МС отпусна над 150 млн. - за общински пътища, улици...

Други 5 млн. лв. отиват за отводнителни системи
9
МС отпусна над 150 млн. - за общински пътища, улици...
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри допълнителни разходи за 2018 г. по бюджетите на общини и министерства в общ размер на 151,7 млн. лв.

Одобрените разходи по бюджета на Министерския съвет са в размер на 2,1 млн. лева. Те са за основен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и на храм "Св. Петка" в Русе.

Осигуряват се допълнителни средства в общ размер от 3,8 млн. лв. по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и на Министерството на младежта и спорта за реализирането на значими за тяхната дейност обекти.

По бюджетите на общини трансферите са за 145,7 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти – доизграждане на водопроводни мрежи, изграждане на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, изграждане на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места.

Правителството одобри и допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните за 2018 година за извършване от "Напоителни системи" на аварийно-възстановителни дейности за предпазване от вредното въздействие на водите.

С приемането на постановлението се цели възстановяване на разрушените 74 обекта - участъци от корекции на реки, предпазни диги, отводнителни системи и други съоръжения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гепи- бегай!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коледно гербаво "усвояване"!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам как ударно се харчат едни милиарди за батко и батко!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българйя, ...Няма, да- получи, горйва .....
2
1
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Яко се краде преди Коледа !
1
0
 
16
 
! Отговори
.. преди 5 години
Като я знам нашата татковина... тези 150 мил ще стигнат да закърпят дупките на 10-ина улици и за 11-тата няма да стигнат. Настилката скъпа, работници, смени, часове...