"Митове и истини за храненето": Книга за фактите

Авторът: Е-тата от етикетите не са вредни вещества!
15 яну 2019 23:00, Анисия Иванова
37

Знаем ли кои са истински полезните храни? Вярваме ли в погрешни схващания и митове за здравословното хранене? Отговор на тези въпроси през погледа на науката можете да откриете в книгата "Митове и истини за храненето" на създателят на платформата "Наука и критично мислене" Йордан Стефанов.

"Някои хора се обиждат, ако науката е обяснена прекалено елементарно, други пък нищо не разбират. Балансът е труден. Всеки се опитва да се грижи за своето здраве и за здравето на децата си, ако има. Хората живеят със заблуди за що е то здравословно хранене. Хората не осъзнават, че Е-тата, които се виждат на етикетите на храните, не са вредни вещества, а съкращения, регламентирани от ЕС", обясни той в "България сутрин".

"Повечето от коментарите за книгата ми, са от хора, които вече се замислят повече за храненето си. Един от митовете е, че микровълновите печки са вредни", отбеляза пред Bulgaria ON AIR Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Как са наскачали дебелите тук не е истина направо
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който се интересува за микровълновите печки може да прочете в сайта на световната здравна организация. "Microwave energy can be absorbed by the body and produce heat in exposed tissues. Organs with a poor blood supply and temperature control, such as the eye, or temperature-sensitive tissue like the testes, have a higher risk of heat damage. However, thermal damage would only occur from long exposures to very high power levels, well in excess of thos
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Georgievмисля,че аристотел го е казал-Всяка отрова в малко количество е лекарство,всяко лекарство в голямо количество е отрова.-това важи за природните продукти разбира се.А сега ми кажи хранителен продукт произведен от човека(изцяло),който да е полезен.
31
1
 
3
 
! Отговори
каката преди 5 години
Ако някой *** ви предложи под формата на био какъвто и да е *** ще му се кланяте, независимо какви глупости ви обяснява в доказателство. Колкото по-фантасмагорични са, толкова повече купувате.Когато някой, който е посветил живота си на науката се опита да ви предложи факти го оплювате, защото не го разбирате.Браво, Данчо! Продъжлавай все така, защото умните имаме нужда от глътка въздух. За останалите разните му самозвани специалисти по хранене, йоги, мантри, миндали и бла бла.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нужда човека да го оплювате на база лични качества. Намерил е някакъв начин да комерсиализира познанията си в дадена област и го е направил. Въпросът е, че хаоса в законодателството при производството на храни и използването на това от бизнеса доведе до много порочни практики.Постоянно се сравняват проблеми, които са в различни сфери и произход. Стига се до "Защо да откиваме колелото,като не знаем какъв цвят трябва да бъде?" и "Има ли проучване дали хората искат да бъде открито?"
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За онези които са живели във времето когато храната беше храна, изровете си снимките от малки и вижте дали ще откриете дебело дете, после застанете (сега) на входа на някое училище и ще видите разликата.
28
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако авторчето живее според книгата си няма да изкара и 40-стака.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще познаете, че това което говори авторчето по тв-то е поръчково, много просто, срещу него няма опонент с друго мнение, така може на воля да си при казва каквото си иска и да ни казва необеспокояван че това е истината.
26
0
 
8
 
! Отговори
Накратко преди 5 години
Е-тата е стандарт за обозначение какво съдържа дадена храна.
25
4
 
20
 
! Отговори
Ибах ва преди 5 години
Ибах ва в ***, вие го разкостихте това момче. То човек, ако е малко по умен и инициативен в тая страна и *** веднага започва да го задушават, за да не изпъква :D
24
4
 
14
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Чета тук доста забавни, откровено слабоумни и параноични изказвания. Много се забавлявам:))) Уважаеми, не всичко от природата е полезно, справка някои отровни растения. Но така е, всеки с капацитета си.
23
5
 
2
 
! Отговори
Перо преди 5 години
Чукча писател, не читател. Глупава работа. ***.
22
15
 
6
 
! Отговори
xxl преди 5 години
Поредният и ***, плосък парчок, който изпусна топли мозъчни газове в българското пространство. Хората учат по 10 години хранене и едва одраскват повърхността, а той се изказал, че бил научен работник. Изключително глупаво парче! Не му се връзвайте изобщо!
21
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко направено от природата е полезно,всичко направено от човека е вредно.Просто и ясно.Не е необходимо повече да се коментира.Ако на етикета има е-та, а не естествени подправки,не го купувам.Пък тоз ко иска само е-та да яде и да пие промишлена вода от някой завод-много му здраве
20
5
 
19
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Дано има повече като този човек! Поздравление за книгата! Писна ми от "био" мода и подобни модни течения.
19
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквайте следващата му книга за възхвала на McDonald's.
18
6
 
15
 
! Отговори
Инспектор преди 5 години
Всички тези адитиви, подправки и добавки обозначени като Е-та са одобрени от СЗО и има определени стойности, под които не са вредни.Смятате ли че Запада иска да се самоотрови ?Целта е да се подобрят вкусовите качества и да се намали цената.Опитайте кремвирши по БДС и обикновени и ще видите разликата.Тези по БДС са с тъмен цвят , тричави , твърди и без вкус , все едно ядеш плява.Това че наши производители на храни злоупотребяват с количествата е друг въпрос.
17
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя новоизлюпен писател му препоръчвам да изгледа документалния филм"Брюкселски Бизнес" после да си вземе книжката и да я постави в тоалетната на мястото на тоалетната хартия.
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аргументът че са одобрени от ЕС и за това не са вредни е направо покъртителен.
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМикровълновата печка нищо не променя, освен, че нагрява неравномерно. А ти си цоцай бензина или дизела, като ти е толкова мозъка.