Медсестрите опънаха палатки, ще протестират всеки ден

Искат поне 1020 лева заплата, по-добри условия на труд
Обновена: 21 мар 2019 17:17 | 21 мар 2019 17:07, Камелия Цветанова
24

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици медицински сестри, акушери, лаборанти и рехабилитатори излязоха за втори път на протест пред Министерството на здравеопазването.
Още по темата
Те настояват основната заплата да бъде в размер на две минимални работни заплати, както и да се подобрят условията им на труд.

Към протеста се присъединиха и представители на Национален синдикат „Защита“.

Професионалистите по здравни грижи издигнаха плакати с лозунги: "Не ни прокуждайте от Родината! Искаме да останем и работим ТУК!", "Господа депутати, спрете агонията на българското здравеопазване!".

За кратко по време на протестта те блокираха движението на кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Тодор Александров". Малко по-късно то бе възстановено.

Медицинските сестри напомниха за себе си с национален протест на 1 март.

Здравното министерство ги покани на среща и се споразумя с протестиращите да им даде срок от 20 дни, за да изпълни исканията им.

Въпреки това, медицинските сестри обявиха, че започват да протестират всеки ден, защото не са сигурни, че обещанията, които им дава ресорния министър Кирил Ананиев, ще се изпълнят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а селфи с другарката "истина" нинова, направиха ли си?
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А селфи с главната Тиква направиха ли си?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредния цирк организиран от бсп_то! не им давайте исканите от тях пари, и да видим колко от тях ше напуснат работа и страната!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Медсестрите опънаха палатки"...Аз пък смятам да опъна медсестрите. Не всичките, само убавите и младите, които са под 50 кила ;)))
18
6
 
7
 
! Отговори
Потресаващо преди 5 години
Ей, герберасти крадливи! Вместо да си купувате луксозни имоти, заделете някой краден лев за увеличение на заплатите на сестрите. Животът им за разлика вашия е пълна мизерия.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те щото мед сестрите не си докарват допълнително. ако имате близък за повече от два дена в болница ако не кихнете ще го уморят с мерак. майка ми е била свидетел на такова нещо докато беше в болница с баба ми. стара жена пребита че била тръгнала да става и и паднал маркуча на ръката. жената след 2 дена мъртва. на майка ми и казали да си затваря устата че ще я изгонят от там и същото чака и баба ми. неврологично отделение, бургаска болница. по другите не вервам да не е така.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е. Излизаш от колектива, взимаш кредит, правиш кабинет, създаваш си ИМЕ. То ти докарва пациенти/ клиенти/.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С каква подигравка д-р Даниела Дариткова (от ГЕРБ ) казва, че даже начинаещ лекар не получава две минимални заплати! Млад Лекар магистър,с инвестиция от 6 години висше образование + 4 години специализация = 10 години!!! Лекар - който работи понякога и >200 часа!месечно, и трябва да създаде семейство и плаща данъци, спсява животи! Срамота е!Хора,тия са се самозабравили! Това е оскотяване,поквара,те са там за лично обогатяване..Каква здравна комисия?!?Оставка,и да идват следващите! Не се търпи
14
1
 
16
 
! Отговори
анализ преди 5 години
Здравеопазването е търговия, лекарите - търговци, здравето-стока, болниците-АД-та, болните-клиенти.Мед. сестри са помощен персонал, тях никой не ги бръсне за слива!Така е при капитализма, свиквайте............особено при дивия капитализъм, такъв какъвто е на територията България!Добър вечер, селяни прости..............надежда няма никаква!
13
8
 
6
 
! Отговори
До №14 преди 5 години
Ти си от герберастките крадци, нали? Форумт мирише от теб.
12
5
 
17
 
! Отговори
Ограбват ни преди 5 години
Има пари за скъпи държавни колии, има пари за охрана,секретарки и луксозни кабинети, има пари за високи заплати на герберастките крадци и простаци, има пари за луксозни имоти на Цв Цвъ, Цецко Цачев и Веждито, но няма пари за медецинските пчелички. Отвратително и тъжно.
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно тия недокла тени селянки ни натресоха Борисов и Герб.
10
12
 
19
 
! Отговори
Има пари преди 5 години
Мили сестрички, бъдете единни и сплотени. Герберастите, толкова пари ограбиха, че ще стигнат и ще останат ако заплатите ви се увеличат три пъти. Уплашени са и купуват скъпи имоти на поразия.
9
3
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 8Хей док-торче, аэ лично съм виждал как др. ортопед увива с бинт една ръка эа 5мин. А половин час сестрата пише, оперативни намеси, пирони и планки и т.н. Да пише, че и доктори протестират? Не нали, щото эдравната каса им е предостатъчна. А ти, че не ги владееш тия гимнастики си е твой проблем...а не мой!
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ГЕРБерската хунта на многоимотните ! Всеки ден протести, навсякъде, за да се създава напрежение !
7
11
 
8
 
! Отговори
хей Май-муно преди 5 години
да ти светна, че в општинските ДКЦ-та докторите са на заработка 30 % от цената на прегледите. Ако на следващия месец няма прегледи, получават конфигурация от пръста. Е, за какво да говорим повече, всички трябва да сте наясно, че цялата система е сбъркана, както и аз всъщност, но мен господ ме е наказал да живея в българия.
6
5
 
37
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Сестрите да oпъвaт палатки на докторите си, пред палатите им!Защопо докторите им иэточват НЗОК, живеят в палати и карат нови коли и джипове.
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига толкова безплатен труд! Унизително заплащане,близко до минималната заплата,но изказванията към нас и отговорността до небесата!Искаме си изработеното, остойностена висококвалифицирана дейност.Ако няма пари в касата и в държавата,въведете доплащане от пациентите при ползване на здравните услуги!
4
13
 
29
 
! Отговори
България преди 5 години
Подкрепа за медицинските служители и оставка на правителството!!!
3
7
 
22
 
! Отговори
Не сме добре преди 5 години
Терористите на власт начело с Борисов не могат да крадат милиарди от заплати пенсии и помощи..Милиарди с е крадат перфектно по отработени схеми предимно през Оперативни програми на МИнистерства и ведомства и през тн"еврофондове".