Адвокати настояват за защита на професионалната тайна

Според новите текстове те трябва да докладват клиентите си на ДАНС
23 фев 2019 20:25, Красимир Ангелов
30

Адвокатите у нас са готови на протести заради промените в Закона за мерките за изпиране на пари. Според новите текстове те трябва да докладват клиентите си на ДАНС, ако имат съмнения, че оперират с неясни капитали.

Адвокати от цялата страна излязоха на протести в последните дни с мотива, че няма да се превърнат в доносници на службите.

На годишното събрание на адвокатурата, спорната тема отново бе повдигната.

Стигна се и до размяна на остри реплики между защитниците на по-умерените и по-крайните действия.

Още по темата вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
дюните, които са градени с хилядолетия биват рушени за минути от адвокатите. адвокатите на дявола, тцък ;-)
22
1
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
вижте сега адвокатите на бившия утрешен министър на седесе: юрдан соколов - адвокатът, сътворил тази безбожна диващина. вие сте аут! законите, които сътворихте до сега само поощряват анархията на юдеите и джендърите, които те наричат "нов, световен ред". който на практика е мътна вода, в която се ловят робки, които си плащат данъците за това. сега капиш? айде пак ми дай ми статийка за цветанов!
21
1
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
в съдебната система са такива авгиеви обори, че вони на корупционни схеми чак до Бога!но както се казва от глистите: "да се благодарим на "демокрацията", че не живеем в други авгиеви обори!"е, благодарни сме! инак смееш ли да се оплачеш, било то на троянския кон, или арменския поп се викаше... както и да е. все тая!
20
1
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"Адвокати от цялата страна излязоха на протести в последните дни с мотива, че няма да се превърнат в доносници на службите." прави са. не можеш да бъдеш два пъти доносник на службите. а дребнорибковата трагикомедия мълчи, като голема риба в аквариум, както беше в рибарския магазин отстрани на партийния дом. :-)))
19
1
 
14
 
! Отговори
Какви тайни преди 5 години
Нали по закон, ако някой научи за престъпление е длъжен да съобщи на държавата, а ако не го направи носи съдебна отговорност. Адвокатите не са ли граждани на държавата, защо искат да са извън закона? Значи адвоката ще знае, че някой прави престъпления и ще си трае, защото цоца от престъпника!? Големи тарикати се извъдиха, като оня дебелак Марковски, само престъпници защитава, и като ги крие и той става престъпник като тях. Каква полза от такива адвокати?
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въздух под налягане, мием очите на ЕС. 99% от адвокатите нямат клиенти с мръсни пари, а обикновено са съседи, съпрузи, несретници или някакви фирми. останалият 1%, които наистина работят с такива мафиоти клиенти, със сигурност имат двойно гражданство и им дреме на швепса за данс, манс и останалите шменти-капели. и този 1% никой няма да ги пипне, защото покрай мръсните пари на клиентите си, са видели и мръсните пари на политиците и депутатите.
17
6
 
15
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Няма по-долно племе от политици ,адвокати и журналисти.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докладват и ДС следят за престъпения и няма лошо.
15
5
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Тия други хора, които искат не са в състояние да завършат право, дори при силно сваленото в последните години ниво.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остана да върнат член първи от конституцията и ще сме тип-топ.Евала....
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и други хора пък които искат ще станат адвокати и ще докладват на ДАНС.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Нямам милиони но скоро бг парламента може да измисли закон и психолозите да разкриват таините на клиентите си.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сащ има закон които непозволява един съпруг да свидетелства и.срещу съпругата си и обратното
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има милиони с неизяснен произход, да се притеснява. Тоест, около 4-5 хиляди човека за цялата държава. Определено тия дето пишем тука не сме от тях...
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,как да докладват адвокатите на ДАНС ,като взимат процент от това пране на пари...?Половината от тях са в този бизнес точно заради това...
8
7
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Ами законът приет от гербавите престъпници ги кара. Именно затова протестират. Ако беше способен да прочетеш и осмислиш елементарен текст нямаше да задаваш този въпрос.
7
3
 
10
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Ама сега тези от ДС. пазят крадливите милионери ,и искат да си увеличат клиентелата ,за да печелят повече ,но адвокатите не искат да делят пари !!
6
7
 
17
 
! Отговори
V преди 5 години
Туй пък кой го измисли? В цял свят има адвокатска тайна.А и банкова тайна.Ако това го няма ще стане като по Виденово време .Парите ще отлетят към топлите страни ;) и лева и еврото ще загубят стойност.А като говорим за мръсни пари ,дали някой милионер в Бг може да докаже първият си милион ? Освен тото милионерите?Световната икономика се върти от не до там чисти пари . Наркотици ,укрити данъци ,кражби .Това са начините за натрупване на първоначален капитал.Още вярва ли някой че има честен милионер
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не давайте информация на Държавна сигурност. Не ставайте доносници и сътрудници. Някой кара ли ви? Да не се е върнал Бай Тошо на власт? Нали сме демократична държава? Граждански права и свободи, има Движения за права и свободи. Там да отидат адвокатите.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Национална Агенция Държавна Сигурност трябва да знае откъде получават хонорарите си. Дали делят крадени пари с клиентите си. Няма протестиращи квартални демократи.