Онези билборди... любовните. Какво ни показват? Кого защитават?

Очевидно е нужна обществена дискусия по проблема
Обновена: 14 дек 2018 16:07 | 14 дек 2018 14:15, Анисия Иванова
244

Трябва да започне мащабна обществена дискусия, която да изясни всички поставени въпроси, които бяха повдигнати от скандалните билбордове, промотиращи гей двойки.

Около тази теза се обединиха гостите в в студиото на "България сутрин" юристът Николай Колев от гражданска инициатива "Поход за семейството" и Лили Радоева - координатор на "София прайд".

Билбордове с хомосексуални двойки, поставени в София, Пловдив, Варна и Бургас с послание "Няма страшно. Това е просто любов" разделиха обществото и предизвикаха бурни реакции и от двете страни.

Още по темата

"Кампанията е в рамките на проект, финансиран от ЕК от програма "Права, равенство и гражданство", в който участват шест неправителствени организации от България. Това е двугодишен проект. Не е планирано да бъде в рамките на коледните празници - в която и да е част на годината, гражданските права, са граждански права, а една група от българското общество няма равни такива. Това е факт и ние трябва да намерим време и сили да говорим за това спокойно", заяви Радоева.

Тези билбордове противоречат на традиционните семейни ценности. Хора от ЛГБТ общността демонстративно показват чрез поведението и външния си вид принадлежността си към нея, коментира Колев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че проектът е на стойност 200 000 евро и зададе два въпроса към Радоева: "Защо сте изненадани, че българите не приемат посланието, и какви точно граждански права са ви нарушени?"

Според Радоева Наказателният кодекс не третира престъпления от омраза на основа сексуална ориентация и това е друг проблем. Според нея тази кампания е доказателство за това.

"Ние съществумаме, но нямаме достъп до определен набор от права в тази държава - създаване на семейство, право на унаследяване между партньори, достъп до медицинска информация", обясни защитникът на гей двойките.

И призна, че това е стъпка за легализиране на еднополовите бракове.

"Ние съществуваме в тази държава, но вие го отричате, защото когато се появи билборд, показваща любов между еднополови, бива залят с боя, нарязан и свален", защити се Радоева. По думите й протестът срещу кампанията във Варна е в резултат на 70 оплаквания.

Тя допълни, че кампанията е насочена на първо място към ЛГБТ общността в България, защото тези хора трябвало да правят избор всеки ден как да се реализират.

"Семейството много често не ги приема и сега в дните на Коледа няма да могат да празнуват в дома, защото са отхвърлени", смята тя.

Това е вътрешен проблем в семейството, категоричен е Колев и допълни, "гледайки билбордове баба ви няма да има по-добро отношение към вас".

"Обществото е ангажирано, вашият въпрос не е сложен настрани. Демокрацията, в която живеем, определя, че мнозинството казва как да живеем. Нека да видим българският народ - 7 милиона души, той да каже какво правим по тези въпроси. Какви ваши права, чувства и усещания са наранени?", попита Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
0
 
! Отговори
МегаГей преди 5 години
Всеки ще пожелае да сложи край на живота си, ако прочете гнусните ви коментари. Казвате на нормални млади хора, че са счупени, болни и извратени, защото са се влюбили. После публикувате черни статистики и не осъзнавате вината си. Още от пубертета ни казвате, че нашият живот не струва. "Мислете за децата!" (...но само ако някой ден искат да се размножават). Вашите лъжи са предумишлено убийство. Лесбийка съм и не знам какво общо има това с вашия "***". В кой речник прочетохте тази дума?
205
1
 
5
 
! Отговори
преди 5 години
Никой не им обръщя внимание на завалиите, пък те толкова се нуждаят от съжаление. Само така могат да налагат идеологията си.
204
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ако ми предоставят джен.дърите и лес.бийките, ОБЕЩАВАМ за 18 месеца да построят метро до Перник!!!
203
1
 
14
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Цялото общество ще се ангажира да обсъжда изврaтeняците,така ли!?Щото си няма по-важна работа!?На някой много му се ще да руши България!А на тези сбъркани глyпaци ще им кажа,че много скоро ще се превърнат в огромен проблем,но за себе си!
202
2
 
