"Вандали в действие" – младежи рушат и се снимат: Модно!?

До 5000 лв. е глобата за унищожаване на общинска собственост в Бургас
19 дек 2018 12:15, Анисия Иванова
33
"Вандали в действие" – младежи рушат и се снимат: Модно!?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тийнейджъри рушат част от инфраструктурата в Бургас. От общината коментират, че когато в края на годината се изчислят щетите, се оказва, че възстановяването на разрушеното струва стотици хиляди левове. Въпреки че в града има монтирани над 700 камери, това не притеснява вандалите.

За последните 2 месеца вандалите са разрушили детска площадка. Общината стартира рубрика "Вандали в действие", като предупреди, че Бургас вече има стотици камери и всеки с лоши намерения трябвало да го знае.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Ангел, който живее до разрушената детска площадка. Той става свидетел как юноши демонтират парковата мебел и правят своеобразна арт инсталация само, за да се снимат.

Шефът на общинско предприятие "Транспорт", който отговаря за системата за видеонаблюдение, сам недоумява как е преместена парковата мебел. Само едното от столчетата, които са разместени, тежи около 90 килограма.

Междублоковото пространство е превърнато в детска площадка с европари. Тя е открита това лято. От общината припомнят, че актовете за унищожаване на общинска собственост са до 5000 лева. Само преди месец тийнейджъри разрушиха друга детска площадка, този път в "Меден рудник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
като си платят щетите в десеторен размер, ще се замислят дали ще повторят действията си.
24
0
 
9
 
! Отговори
олдскуул преди 5 години
Преди беше лесно един карнобатски зад врата да си знай и готово. Сега ако отида да му зашлевя един, веднага ще писне ама мамо тате - после ще трябва да зашлевявам и майка му и баща му и т.н. да пиша две кофи мастило у районното и накрая аз ще съм лошия. повечето деца са готини и дори и тези трошащите не са толкова зле просто се възползват от ситуацията, щото няма реципрочни действия
23
4
 
8
 
! Отговори
въй преди 5 години
Това е резултата от управлението на ГЕРБ
22
0
 
6
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 5 години
Строено е парите на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, на тези вандали трябва да се наложи съответно наказание. Явно родителите от много работа или по други причини са пропуснали важни етапи на възпитанието. Училището не се грижи за възпитанието на подрастващите, за да не обвинят учителите че дресират и малтретират учениците. Гледането на зрелищни филми и интернета са също виновни за агресивното поведение. Децата не ги учат на ТРУД и това е лошо. Масовият СПОРТ също би помогнал за изграждане на характера.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да опасват с камери и да снимат всичко това, по-добре да оборудват площадките и междублоковите пространства с къртач, с ъглошлайв. Младежите трябва да бъдат улеснявани.
20
2
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Във всяка цивилизована демократична страна на такива ВАНДАЛИ се ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ.Циитирането на грешките на социализма НЕ ОПРАВАДА деянията на вандалите днес, нали така ?
19
1
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Това не е демокрация, а АНАРХИЯ и безотговорност. По мое време за подобни деяния имаше т.н. Ученическа Стая, намаляна на поведението и най-краен случай Трудово-Възпитателни Учелища. Възпитавах ани да ценим общественатс собственост, имаше Съботници и ученически и студентски бригади с цел да ни възпитават в полезен труд.Положителното трябва да се раделя от отрицателните явления на социализма, за които пишеш. Ако смяташ че е талант да рушиш, а не да ГРАДИШ - на различни мнения сме.
18
0
 
2
 
! Отговори
дедо Шишарко преди 5 години
Прав си #14 , даже медиите бяха кръстили писането на глynocтu стените "хитрология " (?!?!).И колко "светила" колко празни приказки изприказваха ...Хак да ви е сега !
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безнаказаност, това е истината, когато започне масово да се наказва тогава хората и децата ще се замислят дали да трошат
16
7
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 5 години
"30 години демокрация, 30 години разруха."45 години комунизъм, 45 години убииства, съсипване на икономиката, одържавяване на всичко и убиване на частния бизнес. Подтискане на таланта и индивидуалноста. Изграждане на модерната корупция и шуробаджанащина. Глад. Лиспа на основни стоки. Технологичен застой. Крадене от целия народ за да може вожда да яде черен хайвер с по-големия вожд...... Избирам демокрацията!
15
0
 
4
 
! Отговори
Киномания преди 5 години
Напишете нещо свързано с онзи американски филм с Брад Пит и отзи дето се биеше сам себе си, и основаха такова движение за всяване на паника и организиране на вандалщини. А накрая се оказа че Брад и онзи главния са един и същи човек. Коментарът се трие за секунди просто :)
14
0
 
16
 
! Отговори
до Staikov преди 5 години
Как пък си измисли, че бедните не трошели? Трошат тия без възпитание. Материалното състояние е съвсем отделен въпрос и няма нужда да го намесваме.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато мацаха паметници, за да си правят арт-инсталации, вие им се радвахте и приветствахте "творчеството" на умните и красивите. И не правехте нищо, за да пресечете вандалските им прояви. Сега бумерангът лети срещу властта и вие рИветИ.
12
2
 
11
 
! Отговори
Staikov преди 5 години
Едно бедно дете няма да троши. Трошат мамините дечица, зад чиито гръб стоятполитически или физически юначаги. Тъпозлъка е в градските училища. Не само в Бургас, навсякъде са такива без какпка човешщина.
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години демокрация, 30 години разруха.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сащ им прилагат обществено полезен труд и се научават, колко трудно се създават нещата. Там бяха хванали една банда опустошавала жилищата на хората- отремонтираха ги собственоръчно и за сметка на родителите им. После бяха много хрисими и уморени
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През комунизма,немаше такива изпълнения.А сега,демокрацията е разруха
8
1
 
37
 
! Отговори
123 преди 5 години
А защо не се криминализира това чупене? Какви са тия глоби? Вкарайте малките *** за 1 месец в затвора да видите как после ще са кротки като агънца. Същото се отнася и за този човешки ***, който драска графити по стените и си въобразява, че това е изкуство. Мръсни долни *** са това, а не хора.
7
15
 
1
 
! Отговори
САМО ТАКА преди 5 години
ДАВАЙТЕ ЗДРАВО.НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ.БЪЛГАРИЯ Е СРЕД РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ. И ВИЕ ВАНДАЛИ РАБОТЕТЕ ЗА НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ. НА ОБЩИНАТА КАЖЕТЕ, ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е БЕЗПЛАТНА.
6
1
 
22
 
! Отговори
Как беше? преди 5 години
Казармата е губене на време. Я вижте с какви по-смислени неща младите *** си уплътняват времето.