Да обичаш Бога, България, да дадеш всичко... Кой е Пламен Мирянов?

Bulgaria ON AIR ни среща с режисьора на клипа с хорото на Седемте рилски езера
23 яну 2019 16:30, Анисия Иванова
25

Рубрика на Bulgaria ON AIR "Зад маската" ни среща с Пламен Мирянов, архитект, режисьор, който представя красотите и културата на България по един по-различен начин.

Твърди, че много обича своята родина. Решил да стане архитект, защото чувствал дълг да наследи семейния бизнес, предаван от 2 поколения.

"Допирната точка между двете е творчеството, изкуството", разсъждава той. Но въпреки това намира работата си като архитект за далеч по-скована, отколкото режисирането.

За себе си признава, че е труден характер, постоянен, следващ дисциплина и принципи, установени от християнската вяра.

"Пътят ми е винаги воден от нея. Старая се да бъда най-добрата версия на себе си", разкрива той пред Bulgaria ON AIR.

"Всяка сутрин се моля, пея, спазването на Божиите заповеди се изгражда с години - да се контролираш, да си в баланс със себе си, да отхвърлиш всички изкушения", допълва той.

Наред със силната си вяра Пламен е фен на екстремните спортове. Най-опасното нещо, което е правил, е влизането в подводна пещера.

"Не се знаеше дали има излизане от нея. Шансът да се удавиш беше повече от 90%", разказва режисьорът. При друг случай костенурка нанапада него и групата, с която е, в Атлантическия океан, на островите Кабо Верде.

"Когато си в такива критични моменти, когато гледаш смъртта в очите, си мислиш дали си направил всичко в живота си, дали си удовлетворен. Ако си осъществил мечтите си, изпълнил призива си, дал си своя дан за обществото, си доволен, но ако не си ги направил, съжаляваш, защото изведнъж филмът свършва", разсъждава той.

Решението му да започне кампанията, която популяризира България, става инциденто.

"Видях билборд на летището, представящ туризма в Турция. Исках да направя нещо подобно с нашите красоти. Първият клип с балоните, които летят над Белоградчик, го направих с мой приятел, който е в чужбина и много исках той да се върне отново в страната ни", допълва режисьорът.

А за клипа с хорото в Рилските езера, който беше посрещнат критично в социалните мрежи казва: "Хората се фокусираха само върху негативното, не видяха красотата, смисъла на това, което се случи горе - колко хора се здарадваха в името на България и нашия фолклор."

На въпрос какво би искал хората да мислят за него признава: "Този човек каквото може дава за родината, кавото може дава за другите, защото когато даваме, тогава сме най-доволни!"

Пламен Мирянов е основател е на фондация “Нашият дом е България”. Завършил 9-а френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” в столицата, а през 2013 г. - Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Заснема редица видеоклипове, с които иска да популяризира красотата на България. Мирянов е копродуцент, режисьор и сценарист на филма “Магията на българската роза”, който е отличен за най-добра рекламна туристическа продукция на XIV Международен тур филмфест “На източния бряг на Европа”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
Слава на Бог! преди 5 години
Има хора, които намират Бог, независимо какви са били и какви са сега, те започват нов живот! Колкото повече спасени души толкова по-голяма радост има за вярващите!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До долнияИ какво и е на Артекс?! Изключително каччествено строителство !! Да, скъпо, ама не може и добро , и евтино... Не става. Да не говориме, че има много други фирми, които са "застроили" София далеч повече от Артекс. 2 проекта в Изток, един в Изгрев, един в Бояна, са на Докторския и в Лозенец. Какво му е "застрояването".? НИКМИ са далеч повече и далеч по-некачествени..напр.
13
4
 
4
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Тая супер-опасна костенурка да не е била Гамера?
12
5
 
10
 
! Отговори
? преди 5 години
Момчето има естетично чуство, изглежда добре и както е имало късмета да се роди в семейство с възможности. Какъв ви е проблемът? Някой на негово място ще се дрогира, ходи по купони и т.н... този човек се опитва да работи върху себе си и да прави добро за страната си. Това с езерото е отделен въпрос разбира се, но какво толкова ви бърка в очите останалото? Гигантските костенурки са много опасни между другото.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук т.нар "медии" могат да те направят "режисьор" за една нощ. Режисьор! ХАХААААХАХАХАХААХАХ
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На хранилката на ГРОБ.
9
5
 
6
 
! Отговори
Просто и Трудно е! преди 5 години
Който обича Бога е за Държавният капитализъм! Който се присламчва към Сатаната - за Частния! Някой неразбрал?
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв е този незнаен герой?И защо ми го рекламират?Патреот гоуемец.
7
6
 
13
 
! Отговори
До долния преди 5 години
E как кой, на този на тати му фирмата - Артекс, застрои цяла София. Иначе, кой да е, просто един патрЕотИн.
6
4
 
23
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Откога самохвалството е християнска добродетел ?!
5
4
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
пак ли нещо за изборите? давайте листите, тва не е интересно. тоя вместо да му виси половин милионна глоба му дават национален ефир. нема толко спрели медии като българските.
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си патриот ако не си тропкал хоро с немити миризливи опинци и потури в езерото Бъбрека !
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, не знам какъв е човекът, но определено си пада нещо самохвалко и с това май не печели само симпатии. Това с нападението на костенуката, при което гледали смъртта в очите, кърти мивки. Бая едра, бърза и опасна костенурка ще да е била.
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Секта!
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платено.