Още 39 ученици натровени на коледното парти

Взети са проби от всички в ресторанта и фирмата за кетъринг
19 дек 2018 14:23, Анисия Иванова
22
Още 39 ученици натровени на коледното парти
Архив: Булфото

Ден, след като началникът на РЗИ Варна д-р Дочка Михайлова съобщи, че 64 деца, празнували Коледа във варненско заведение, са с хранително натравяне, още 39 ученици са имали същите симптоми и са потърсили лекарска помощ. Така натровените вече е уточнен на 97. Едно от децата е останало в болница, но вече е изписано.

Още по темата

160 деветокласници от варненската езикова гимназия "Йоан Екзарх" имали коледни партита в едно и също заведение в центъра в два поредни дни - на 15 и на 16 декември от 18 до 22 часа.

И двете вечери менюто е било едно и също, а коктейлните хапки и сладките са доставени от една и съща фирма за кетъринг. Посудата е била пластмасови чинии и чаши за еднократна употреба. Много от децата след това са имали симптоми на хранително отравяне.

На подадени множество сигнали здравната инспекция и Агенцията по храните реагирали незабавно. Взети са проби от всички служители в ресторанта и фирмата за кетъринг. Взети са проби и от продуктите, от които са приготвени хапките. Родителите са посъветвани да позволят микробиологични изследвания на децата.

"Всички деца вече са добре. Взети са всички възможни проби и имахме пълното съдействие от фирмата за кетъринг и от ресторанта. Когато съпоставим всички резултати, ще разберем каква точно е причината. Ако не бяха почивните дни по празниците, проверката можеше да приключи до края на годината, но най-вероятно ще имаме резултати в началото на следващата", обясни д-р Михайлова пред "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Леле преди 5 години
До УмНе си особено умен явно. Виновни има; само, че трябва да бъдат намерени, а не да обвиним, този, който пръв ни се мерне пред очите. най-лесно е РЗИ да изгърбят пичовете с кетъринга, обаче, ако причината е другаде по веригата, ко прайм? Докато един плаща глоба, друг продължава да сее зараза. Добре, че не зависи от "умове" като теб.
19
1
 
2
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Споко, в БГ няма виновни ... даже този под мен лекар не иска да каже че има виновни. Овците ще си останат овци.Всичко идва от храната, аз ли да ви уча.
18
4
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
Не бързайте да обвинявате фирмата, приготвила храната. Лошото на кетъринга е, че има твърде много рискови звена, където може да се замърси храната. Може например този, който е сервирал, да е с ангина, може да се окаже цяла партида замърсени еднократни съдове и още много неща. Трябва да се провери наистина всичко, а не само кухнята и готвача.
17
2
 
2
 
! Отговори
Aha преди 5 години
До Активист на БКПТогава като се случеше, беше в големи мащаби - работниците от целия завод, учениците от цялото училище...е, може да не са писали в "Работническо дело".
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ей,никъде не пише фирмата да е затворена.Тя помагала за разследването.Винаги ще има натровени,докато заведенията продължават да работят.Има ли наказан досега за множеството натравяния,за които сме чели и са се случвали през годините.
15
0
 
8
 
! Отговори
Токсиколог-любител преди 5 години
"" ... ако не бяха почивните дни ..бла-бла-бла...и ще приключим проверката догодина"".... верно ли ??!!! Добре че Ебола е много далеч...че тя проверката ще приключи за деветините на пострадалите.......Да пази Господ ! ! !
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПТака е баце, къде ти кетъринг по партита. Само малеби и сандвичи с пастет и кисела краставичка!
13
8
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Това при комунизма НИКОГА не можеше да се случи !!!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе 40% - всичко да връщат, защото само за пари ламтят. На практика си работят като туристически агенти без регистрация
11
6
 
7
 
! Отговори
Рембо преди 5 години
Ех, какви коледни партите правехме навремето. С вино Меча Кръв в пионерската стая....Муцка. Е не бяха точно коледни партита, а новогодишни, щото по онова време беше неприлично да празнуваш коледа. Пролетариите не вярват в бога, а само в партията и диктатора!
10
8
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Аз досега преял ученик не съм виждал, освен ако не е попско дете, или дете на държавен хрантутник. Но виж, виждал съм даскалици по ясли, детски градини и училища, да тъпчат устите, джебовете и торбите. А хленченето за кеш е отделена работа.
9
0
 
16
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Българският бизнесменин е ОПАСНО АЛЧЕН тип, готов е да изтрови каквото и който му се изпречи заради максимата "Ден -година храни"
8
1
 
18
 
! Отговори
ДО-КО-ГА преди 5 години
Мда, както отбелязах във вчерашната статия, никъде не прочетох, че заведението е ЗАТВОРЕНО, или че фирмата за кетъринг е СПРЯНА. Взети били проби, за 1-2 месеца проверки щели нещо си там... Очакваме трета статия, не дай боже...
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо Мраз и Бай Тошо и комунистите са виновни.
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен2Не вини учителите, ами виж учениците, тъпчат се от сутрин до вечер като разпрани торби, после натровени били, това е от преяждане и смесване на всякакви храни.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ни интересува нас това, само *** или шзифеник ще си пусне детето на коледно парти. Самитe думи парти и кетъринг смърдят на алкохол, дрога и ГМО и полуголи жени и развалена храна, което е типично за краварника.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой , кой , кой от даскалята е взел комисионна, за да заведе децата в тая ***?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако знаете какви *** ще ви пробутат по магазини и ресторанти по тези "светли" празНици...
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега даскалята и директора, да връщат 40 процента кешбек. Че те само това им е в кратуните, откъде да измуфтят някой левец. Оня ден ги гледам на родителската в 109 оу. Като им кажеш че ги интересуват само парите, се сърдят и почват, ама не било задължително, не знам си какво. Като не им стигат парите, да се събират и пред магнолията на оня папуняк банкянски,а не да ми хленчат за щяло и за нещяло.
1
2
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Натровително парти - може да ти помогне да се очистиш преди Коледата...