Проверките на морските плажове - целогодишни!

Неохраняемите плажове тази година ще бъдат 82
Обновена: 22 фев 2019 22:34 | 22 фев 2019 22:14, Екип на Bulgaria On Air
8

Макар и сега да ни се струва далеч, лятото все пак се задава. Как върви подготовката на морските плажове за летния сезон?

"Извършват се проверки на всички 237 морски плажове. Извършваме проверки както насрочено, така и внезапно. Разчитаме на сигнали. Тази година сигналите са по-малко от миналата. При първа възможност реагираме при оплакване. Проверките се правят целогодишно, а не само преди летния сезон", обясни началникът на отдел "Контрол на концесионната дейност" към Министерството на туризма Василка Цанева.

Гостът на "Денят ON AIR" отбеляза, че отделът следи изпълнението на задълженията на концесионерите и ако има някакъв проблем – събира неустойки.

"През 2018 г. неохраняемите плажове бяха 85 и 3 за природосъобразен туризъм. Тази година неохраняемите плажове ще бъдат 82. Целта ни е да са възможно най-малко. Когато са неохраняеми освен, че са опасни, са и в ущърб на държавата. Глобите са адекватни. Всяко нарушение налага отделна глоба. Колкото по-стриктни сме с налагането на наказанията, толкова по-малко нарушения ще има. Съдействието на гражданите е от голямо значение за нас – подаването на сигналите е важно", подчерта Цанева пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
6
 
! Отговори
сетила се Мара преди 5 години
Крайбрежието ни вече е застроено, бетонирано и .. н о! Късно е за проверки, трябва всичко грозно и незаконно да се срине, а алчните *** да се бесят с главата надолу!
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще проверяват жабетата с кърпетата и палатките, щот нямат кинти за мутрохотелите.Таз Василка сладичка да я видя при големите риби с бизнеса за милиони - ха ха ха !
4
7
 
6
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
само се моля дано да опазите дюните от хавлии и жабите на Рила ...После политиците били виновни като се вижда те правят каквото материала си намрази - бетон инак накои му викат туризъм или заобича - дюни , някои му викат купчина навят пясък дето тая година е тук другата на 20 метра и с други тръни на набучени ... ха-ха-ха! Народе давай с глупостите имаш си на власт народняшка партия да не кажа популистка, каквото искаш това ти дава. ха-ха! Акъл море, глава шамадура! А проклетия и завист океан
3
7
 
6
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Великобритания се оттегли от Европейския съюз Великобритания е велика страна тя не може да търпи някаква скупщина от клошари събрани на лафката за кафе бездомници без паспорти събрани на лафката за кафе и в същото време желаещи да получат 15000 лв Абе всеки месец компютърът може да напише 10 пъти грешни неща да съм казал но ще кажа следното престанете да си мислите че съществува Германия
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и спасители трябва да има целогодишно. Нали Масларова води пенсионерите на море зимата.
1
7
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Утре кой плаж ще проверите?