Манолова твърда: Ще стоя до медицинските специалисти

Исканията им са справедливи, настоя омбудсманът
21 мар 2019 21:20, Красимир Ангелов
13
Манолова твърда: Ще стоя до медицинските специалисти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ще стоя до медицинските специалисти, докато бъдат изпълнени справедливите им искания", заяви омбудсманът Мая Манолова на протеста на медицинските специалисти пред Министерството на здравеопазването.

Още по темата
По думите й проблемите на съсловието са трупани с години, но е дошло времето за тяхното разрешаване, защото положението на професионалистите по здравни грижи е станало нетърпимо, съобщават от пресцентъра на омбудсмана.

"Отговорността е пред цялото общество, пред тези, които управляват държавата и няма как медицинските специалисти да бъдат заблудени или излъгани, това, което искат е абсолютно справедливо и трябва да им бъде дадено", посочи Манолова.

Преди ден, заедно с протестиращите, тя се срещна с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, където е начертан план за решаване на проблемите. Според Манолова този план трябва да се започне незабавно.

"Би следвало ръководството на здравното министерство да разбере, че имаме нужда от тези специалисти, трябва да ги задържим в България и трябва да се направи всичко възможно техните искания да бъдат удовлетворени", отбелязала Манолова.

Според нея трудът на медиците е подценен, а заплащането им – унизително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майче, застани зад целия български народ и му помогни, ако можеш, защото всички сме лошо платени и работим при лоши условия на труд. Мястото ти не е на протеста, а да се бориш с министри и политици. Останалото е популизъм.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На шахматната дъска заложихте мед.работници да просят милостиня ,спокойни и нормално условия на труд,не ги подценявайте и не ги продавайте,за да спечелите власт и пари.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета долните коментари и си мисля:"Платените гербаджийски *** вече и на смени работят. Налио избори се задават."И кой ще подкрепи алчните софийски бакшиши?Аз съм за свободната конкуренция. Да се изчистят от отпадъка сред тях, че мен вече ме е гнус да се кача в такси и приветствам всяка друга подобна услуга, при която мога да видя предварително шофьора.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не се изпълнява обещанието "освобождаване на работни места от работещи пенсионери в държавни учреждения
4
3
 
7
 
! Отговори
Д-р Манолов преди 5 години
Манолова, дръпни се да мина.
3
4
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
ОмбудсМая защо не отиде да подкрепи протеста на бакшишите? Да не би да не е справедлив?Само че бакшишите първо щяха да й теглят една мaйнa, и второ, но всъщност и най-важното, това нямаше да й донесе политически точки.
2
3
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Тая досадница където види протест и се прилепва към него. Не защото може или пък иска да помогне. Просто е добре за политическата й карма.
1
0
 
2
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Неофит,...- Е, за-- НЕЛК.....