Борисов не водел война с Радев: Той ни шамари ежедневно!

Страх ме е от мигрантска вълна и от конфликт в Черно море, призна премиерът
Обновена: 15 дек 2018 08:01 | 14 дек 2018 21:41, Веселина Йорданова
291
Борисов не водел война с Радев: Той ни шамари ежедневно!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не води война с президента Румен Радев и не иска конфронтация с която и да е институция.

"Не стига че той ни шамари ежедневно, а накрая излиза, че ние водим война", каза той в отговор на въпрос в предаването "Панорама" на БНТ.

Борисов заяви още, че нито веднъж не е застанал срещу решение на президента, а правителството имало достатъчно работа.

"Навсякъде, където са поискали хора, съм изпратил", настоя той по отношение на участието на министри в посещения на държавния глава.

Борисов коментира, че президентът "харесва много БСП", но това било негово право.

"Всяка критика, която е градивна, я приемам, но да не кажеш една дума за БСП и да хвърляш всичко срещу ГЕРБ, не съм съгласен, но това е негово право", коментира премиерът.

Той обаче посочи, че подаденото име за главен секретар на МВР е било одобрено от президента. В сряда МС официално предложи за поста шефа на СДВР Ивайло Иванов.

Премиерът каза, че в политически смисъл не се страхува. "Страхът ми е от мигрантската вълна и от война в Черно море", призна Борисов и поиска в тази връзка освобождаването на задържаните от Русия украински моряци.

На въпрос за евентуален предсрочен вот той отговори с думите, че е по-добре парите за него - 50 млн. лв., да бъдат похарчени за друго.

"Май ще има европейски избори, ще видим кой колко е силен", коментира Борисов. Премиерът каза, че не вижда алтернатива на управлението и посочи, че като се говори за излишъци, апетитите ставали големи. БСП обаче щели да ги изхарчат за две години и да излязат на дефицит.

Борисов каза още, че ситуацията в света е "взривоопасна", като даде пример с протестите във Франция за доходи, към каквито ние всъщност се стремим, а хората там не са доволни.

"Протестира се в цял свят, протестът е демократична форма да изразиш несъгласие, мнение, желание. На базата на протестите изпълнихме справедливи искания", коментира той.

Премиерът заяви, че на 100% владее положението в партията си ГЕРБ, а на коалиционните партньори не се меси, нито в процесите "на улицата".

Борисов обяви, че ще се проверява защо в някои области има отпуснати много повече инвалидни пенсии, отколкото в други. "Ще ги изследваме, но без да гръгваме рязко", каза премиерът, който е убеден, че много хора имат нужда от тази подкрепа, но има и злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ке изберете един шафьор на самолет.Цел свет ке ви се смее!Така ми каза баба Ванга 1986г
205
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами че ти като искаш освобождаванетона украинските моряци ти работиш за тази война , от която казваш че се страхуваш .Това е типичната му неадекватност , на коятобезотговорно се смеят вместо да му поискатоставка , защото е цъкаща бомба за държавата .
204
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме всички герберюги даподскачат .
203
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Б . не е комунист . Оправете си понятиятазащото и след още 30 години бг пак ще е последна в европа . Бойко Б . е криминал .Когато спечели първи път искаше да сипокани сръбска фолк певица да отпразнуваизборната си победа . Което е повод загражданска война .
202
3
 
33
 
! Отговори
se преди 5 години
У нас винаги трябва да има разделение на властите.Президента и управляващите трябва да са от различни политически центрове.Трябва винаги да има коректив.Борисов трябва да се радва ,че Радев в президент защото поне има срещу себе си достоен опонент.Ако беше президента от партия ГЕРБ то щяха да се самозабравят .Разделението на властите в добре за България.
201
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щастлива държава с нещастен народотдавна казвах че всички комунисти трябваше дя ся в белене а те го направиха министърпредседателте тия са от най-лошите комунисти защото ако утре дойдат ихалифите на власт първи ще сложат *** и буркитеи най-гадното е че всичките му слуги цял ден пеят срещу комунистите
200
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той ни шамари ежедневно!Ми ще те шамари щото си прoст. Кой те накара да издигнеш кандидатурата на оная тьотка Цачева за президент?
199
7
 
