Eксперт: Нормално е изборът на боен самолет да е политически

При патриотите няма стабилност, смята Евгени Петров
Обновена: 18 яну 2019 22:30 | 18 яну 2019 21:52, Красимир Ангелов
29

Нормално е изборът на нови бойни самолети да бъде политически, нормално е и да доведе до скандали, смята политологът доц. Мария Пиргова, след като парламентът даде зелена светлина кабинетът да преговаря със САЩ за закупуването на изтребители F-16.

Според нея е естествено да се иска да купим НАТО-вски самолет и да е F-16, след като сме в близки отношения със САЩ. "Не съм убедена, че ще имаме боен самолет", отбеляза тя в предаването "Денят ON AIR".

Запитана за непрекъснатите трусове в малката коалиция - "Обединени патриоти", в контекста на задаващите се евроизбори, доц. Пиргова коментира: Няма битка на идеи и противопоставяне на визии, а въпросът е как ще се преброят гласуващите и как ще се справят политическите брокери. Предполагам, че Волен Сидеров ще се отдели. То ще бъдат наддавания, то ще бъдат сметки, то ще бъдат скандали..., изрази мнение тя.

Журналистът Евгени Петров бе категоричен, че не може да се говори за никаква стабилност при Патриотите. По думите му вероятно шаблоните при тях вече са се изхабили.

"Всеки един от малката коалиция защитава своите позиции и дори се надява партньорите да губят гласове", посочи журналистът в предаването "Денят ON AIR".

Доц. Пиргова пък упрекна вицепремиера Красимир Каракачанов за думите му към ромите и подчерта, че вече е трябвало да си подаде оставката.

"Предсрочни избори са възможни поради социални недоволства. Първи сметки започват да пристигат. Сметките надвишават потреблението. Продължаваме да не знаем какво плащаме", каза още доц. Пиргова.

Какво още казаха двамата гости вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Е как така ще ни нападне Косово?Да не би нашите дилъри на трева да са на нож с шиптърите?Ако е така положението е сериозно ако не се разберат!
26
0
 
1
 
! Отговори
Бре! преди 5 години
Кой си купува пералня или хладилник според политическите си убеждения???Е те това заглавие е като за Гинес!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборът на боен самолет трябва да е експертно-технически. Не стига че ще имаме 20-30 самолета ами и политически определени. Тотална глупост. Една част от политиците са кръгли ***, а другата част полу.
24
1
 
11
 
! Отговори
До Пиргова преди 5 години
Пиргова, съветвам те да отидеш в с.Пиргово (Русенско) и там да разтягаш своите пи чи масали !
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въх тоя експерт къде беше 3 месеца като ни облъчваха с приказките за трите офирти и за конкурсното началои накрая хоп политически много мръс.нишки номер - направо гнусен ама дано има видовден че тая гербава кал да си плати за всицко дето натвори за едно десетилетие
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14 До Какво се чудите ?Във Варшавския договор имахме Мигове защото единствено руснаците произвеждаха изтребители и ги плащахме не с пари а с продукция от леката промишленост и други отрасли...
21
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Не можах да разбера кой е експерт и по какво. Вие думата "експерт" я принизихте до ниво човек, който е по-малък некадърник от вас. Щом и Харизанов, Константинов, онзи Ушко от Шума и Гърневски смятате за експерти....
20
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Не ми става ясно дали политиците ще летят на тези самолети, избрани по "политически" причини?
19
1
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 5 години
До Какво се чудите ?Най правилния избор е да закупим самолет от ЕС защото сме в Европа и разчитаме на нейната помощ. С 8 или 16 самолета какво ще повишим бойната готовност на България? От кого можем да се защитим? Истината е, че Борисов си купува спокойствие, а Доган прибира едни 27 милиона от студен резерв.
18
0
 
13
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
При нас всичко е наред-крадем като за последно !!!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За доценти, професори, академици, политици, телевизии и журналисти когато са добре нахранени всичко е нормално.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и Цветанов взеха огромни комисиони. Нямаше как да се случи друго.
15
2
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
А оборудване за болниците не е ли по-важно? Или повече линейки? политически самолети, а няма средства за болниците...
14
0
 
16
 
! Отговори
КОЙ Е ТОЗИ ПЕТРОВ преди 5 години
че да си казва мнението и то по въпроси, от които нищо не разбира
13
25
 
4
 
! Отговори
Какво се чудите ? преди 5 години
F16 е най-правилният и логичен избор, защото България е в НАТО. Ако бяхме във Варшавския договор най-правилният избор щеше да бъде(и беше) Миг. Толкова ли е трудно да разберете това червеноглавци...
12
3
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Тогава да го плащат политиците. Не ме питат за избора, да не ме търсят и за парите.
11
3
 
20
 
! Отговори
Ф-16 или Грипен? преди 5 години
Все тая.. По - интересно е с кого ще се бием?
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е обявяван конкурс, а са поискани оферти. Освен това, ако се обяви конкурс, Ф-16 пак ще спечели, защото просто е по-добър. Освен това ако има конкурс, в него задължително ще има и критерий политическа целесъобразност.
9
0
 
24
 
! Отговори
Карлуково нюз преди 5 години
Експерт по палачинки без брашно се изказа по темата за котировките на оборския тор на Токийската фондова борса... Нормално е разни експерти да се скрият у *** г.з, а не да се изказват по теми, от които нищо не отбират.
8
2
 
27
 
! Отговори
А бе охлюв смотан! преди 5 години
Какъв политически избор, когато си обяви конкурс! Що не казахте по-рано че няма да има избор, ами ще купим каквото ни заповядат!