Гебрев заплашван, но не се страхува и не движи с охрана

Предупреждаваха ме да не се занимавам с "Дунарит", смята бизнесменът
Обновена: 20 фев 2019 09:52 | 20 фев 2019 09:52, Красимир Ангелов
26

"Никога не съм се страхувал. Не се движа с охрана по улиците, нямам и такова намерение". Това каза оръжейният предприемач Емилиян Гебрев в студиото на "България сутрин", след като обяви, че заплахите за живота му продължават и след отравянето от 2015 година.

Още по темата
Британски следователи са в България, за да търсят следи от употребата на химическо оръжие и връзка между бившия полковник от руското военно разузнаване и агент на службите на Острова Сергей Скрипал с това на бизнесмена Емилиян Гебрев, пишат медиите във Великобритания. Пред тях информацията е потвърдена и от премиера Борисов. По думите му се провежда съвместно разследване с българските органи на реда.

През 2015 г. Емилиян Гебрев изпада в кома след отравяне, а според британски медии то съвпада с присъствието у нас на руски агент. Същият е бил и в Англия по време на отравянето на Скрипал. Хранително натравяне, покушение над чужди служби или разчистване на бизнес сделки у нас стоят зад този инцидент?

"Отправяни са ми предупреждения да не се занимавам с придобиването на "Дунарит", че никога няма да бъде мой. Предприятието принадлежало на определени хора. Не знам обаче кой стои зад заплахите", отсече той.

Оръжейният предприемач допълни, че никой никога не го е търсил във връзка с европейско разследване.

Пред Bulgaria ON AIR Гебрев коментира още, че бизнесът с оръжия всъщност не е никак таен и в действителност става въпрос за нещо изключително чисто и прозрачно.

"През 2015 г., когато бях отровен, заплахи не е имало. След това обаче - да", подчерта той.

Случаят "Гебрев" и връзката с отравянето на Сергей Скрипал бяха разглеждани на най-високо ниво в началото на месеца на среща между премиера Бойко Борисов, посланика на Великобритания Ема Хопкинс, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

"При отравянето на Емилиян Гебрев няма открити субстанции от списъка на Конвенцията за химическите оръжия", съобщи тогава главният прокурор Сотир Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Гебрев, много добър ход.
14
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 5 години
В това К Г Б много негодни хора работят,не могат един човек да отровят както трябва.Веднага да се разпусне.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се и се изговаря - "не СЕ движи с охрана". Вашето заглавие значи, че тойй движи охраната.Няма мутренска граматика.Има граматика на българския език!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя лъже кат дрът ц .... един път разказва че го тровили с риба друг път разказва че го тровили с рукола ..... ***
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дърт комунист имам чувството, че ако пусна чешмата и от нея ще изтече вече. Дано го гръмнат с оръжието, което продава!
10
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
От къде има този цървъл тези пари.куршума е по сигурен.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този измислен герой вместо да е подсъдим го правят известен. Модата на златките обхваща и назначените милионери придобили общото ,а свое.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно руснаците са убили и Мишо Бирата и са отстранили целия мозък на куклените депутати от ГЕРБ, затова сега гласуват сутрин, обед и вечер различни неща, както им каже най-умният сред тях.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън окупаторите!
6
0
 
7
 
! Отговори
джо преди 5 години
Колко "бизнесмени" отстраниха и нищо не се разбра. Разследването стигна до задънена улица и край. Този случай обаче е удобен и ще го експлоатират до последно, остава само да покажат писмена заповед от Путин. Както са заорали нищо чудно да я "намерят"
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От целия род на Уго Чавес само той мистериозно се разболява и умира от рак. От целия род на Хафез Асад само той мистериозно се разболява и умира пак от рак.
4
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
А кажи ти?
3
1
 
1
 
! Отговори
анкета истинска преди 5 години
Кой лъже повече - официалните медии - зелено или хората в коментарите към новините, кой е истинският автор на фейк нюз?
2
0
 
12
 
! Отговори
A преди 5 години
Тея взеха българите за мезе. Може да се върнат и преди 1944 г. и да обявят руснаците за отравянето на цар борис. Е има време и това може би ще стане.
1
0
 
17
 
! Отговори
АПРОЛ преди 5 години
Ако руснаците са искали да го отровя,то досега 100 пъти да са го строили иначе ще разгонят цялото "КГБ" ,тоест ФСБ.