При преброяването през 2021 - GPS координати на всеки дом!

Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние
24 яну 2019 10:00,
21
При преброяването през 2021 - GPS координати на всеки дом!
Снимка: pixabay

Преброяването на населението в България през 2021 г. ще се проведе от 22 януари до 15 февриари 2021 г. За втори път то ще бъде на два етапа – от 22 до 31 януари 2021 г. ще има възможност за попълване на електронна преброителна карта, а от 1 до 15 февруари 2021 г. ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от преброители.

Това ще бъде 18-тото поред преброяване на населението в демографската история на България.

Резултатите от преброяването ще се използват и за нуждите на европейската статистика. През 2021 г. се планира провеждане на преброяване на населението и жилищния фонд във всички държави членки на Европейския съюз.

"За първи път при преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г. ще се събират данни за GPS координатите на всяка къща и блок в страната, които ще се използват от институциите у нас", обяви председателят на НСИ Сергей Цветарски. Законопроектът за преброяването бе приет на първо четене от икономическата комисия към парламента. В анкетните карти доброволно ще ни питат за етноса, вероизповеданието и здравното ни състояние, пише в. "Монитор".

Очаква се около 60% от хората да се преброят онлайн. По домовете анкетьори ще минават от 8 до 20 ч. в периода от 1 до 15 февруари и ще бъдат глобявани до 6000 лв. за кражба на лични данни. Сградите ще бъдат подробно описани с година на построяване, тип на конструкцията, брой на етажите и наличие на асансьор. Ще се събират данни и за материалното оборудване на жилището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
15
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 5 години
Материално състояние-гол ***-неработещ.
9
2
 
8
 
! Отговори
Св преди 5 години
И какво - в един панелен блок - по - стаите собственици ще кажат една година, по - лмадите няма и да знаят годината на построяването. Да не говорим колко хора и не знаят конструкцията на сградите. Що за глупост - GPS кооердината. Необходимо е само адрес и нищо повече. Влезте в сайта на КАИС и сега има всичко описано професионално за сградите безплатно, а платено и по - подробно. На 80% за страната. До 21 год ще е описано 100% и за селата ...
8
0
 
26
 
! Отговори
чувам гласове преди 5 години
Здравно състояние = пред колапс.
7
1
 
36
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Данните за материалното състояние са за да ви напаснат нагоре имотния данък.
6
2
 
39
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Има си Кадастър. Какви са тези глупости с GPS координатите?
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преброяване на дивите зайци.
4
2
 
35
 
! Отговори
Абе луди ли сте ? преди 5 години
"ще бъдат глобявани до 6000 лв." и "...година на построяване, тип на конструкцията, брой на етажите и наличие на асансьор. Ще се събират данни и за материалното оборудване на жилището." ? Защо толкова много ненужна информация, да даваме на хора, които няма да ги спре 6000лв. глоба от продажба на повечко информация ...????!?!
3
0
 
55
 
! Отговори
смях преди 5 години
Щяло да се събира информация за материалното състояни във всеки дом и после ще бъде предоставено за проверка на ало измамниците в следващите 10 години.Тези луди ли саНяма ли да ни питат и за размера на питоняя
2
1
 
45
 
! Отговори
Решено преди 5 години
на следващото преброяване ще се пиша ром та да имам и аз ПРАВА И СВОБОДИ омръзна ми от ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ.
1
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Къде е предстоятелят на погърчената кривославна църква Старофит, да се противопостави на този недвусмислен грях? Или пак ще подкрепи деянията на побеснелите царе...