Купуваме подаръци в нета: Само от надеждни магазини

Внимавайте с онлайн поръчките и резервациите, съветва шефът на КЗП
19 дек 2018 08:40, Красимир Ангелов
6

Онлайн пазаруването става все по-предпочитано у нас, но в него има немалко рискове. Оказва се, че в периоди около големи празници, поръчките се бавят поради претоварване на куриерите в страната.

"Наблюдават се зачестяващи проблеми със забавянето на доставките на онлайн стоки. Това се дължи на невъзможността на всички играчи на този пазар да отговорят на темповете на поръчките", обясни председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че от КЗП следят интензивно пазара за неспазване на сроковете и ще налагат санкции. Маргаритов се обърна към търговците и куриерските фирми с призив да осигурят необходимия капацитет и увери, че ще бъдат глобявани при неспазване на сроковете.

"Трябва да се пазарува от надеждни електронни магазини. Добре е потребителите да проверят съответния електронен магазин с кой куриер работи. Обезпечение може да бъде получено, в случай че са претърпяни вреди, които трябва да бъдат доказани", посъветва потребителите Маргаритов.

Той акцентира и върху нелоялните практики за анонсирани проценти намаления. По думите му някои търговци не продават стоката на старата цена поне един месец, както е по закон. Това се случва приоритетно в онлайн пространството.

Председателят на КЗП предупреди и за капани в цените при резервациите за предстоящите празници. Важното е да се проучва внимателно и да се прави съпоставка, отбеляза той. И посъветва да не гледаме процента, а цената, и то сравнена с други подобни обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
само проверени! преди 5 години
Отидете на сайта по-доло.i-healthy-beauty/prost_bolg/Истината бълва обиди срещу българските лекари и въобще всички.На всички други страници се появява една и съща реклама.Аз си помислих че сами си правят страницата и реших да пробвам. Вместо таблетки получих капки. На кутийката пишеше друго име.Обадих се в МЗ и поисках изследване дали капките не са токсични, но не получих отговор.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Това е истината. Може да не ти харесва но това никой не го интересува.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Българина няма много ....-----айде на втория пост се появи един, дето веднага тръгва да плюе и заклеймява "простия българин" дето все "не можел", "не знаел", "все нямал акъл" , "дето бил лош мат'рял%... и дето все "не му гласувал"..
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бла, бла, бла ... проформа съвети и общи клишета, от проформа длъжност изпълнявана от "наше момче", изпълняващо "поръчки"Нито един контролен орган, който по дефиниця се води "независим", "извънсистемен", дефакто НЕ е нито независим, нито надсистемен! И тоя бас-тун как е навързан с лихварите и как свиреше преди време по тяхната ***, въпреки стотиците жалби с които беше засипван... Пълен та-шак са всички тия "защитаващи хората" органи, и това кзк, и т.н. "народен защитник" и т.н. синдикати...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина няма много интернет култура и вярва на всякакви глупави странички, фалшиви новини и фалшиви магазини. По-младите хора нямат тези проблеми. От години пазарувам главно от интернет защото повечето стоки ги няма по магазите тук и не съм имал проблеми.
1
3
 
0
 
! Отговори
Льольо преди 5 години
така, така