Психо в Бобов дол! "Умряла" жена на пътя – проси пари от шофьори

Преди седмица Христина Стаменкова излязла от психиатрията
23 яну 2019 08:50,
71
Психо в Бобов дол! "Умряла" жена на пътя – проси пари от шофьори
Снимка: Монитор

65-годишна жена от Бобов дол ежедневно стопира автомобили по пътищата в общината, правейки се на умряла.

Преди броени дни жената дори замерила с патерица водач на автомобил, който отказал да спре.

Случаят с Христина Стаменкова буквално потресе жителите на Бобов дол, които настояват за спешни мерки от страна на институциите.

"Най-редовното изпълнение на Христина е да ляга на пътното платно и да се прави на умряла. Тя дори изскачала пред колите, само и само водачите да й спрат, за да я подпомогнат финансово. Вече всички вдигнахме ръце от нея. Толкова ли няма институции, които да се погрижат за нея? Ако някой я блъсне или стане най-лошото, кой ще е виновен? Тя излиза сутрин рано или вечер, когато е тъмно и няма достатъчна видимост", обясниха пред "Монитор" притеснени жители от града.

Оказва се, че Христина няма на кой да разчита. Тя има две деца, дъщеря й е омъжена в друго населено място, а синът й е в чужбина.

Преди седмица Христина излязла от Психиатриично отделение, но не е била насочена за долекуване.

"Това, което може да се направи за жената е да се хоспитализира принудително заради това, че застрашава живота на хората и нарушава реда в общината. От там вече, след като й поставят диагноза, може да се изпрати за долекуване. През м. г. й беше предложено от Общината да бъде настанена в Дома за стари хора в Кочериново, но тя отказа", обяви общинският съветник от Бобов дол, д-р Борис Дашков, който лично се е ангажирал с разрешаването на проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
4
 
! Отговори
Ния преди 5 години
Това е лудост защо трябва да просиш вместо да отидеш да работиш някъде не може да правиш такива работи на пътя да се правиш на умрял е тъпо и греховно хората да си мислят че наистина си умряла и да се притесняват не това е лошо за теб и тях може да пострада тя ако те я бутнат с кола като скача на тях или да не а видят някакси и да стане катастрофа
17
9
 
14
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ако някай си мисли че тази Христина е луда или глупава , много се лъже. Дори е много находчива.
16
16
 
33
 
! Отговори
A преди 5 години
До ДемократЕ сега като българите платят милиардите лв. за F -16 няма да бъдат прости и некадърни. Ще бъдат богати и ще се радват на плодовете на демокрацията.
15
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а по съветската телевизия казаха, че за всичко е виновна демокрацията и само трябва да се присъединим към Русия и всичко ще е супер.Съветското посолство, виждате че се стараем, кога ще платите ? Ако няма долари, може и в рубли пък ние ще си ги обменим на витошка
14
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде където има демокрация е мизерия, по целия свят с изключение на няколко държави които се броят на пръсти и които са крали столетия от колониите си и сега се казват богати сме заради демокрацияа. Но кой е казал, че България трябва да е към тези 10% богати а не към останалите 90% мизерстващи демократични страни.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Русия една нормална пенсия е 8000 рубли, има и взимащи по 7000 рубли. За разлика от тук в Русия пенсионерите нямат собствено жилище, и живеят под наем.---Кажи и за Северна Корея как гладуват (ама изстрелват спътници в космоса и балистични ракети.)
12
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова ли голяма част от българите преживяват като сменят в хотелите чаршафите на бедните руснаци? А ако ги нямаше бедните руснаци тези българи трябваше като тази жена да просят.
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатата на лекар в провинцията в Русия е 24000 рубли - 620 лв.Пенсията е 8000 рубли - 207 лв.За жалост ние твърде много приличаме на Русия по отношение и на качество на живота, на заплащане, инфраструктура, институции липса на декомунизация. Даже те там забраниха със закон КПСС през 1992 г.
10
4
 
28
 
! Отговори
neo5 преди 5 години
Прави се на умряла, щото ако не се правеше, щеше наистина да е умряла от глад заради "високата" й пенсия. Ей до там я докарахме, кой както може оцелява!
9
20
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Това че някои хора са болни и просят няма нищо общо с политиката и демокрацията, това си е техен личен избор защото са некадърници и неудачници и не могат да се адаптират към демокрацията. Демокрацията е най-добрата система, никой не е измислил по добра, само некадърниците и неудачниците политизират случаите на бедност и просия, това си е личен проблем, няма нищо общое с демокрацията.
8
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни са комунистите от кметството в Бобов Дол. Това в една община на ГЕРБ никога няма да се случи, там където ГЕРБ са на власт 65 годишните пенсионерки меткат пачки, а не просят, само при комунизма има просия и бедност.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи да не мислиш, че при БСП ще е по-различно. Какво предлагат хитреците олигарси от БСП - същото каквото и ГЕРБ. Единсвеният успех да печелелят на избори проценти колкото ГЕРБ е само една думичка в името на партията, защото хората 45 години живяха добре при социализма и сега при демокрацията в мизерият правят асоцииация социалистическа партия - социализъм - добър живот. Да, ама не! БСП нямат и едно изречение за социализъм в програмата си, ще раздадат само малко трохи на бедните.
6
12
 
8
 
! Отговори
Бобов Дол преди 5 години
Бобов Дол - града на Христо Ковачки , Орешарски и Мая Манолова ! Какво друго да очакваме от населението на червената твърдина , освен да просят пари и да рекетират останалите хора !?
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем нормална си е жената. Ако отказваше пари щях да си помисля, че не е нормална.
4
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Именно затова няма да си правя дете... И да, ей така от егоизъм.. Да хвърля всичко за него а на стари години да ме ядат кучетата....
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига вече с такива статии. Хората са се опитали да й помогнат, да я настанят в дом. Тя отказала. И какво повече от това?
2
3
 
43
 
! Отговори
Много преди 5 години
ми хареса, че нямало на кой да разчита, пък има две деца едното от които в чужбина...Тия нямат ли някакви задължения към майка си?
1
3
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Абе, добре сме - стабилни сме...