно, че е голямо изключение тия деца да ходят на училище, още по-голямо е действително да учат нещо, а не да им се пишат оценки заради заплахи към учител
5
1
 
48
 
! Отговори
младен преди 5 години
Да им се резнат помощите на всички бразилски напитки.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за Кипър но го вярвам - те отдавна са в ЕС.Да беше казала Турция, да повярвам. *** така става, като бягат от училище, за да родят на 11-12.
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е световно определение за тия ,ама тука що ги наричат ромки незнам!Живели са в Индия ,но са били изгонени ог местните заради престъпния си нрав!После скитали из Азия,даже си направили държава за около 100 години но се самоизели и се присламчили към османците,ония ги пущали подир себе си да доунищожават което самите те не могли!Това е Историята!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са фиктивни бракове.
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми живи и здрави!Нас какво ни бърка?Явно има кипърци без жени и са готови да платят за да се сдобият със съпруга.Пък на тях какво ще им е?Ще живеят в свестен дом вместо в гето.Ще ги изкъпят, ще ги нахранят, ще ги облекат, помалко помалко и ще ги направят хора що годе.