Патриарх Неофит благослови християните на Благовещение

Той отслужи празнични литургия в храм "Света София"
Обновена: 25 мар 2019 13:19 | 25 мар 2019 13:16, Камелия Цветанова
10

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българският патриарх Неофит, епископи и свещеници отслужиха празнична литургия в старинния столичен храм "Св.София".
Още по темата
Според Библията на Благовещение архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди

Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос.

За него се разказва в Евангелието на Лука.

Затова празникът се почита от много майки, защото Света Богородица е тяхна закрилница.

Благовещение се празнува от всички основни християнски деноминации - православие, католицизъм и протестантство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
да,"Благовещение" е на седми Април!..Как стана така,че някакъв "Папа" преобърна дните?..Но по-интересното е как и защо ПРАВОСЛАВНАТА БПЦ заигра по свирката на католика?..тук има нещо гнило!....хем сме Православни,хем--"католици",хем празнуваме "Св. Трифон",хем го махнахме заради "Валентин",НИКОГА не сме и споминяли "Хелуин",но го пришихме към "традициите" си....та:-Ама какво става?!
5
2
 
1
 
! Отговори
досадник преди 5 години
А стига си питал ! Питай Сорос .
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новият календарен стил е НАЛОЖЕН НАСИЛА на българите. Българският народ почита по старому ( имай в предвид по стра стил) Християнските Православни Празници, НО нашите митрополити и епископи все още нямат доброто желание и воля да върнат стария стил. Църквите са празни, а и вече и самите миряни им е писнало да чакат някой от митрополитите да се накани и да благоволи да върне стила. Аз съм в каноничната Църква,ходя на Богослуженията, но НЕ почитам празниците по нов стил.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ОЩЕ НЕЩО:Християнският Православен Празник Благовещение на Пресвета Богородица и Дева Мария се почита и празнува на 7 АПРИЛ, а НЕ на 25 март!Питам се: Светия Синод на БПЦ - БП ще върне ли стария календар (Юлианския календар) за употреба в Църквата или ще продължаваме да празнуваме НАЙ-ВАЖНИТЕ ХРИСТИЯНСКИ - ГОСПОДНИ, БОГОРОДИЧНИ, АПОСТОЛСКИ И СВЕТИТЕЛСКИ ПРАЗНИЦИ с еретиците (католици и протестанти)? Да НИ карат да празнуваме по нов стил и с еретиците- това е БЕЗСРАМИЕ И НАГЛОСТ!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се: Докога православните християни ще бъдат карани НАСИЛА да празнуват Християнските Празници по НОВ стил и с еретиците?Кога Светия Синод на БПЦ - БП ще върне СТАРИЯ СТИЛ за църковна употреба? Кога нашите митрополити ще се наканят и ще "благоволят" да направят това? Храмовете са ПРАЗНИ, защото духовенството ИМА вина за това! Недейте да обвинявате миряните в липса на вяра- имат я, но вие, духовниците, сте виновни,че България и до ден днешен празнува Празниците по НОВ СТИЛ и с еретиците!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се: Докога православните християни ще бъдат карани наисла да празнуват Християнските Празници по НОВ стил и с еретиците?Кога Светия Синод на БПЦ - БП ще върне СТАРИЯ СТИЛ за църковна употреба? Кога нашите митрополити ще се наканят и ще "благоволят" да направят това? Храмовете са ПРАЗНИ, защото духовенството ИМА вина за това! Недейте да обвинявате миряните в липса на вяра- има я, но вие, духовниците сте виновни,че България и до ден днешен празнува празниците по НОВ СТИЛ и с ЕРЕТИЦИТЕ!