Най-бедните младежи - в Румъния, Люксембург и Дания

У нас 15% от младите до 24 години живеят в риск
Обновена: 22 яну 2019 19:15 | 22 яну 2019 19:15, Камелия Цветанова
21
Най-бедните младежи - в Румъния, Люксембург и Дания
Снимка: Reuters, архив

Делът на работещите млади хора на възраст 18-24 години, изложени на риск от бедност през 2017 година в България е бил 14,7 процента, информира на сайта си европейската статистическа служба Евростат.

За целия ЕС този показател е бил 11 процента или с 1,1 процентни пункта по-малко, отколкото през 2016 година.
Делът на младите работещи, застрашени от бедност, намалява всяка година след пика през 2014 година (12,9 процента).

Делът на всички работещи хора в ЕС, застрашени от бедност, е бил 9,4 на сто през 2017 година, а след 2014 година се колебае около 9,5 процента.

Хората се смятат за застрашени от бедност, когато техният еквивалентен разполагаем доход е под 60 на сто от медианния национален разполагаем еквивалентен доход, след като бъдат взети предвид социалните плащания.

Най-голям дял работещи млади хора във възрастовата категория 18-24 години, които са изложени на риск от бедност през 2017 година, е имало в Румъния (28,2 процента), следвана от Люксембург (20 процента), Дания (19,1 процента),
Испания (19 процента) и Естония (18,4 процента).

Дял под 5 процента е отчетен в Чехия (1,5 процента), Словакия (3,8 процента) и Финландия (4,2 процента

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Да бе да! преди 5 години
Младежите в Дания , ги учат на труд още преди навършване на пълнолетие. В магазините (особено за хранителни стоки ) много рядко да срещнеш някой над 40г. Учат ги на труд , на това как е да си изкарваш парите сам , да цениш парите . Навършваш пълнолетие и си отиваш от мама и тате ,започваш да живееш самостоятелен живот ,не като Българските "младежи "мама и тате да те гледат докато не станеш на 30 и нещо. И кви Поршета кви 5лева. Карат си колелетата и хич не им пука. Поршето го кара тате .
17
0
 
8
 
! Отговори
логика преди 5 години
В най- бедната държава , младежите в нея не са по- бедни от тези в Дания.Смях та дрънка.Абе вие българите за *** ли ни вземате, бе.Не живеем на Марс , а на територията България.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да попаднат българските младежи в рисковата група, първо трябва да се върнат в България, което няма да стане. Така че - споко.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 12 преди 5 години
Ти явно бачкаш в герб за 5 6 бона заплата що не го кажеш това на някой с 600 лв заплата колко е заможен станал смешен ***
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБ"Да си пожелам ГЕРБ да бие и на изборите."Бойко бие и без да си го пожелаваме. И ако попаднеш между битите, хич не е добре.
13
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
От статията разбирам, че в България вече няма младежи, защото не сме посочени като най-бедните. Ако имахме младежи в България със сигурност щяхме да сме най-бедните.
12
14
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Дойде Бойко на власт и последните 10 години и младежите ни станаха заможни и богати хора. Почваме с младежите и после и пенсионерите ще ги направим богати. Един ни е Бойко и нека го пазим. Да си пожелам ГЕРБ да бие и на изборите.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви порше и ферари, на един обикновен работник от средната класа на Запад голямата заплата по която българите припадат едва стига да покрие сметките и разходите за месеца.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо "най-бедните" младежи от Люксембург и Дания още не са си стегнали багажа и да тръгнат към България, където според статистиката риска за тях ще е по-малък?
9
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЪВ ПРОУЧВАНЕТО БЪЛГАРИЯ Е ПОСТАВЕНА ПРЕДИ ГЕРМАНИЯ И ИСПАНИЯ :DЕГАТИ И ИЗМИСЛЕНОТО ПРОУЧВАНЕ!!!ЗАТОВА НАШИТЕ БЯГАТ ДА РАБОТЯТ ПО ЧУЖБИНА ИНАЧЕ СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ТУК Е ПО-ДОБРЕ ОТ ИСПАНИЯ И ГЕРМАНИЯ!
8
0
 
22
 
! Отговори
гого преди 5 години
опааа канарчетатА, точно пък Дания и Люксембург, да ги ожалиш миличките...
7
0
 
22
 
! Отговори
мда преди 5 години
най- големия проблем на младежите в Дания или Люлсембург е дали да си купят Тесла , Порше или Ферари. Младежите в Бг се чудят дали да мажат филии с лютеница или да си купят двулитровка бира, докато тато носи и мама меси в люлинската панелка
6
0
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАЙ-НИСКАТА СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА ЦЯЛОТО ЕС!! 2 ПЪТИ ПО-НИСКА СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА СПРЯМО РУМЪНИЯ!НАЙ-ЗЛЕ Е В БЪЛГАРИЯ!ПОРЕДНОТО ИЗМИСЛЕНО ПРОУЧВАНЕ!
5
0
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ми в Люксембург са повечето херцози и херцогини по рождение следователно са изложени на риск да не работят.
4
0
 
21
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Заглавието е подвеждащо, защото в България 95% от младежите са застрашени от бедност съгласно посочените критерии.
3
2
 
9
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
*** критерий при статистиката - и естествено води до *** резултати.Ако възрастните в дадена държава са бедни (например - преживели комунизъм) то младите и да умират от глад, не се водят застрашени от бедност.Нагъл опит за тласкане на соц и нулева използваемост на дадената информация. Евростат отново чупят ***.
2
1
 
5
 
! Отговори
Младежъ преди 5 години
Аз съм работещ богат
1
2
 
15
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Аз откога твърдя че в бъдеще дипломите от измислените университети няма да струват нищо.Учете децата как да стрелят правят експлозиви и да крадат банкови сметки.Така сами ще могат да вземат това което им се полага.