Борисов гарант български фирми да стъпят на либийския пазар

С Файез ел Сарадж обсъдили по телефона казуса с кораба "Бадр"
Обновена: 15 яну 2019 20:36 | 15 яну 2019 20:12, Нели Христова
120
Борисов гарант български фирми да стъпят на либийския пазар
Снимка: Булфото

В телефонен разговор министър-председателят Бойко Борисов и либийския му колега Файез ел Сарадж обсъдиха казуса със адържания в България кораб "Бадр", съобщи правителствения пресцентър.

Още по темата

Премиерът на Либия благодарил на Борисов и на българското правителство за тяхната навременна намеса и демонстрираното желание казусът да приключи с положителен за двете страни край.

Пред българския министър-председател Файез ел Сарадж подчертал, че благоприятният развой на събитията ще даде много силен знак за бъдещото сътрудничество между България и Либия. Премиерът Сарадж е бил категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ще даде допълнителен импулс на двустранните и икономическите отношения между двете държави.

Премиерът на Либия приел поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България в най-скоро време. Двамата премиери са се разбрали да бъдат гарант за развитието на икономическите отношения и български фирми отново да стъпят на либийския пазар, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Бойко възмутен преди 5 години
Значи другарят Путин може да си отвлече украински кораб, а аз Бойко не мога?? Първият чуждестранен кораб дето мине го отвличам, за да има преговори. Брех колко съм умен и пълен с идеи. Онзи дето се почувствах като от Карибски пирати, дали да не кажа на Джони Деп,че съм по-подходях за неговата роля?? Аз съм и актьор...
88
0
 
1
 
! Отговори
Б.размисли§страсти преди 5 години
Ммм. Колко пъти аз Бойко им казвам да пращат имейл,че не винаги ми е преводачът под ръка,а те ми звънят по телефона!? Дали пред думата гарант имаше едно not lot hot code или roboooot????Звучеше ми като думата енод.. Ще прослушам разговора за 15 път,че пак не разбрах.Ех как да им кажа,че в пожарникарското даскало по английски имах 2??Учителят ми викаше,Бойко гаси си пожарите,недей се занимава с произношението.Не ти се отдава английския.Да ама днес гася пожарите в политиката с моя невероятен ум
87
0
 
1
 
! Отговори
Влад Цепиш пита преди 5 години
Бойко, кажи може ли да гарантираш,че си ял само най-вкусно и сочно месце?? Искам да знам дали кръвообращението ти е в нормата.Ти си виновен като вдигнаха цената и на ракията, а аз съм аристократ не знам как да си сваря ракия.. Поздрави на всички българи.Искрено Ваш княз Влад Цепиш познат още като Дракула.
86
0
 
1
 
! Отговори
МАФИЯ-ВСИЧКО Е ЛИЧНО преди 5 години
РАЗМЕЧТА СЕ. СЛЕД КАТО МУТРИ ПО НЕГОВО ПОДОБИЕ НАХЛУХА И ОТВЛЯКОХА ЛИБИЙСКИЯ КОРАБ, СЕГА СЕ МАЗНИ НА БИЗНЕСА С ПОРЕДНИ ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ. СЪЩИТЕ, С КОИТО ЩЕШЕ ДА БОРИ ТЕРОРИЗМА С ДЮНЕРДЖИЙНИЦИ НА ВСЕКИ ЪГЪЛ. УВЕХНА МУ ИМИДЖА, СЛЕД КАТО БЕЛИЯ ДОМ ОТКЛОНИ МЕРАКА МУ ДА СЕ НАТРЕСЕ НА ТРЪМП, ЗАЩОТО Е В ЧЕРНИЯТ ИМ СПИСЪК. СЕГА НАТИСКА ЧРЕЗ ЦЕЦОУ И КАРАКАЧАНКАТА ЗА Ф16, ТА БЕЛКИМ СЕ ДОБЕРЕ ДА СЕ СНИМА С ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ. МНОООГО СКЪПА ЩЕ НИ Е ТАЗИ СНИМКА-НАД 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА НАКУП!!!
85
0
 
5
 
! Отговори
княз Влад Дракула 2 преди 5 години
А Бойко и да добавя: И Не се надявай да присвоиш и дворецът ми в Трансилвания, като ,,Враня". Нито на тебе ще го завещая дето колекционираш острови,нито на Цецо дето събира апартаменти.Ех, може и да се върна след едно десетилетие. Само да си решил да си го присвоиш...
84
0
 
