Педофили в нета: 80 случая на сексуално посегателство над деца

Мъже си създавали фалшиви профили и се представяли за връстници на детето
Обновена: 23 мар 2019 19:35 | 23 мар 2019 18:33,
49

Над 80 случая на сексуално посегателство срещу деца и непълнолетни са регистрирани в страната за миналата година. От началото на тази са разкрити 8 случая на педофилско посегателство, сочи статистиката на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност". Как да ги разпознаем в мрежата и да предпазим най-уязвимите?

Над седем хиляди сигнала са подадени за изминалата година в центъра за безопасен интернет. Най-много са за детска порнография и снимки със сексуална експлоатация на деца, съобщава Bulgaria ON AIR.

Педофилите в интернет често си създавали фалшиви профили, с които се представяли за връстници на детето. Ако профилът на детето не е заключен - проучвали интересите му, а след това започвали комуникация с него, за да се изгради доверие.

Снимките, които детето изпраща на престъпника, често служат за търговия между педофилите в интернет. Обикновено тези мъже са между 20 и 50 годишни.

70% от българските деца твърдят, че са прибягвали към блокиране на профили в социалните мрежи, защото са били подлагани на психически тормоз, който не винаги се разпознава от децата.

Експертите съветват - при първи контакт с подозрителни хора е важно кореспонденцията да се заснеме, профилът да се блокира и веднага да се каже на родителя. Наказанието за притежаване на детска порнография и за по-тежки сексуални посегателства е от 1 до 10 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
Дайте ми две павета и ще ви покажа, как се лекува педофил !
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бойко БИСТИНА
16
3
 
10
 
! Отговори
Бойко Б преди 5 години
Шът! Тихо! Как така обиждате хората, като ги наричате "педофили"?! Ще чуят от Брюксел и ще стане голЕма патаклама! Това, че се възбуждат от малки деца не ги прави лоши хора ни учи Брюксел! Това са просто "хора с нетрадиционна сексуалност"! Ако сме против педофилите, ще ни излезе име, че сме "ислямофоби (щото и Мохамед бил такъв) недемократи, фашисти, расисти,, хомофоби и крааайнодесни националисти"! А това не е добре, защото началниците ми - другарите Меркел, Юнкер и Макрон ще се обидят!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изневерите и разводите също са атлантически ценности.
14
0
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
А колко осъдени има?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антония И. Пловдив Ж.К. Тракия.1. Разпространение и склоняване на малолетни към употреба на наркотици.2 Организиране и склоняване на малолетни момичета към про... сти... туция.
12
0
 
4
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
каква е тази организация или само на докумети -80 случаи са пропуснали ей това е голяма организация или само парите получават. наши и ваши
11
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
при ромеите това си е традиция
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе я кажете тия дечица на по 13 години с 2 деца ...Те кви са? Бабички.Че на всичкото отгоре държавата им плаща пари.
9
1
 
11
 
! Отговори
GOGO преди 5 години
тези двете герберски калинки какво се обесняват айде в затвора всичките герберяги
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В социалният пол минават и тези които се възприемат като 10 годишни , 11 годишни и преследват деца . Какво че го правите такъв мушморок който се е самоопределил законно като непълнолетен ? Се ксуално малцинство не се закача !
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантическите ценности са гейове, ***, инцест, педофилия, разврат на поразия, проституция. Това са евроатлантическите ценности!
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше един педофил в моя квартал канеше децата със сладки, бисквити и чай у тях. Бях малък тогава, веднъж поканил едни мои приятелчета у тях, дал им шоколади и казал, че искал да им покаже нещо, да се приближат до него да видят. И моите хора хукнаха от тях и избягаха, повече не са ходили у тях. Това беше преди 10 години сигурно. Напълни се с педофили, гейове и ***. Това са евроатлантическите ценности. В Норвегия има традиция чичовците и лелите да изнасилват децата и да ги пускат на съседите.
5
1
 
8
 
! Отговори
чарли преди 5 години
..между 20 и 50 годишни...аз мислех че само 6 годишните са педофили.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лошо Седларов, лошо!Бащите им, ако са връсници не са педофили, а и това са културни особености.
3
21
 
7
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 5 години
кремълското джудже Пютин е най -фанатизирания пИдофил.Обича да лющи 15 годишни гимнастички....срещу шоколадче Милка
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали това ни се налага със социалните полове мъж става жена или дядо става младеж.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър ден!