10
 
! Отговори
сараош преди 5 години
Развращават децата. Содомия.
201
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам публикуване на имената на политиците и организациите, подкрепили този проект. Искам да са публични, добре известни и МНОГО ОБСЪЖДАНИ! Тези билбордове не противоречат на нищо освен на живота на невръсните ни деца. 80% от *** алтерираните правят опит за самоубийство. 40% повтарят. Тези билбордове са си предумишлен опит за убийство. Замесените в затвора!
200
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко трябва да подаде оставка за това. Опозицията ако има малко в главата веднага ще иска предсрочни избори заради тази нагла детеубийствена проява!
199
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам чия е идеята и реализацията, но всичата ***, участвала в това трябва да бъде съдена и вкарана в затвора за предумишлен опит за убийство на малолетни и непълнолетни. И за лишаване на социално слаби хроа от средства за лечение. И за кражба на бюджетни пари. Трябва всичките да лежат до живот. До хората изработили тази мизерия: Вие деца нямате ли? Или това е първия продукт изцяло разработен и осъществен от феминистки без деца?
198
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗГОРЕТЕ ГИ!!!
197
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отклоняване на вниманието от това че живеем в Герберско робство - успешно!
196
2
 
14
 
! Отговори
Кубинките преди 5 години
Вече влязаха в действие,хомчовците *** яко
195
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги европеецо, статистиката показва, че средно 80% от децата с *** отклонения правят ПОНЕ 1 ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО, а 40% повтарят. Ако желанието ми да запазя детето си живо, а психиката му здрава и да му осигуря нормално интелектуално и духовно развитие изглежда на Европа изостанало, тогава аман ти и от европата, аман ти и от демокрацията. Ври си я цялата дето слънце не огрява. Хора като тебе са за смъртна присъда, ЗАЩОТО УБИВАТЕ ДЕЦАТА НИ!
194
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нужда от никаква дискусия. Има нужда от строги закони срещу феминизма и затвор за пропагандиране на *** идеологията. Защото и двете убиват. А на убийствата ако не с убийства, трябва да се отговаря максимално твърдо. ТРЯБВАТ ЗАКОНИ СРЕЩУ ОРГАНИЗИРАНАТА ПСИХОПАТИЯ И СОЦИПОАТИЯ НА ФЕМНИНИЗМА!
193
4
 
38
 
! Отговори
До Ервопеец преди 5 години
Не приятелю, по-скоро показва как една нищожно малка група (1%) от обществото се опитва с подобни плоски провокации да насажда напрежение. Като вземем и в предвид, че вие хомосексуалистите не може да създавате деца, приносът ви за обществото е горе-долу нула - така , че не виждам за каква икономическа обвързаност говориш. И най-учтиво ви моля да престанете да ни натрапвате вашата различност, престанете да ни крещите в лицето, че сте с отклонение - така няма да станем по-благосклонни към вас.
192
2
 
9
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 195 ЕвропеецПо сред нощ ли си се надрусал бе гендар сороски !
191
4
 
7
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
азмразявибезплатно
190
44
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
Показват ви, че сте изостанали и комплексирани. Страхувате се от различното. Тези качества, обаче не се изчерпват само със сексуални въпроси. Те са качество на цялостното мислене. Затова сте и бедни. Имате право да сте с каквото си искате мислене и мнение, но трябва да приемете и другата му страна- икономическата. Ограничените хора не просперират в никакво отношение. Те си пазат традиционните ценности, с които върви и мизерията като съпътстващ продукт.
189
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете"Прозорецът на Овертон". Т.е. как първоначално абсолютно неприемливи за обществото идеи чрез подобни на билбордовете методи биват превръщани постепенно в закони . Хора, бъдете на щрек! Не позволявайте да ви баламосват с красиви приказки за толерантност и измислени ценности. Истинските ценности ги знаят всички, дори и производителите на билбордовете.
188
8
 
38
 
! Отговори
Рускиня до гост преди 5 години
Аха,за баба е гадно? На мен ми е гадно когато виждам ***. Ако сте имате претенции - то ги отправете към Господ и природа,които не дали възможността на дефектните индивиди да се размножават. А ваше агресивни рекламиране още повече отвращава хора. Защо пътьом не защитите и права на педофили и некрофили. И те са различни като вас
187
3
 
30
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
гейовете в градовете са любимците на сорос . сега ви е ясно защо пропадаме и европа пропада