4
 
! Отговори
не ме гледай умно Б. преди 5 години
Не ме гледай умно, Бойко. Знам,че гарантирано искаш да ми изпиеш кръвчицата като вдигнеш цената на тока... Само,че докато я вдигнеш,ще съм получил и сметката за Топлофикация и ще съм се възнесъл на едно по-добро място. Така,че остани си гладен, кръвопиецо ненаситни. Искрено ваш: Негово Височество, княз Владимир Дракула Вечни.
83
0
 
7
 
! Отговори
до Бойко Борисов преди 5 години
А аз искам ти Бойко да станеш гарант,че повече ро*ми няма да бият българи. Недей да гарантираш нещо за което не си сигурен. Разбрал ли си какво са ти обещали по телефона? И да ти припомня Като кани Макарона,Баба Шмеркел и Тереза Змей да ядат баница у нас,беше казал,че си абсолютно сигурен,че си ги ,,преметнал" да влезем в Шенген,защото Макарончо ти стиснал ръката и ти казал:,, Да, Бойко".Може и за друго да ти е казал да,ама ти беше сигурен. Двете бабички си мълчаха и тогава,ама ти беше сигурен
82
1
 
8
 
! Отговори
размисъл преди 5 години
1. Наш,те Лидери ...заявиха,че либийците лъжат, че това е частно правен спор и България вече не може да въздейства на кораба и на страните, защото корабът е напуснал нашите териториални води. 2. От два дни корабът доброволно се е върнал в България . Превод: Опитаха се управляващите да откраднат танкер. Вдигна се шум голям и те разбраха ,че да откраднеш танкер не е като да откраднеш фирма на Гриша Ганчев. Разлика в мащаба. Извод: "Лидерът на Балканите" да си стои в нашата ***.
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за тъпо заглавие? Не Любимец 13 (ББ) е гарант, а двамата с либиеца са разменили протоколни приказки и са обещали, някога в бъдещето, да направят нещо и пак да дадат изявление.Иначе, явно либиеца е обяснил на нашия, че само с тъпота не става и че не може да се поддържат престъпници с помощта на "европейско" правителство (вижте датата на пиратските действия)!
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махайте се,веееее,писнахте ни,искаме си БСП обратно!
79
2
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
В България има етническа война ,а той ме занимава с глупости .Ромовете искат май европроекти ;) държавни хранилки .Ко ще кажи тикавата ? Ще дава или война ? Жалка държава ,а щефа й се обажда само когато никой не го е питал .Да кажи за неговите роми ве .Що не казва нищо ???
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начи ся, държавата помогна на пиратите да гепят кораба, участва в свалянето на флага, което е един вид обявяване на война, прави се на луда 1 година докато фирмата води дела (които губи), ЧСИ-то си развява коня както си иска, екипажът е тормозен и свален насилствено с помощта на държавата, корабът си джитка напред назад и качвайки и сваляйки неизвестни стоки на борда и сега, изведнъж държавата се сети, че корабът не бил ремонтиран, и че трябвало да си говори с Либия. Ти да видиш наглост.
77
1
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Колкото български фирми възстановяват Ирак,толкова ще ги видим и в Либия.Фантазии преди изборите.
76
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво са си приказвали по телефона, ама някой да каже..... НА КАКЪВ ЕЗИК???
75
0
 
9
 
! Отговори
Нов до 83 преди 5 години
Сега оцеляваме ,като работим в ЕС.Преди се ставаше по -богат ,като работиш в Сирия,Либия,Катар ,САОцеляването беше гарантирано,клошари нямаше!
74
1
 
8
 
! Отговори
Нов до 83 преди 5 години
Не познавам либийци,но там имахме концесия за добив на нефт ,за която никой не говори вече 30 години.А трима души работили там над 10 години са ми заявявали,че ние сме ***,не знаем как да живеем в хармония с околните и нямаме морал. Мои познати още харчат парите на родителите си ,придобити там м/у 1980 и 2000 г.,защото и тогава държавниците не плащаха достойни заплати,а трябваше да се разчита на тия дето акат по улиците.
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го папкате, гербавите крадци!
72
8
 
0
 
! Отговори
НАП преди 5 години
Един такъв *** като тебе, може и ти да си бил, още преди 2 години щеше да ме гони на края на годината.Ми...Не ме е изгонил.та как да ти повярвам на тебе, като те виждам, че си доста стюпид.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НовТи колко либийци познаваш, та така уверено твърдиш че имат гордост и чувство за държавност?
70
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен79Добре.Чакам да ме изгониш и ти се смея.Дерзай.хахаха