17
 
! Отговори
плаче ни се за Будьо преди 5 години
медицинското му състаряване е подсилвано от типичната за висналите бузи старчеста демесия. Срявнете какъв е бил когато цар Дървояд го направи гейнеанал и в 90-те когато е пазел ТЖ пред врата на клозета. няма по одъртяващ политиквеник, дори Gъзовиа Хъб наедна Kундева Пръндова е по малко миришещ на собственния й пRоFан-NабутаN
198
8
 
28
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Като давахте бази на нато ,не ви беше страх-е сега ще те е страх Бойко,защото сега към тези бази има насочени руски ракети.Но в края на краищата пак народа ще го отнесе,щото всички вие си имате имоти в чужбина и като стане напечено--куфарите на самолета и фъррррррррррррррррррр.
197
8
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
гледам некои долу са споменали ФАКТИ от "битието" на пожарникара и физкултурника....Нема лошо,ама...просто вижте СУРАТИТЕ на двамата!!!!!!..Особено на пожарникаря-минпридсидатиль!..Какво виждате?..-Ако не сте слепи,би трябвало да видите суратя на едно ДЕ_БИЛНО същество!-Безмозъчно,тотално объркано,страхливо същество със СЛУГИНСКИ манталитет !...............И тоя "дърпа конците" НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА?!?!Боже,Боже!!!..И Ботев,и Левски и останалите БЪЛГАРИ сигурно с обръщат в гробовете си..
196
5
 
14
 
! Отговори
Като за суджука преди 5 години
До Бсп са гадовеЗа Бойко Борисов ли говориш?
195
16
 
5
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До като за суджука. А дали се усещаш, че с твоя коментар признаваш, че всички комунисти са гадове?
194
23
 
5
 
! Отговори
Боко преди 5 години
До мдааа 205. А защо си спрял до там, каунн червен. Удобно си пропуснал - гл. секретар на МВР, два пъти кмет нс столицата, три пъти премиер. Колко българи са постигнали това? Колко бе, ке.леш ален?
193
6
 
26
 
! Отговори
Като за суджука преди 5 години
До Бсп са гадовеЕла го цуняй!П.П.Нали скачахте, нали ВИРИХТЕ двата пръста: Който не скача е комунист!А де юре, кой ви управлява, бе да ви ...............Суджука ДАЖЕ отказа да върне партийния билет!
192
3
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Констатиращ. Е, и. Какво мислиш, че ни казваш. Такива има сигурно стотици, но това не е достатъчно, за да бъдеш добър политик и държавник. Иначе що не сложим председателя на БАН - той е най-ерудиран.
191
18
 
5
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Втора анкетка. БСП и техни хора като Манол Генов купуват ли избори + (да). БСП ограбиха ли България и я фалираха няколко пъти + (да).
190
4
 
30
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Ген. Румен Радев През 1982 г. завършва със златен медал Природо-математическата гимназия Акад. Боян Петканчин, Хасково. По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище Георги Бенковски, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.[3] През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж Air War College.
189
1
 
31
 
! Отговори
Мдааааа преди 5 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.
188
5
 
16
 
! Отговори
Мдааааа преди 5 години
Ген. Бойко Борисов - Завършва средното си образование в Банкя. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа Георги Димитров на МВР в Симеоново, във факултет Държавна сигурност. Приет е обаче във факултета Противопожарна охрана. По време на следването си отбива и военната си служба в ШЗО-Плевен. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността Противопожарна техника и безопасност .
187
9
 
7
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
До 211. Още малко и ще се разревеш. Като някой севернокореец за Ким Чен .ур. А тази позитанска опорка как народът обичал зеления чорап ще я лансираш на червените зомбита. Защото 2/3 от народа не го обича и няма да гласува пак за този случайник.