Йотова за "Апартаментгейт": Борисов е на ход!

Според нея трябвали повече усилията по пакета "Мобилност"
104
Йотова за "Апартаментгейт": Борисов е на ход!
Снимка: архив, БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви по повод скандала с апартаментите на властта, че на ход е премиерът Бойко Борисов, който е и лидер на партия ГЕРБ.

Още по темата
По думите й елементи на политическа криза има от момента, в който БСП напусна пленарната зала и всеки път съставянето на кворума е на ръба.

"Това не е нормална атмосфера и не е нормална работа на един български парламент. Аз не зная и законите, които се приемат с каква доза категоричност са те, първо, и второ - доколко те наистина заслужават да бъдат в юридическия мир на страната, при положение, че не се приемат с достатъчно дискусия", добави вицепрезидентът.

Йотова заяви, че има още една последна възможност относно пакета "Мобилност" - утре в самия ден на дискусията да бъде поискано отпадането му от дневния ред.

Вицепрезидентът обясни, че са внесени над 1500 изменения, които не са били своевременно достояние на всички евродепутати и те не са могли да се запознаят детайлно с тях, предаде БТА.

Има основание да бъде поискано това оттегляне, но за съжаление първият шанс беше пропилян, посочи тя по повод вчерашното гласуване.

Пропуснахме вчера една чудесна възможност, отбеляза Йотова. Тя каза, че винаги в понеделник, когато се гласува дневният ред за седмицата в Страсбург, не всички депутати присъстват и винаги може да се случи да закъснее полет и да има някакво препятствие, но практиката винаги е била да се подсигуряват гласовете, да се говори с колеги от други парламентарни групи или от собствената парламентарна група.

Трябваше да съсредоточим повече усилия върху това как България да изгради своята стратегия и тактика по отношение на пакет "Мобилност", смята Йотова. Беше ясно, че ще има огромен натиск, трябваше да се намерят повече съюзници, да бъдат убедени повече евродепутати, за да може да се защити българският интерес, коментира тя.

Утре превозвачите излизат на национален протест в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
А балканските войни? преди 5 години
До каракачамаков: "Бойковизма дойде на власт като сееше омраза към всички политици, а те били честни". Да, така беше. А за да ги оправдаем, защо да се връщаме само десетина години назад. Да стигнем до балканските войни, абдикацията на Фердинанда, националните катастрофи и т.н. Но сега сме 2019 година. Кои са днешните далавераджии, това интересува хората. Кой, избран за да работи за обществения интерес се облагодетелства за наша сметка.
77
1
 
2
 
! Отговори
Посрещаме Цветанов преди 5 години
Днес на летище София с полет от САЩ пристига невинният Цветан Цветанов. Очакват се хора, ръченици и всенародно веселие при посрещането му. Ликуй народе. Да теглим един калай на опозицията и президента и да празнуваме. Властта е стабилна.
76
0
 
4
 
! Отговори
БСП богати и без зап преди 5 години
Живо ме интересува как БСП живеят без заплати, понеже аз знам как се живее без заплата. В момента МБАЛ Велинград всички служители са без заплати, всички мълчат, въпросът за заплатите е мръсен въпрос. За втори път. Миналия месец стискахме на зъби и на нокти, докато дойдат заплатите на медиците. Всичко е заради разприте между Чешмеджиев и Хърльов, които се съдят, парите отивали по адвокати и дела, затова хората, РАБОТЕЙКИ, нямнат заплати.
75
2
 
3
 
! Отговори
гейт преди 5 години
Йотова, ти поглеждаш ли си снимките в медиите - на каква май муна си замязала? Мнооого ти харесва апартаментгейт. Знам, че ударите са насочени към ГЕРБ, иначе щепе да има апартамени и друг гейт и в БСП. Те, комунистите, сега като не ходят на работа, от какви пари живеят? Какво си купуват, като са без заплати? Ако са без заплати и без доходи. Искам да знам, ако БСП не получават заплати, какви други доходи имат? От какво живеят в момента?
74
1
 
5
 
! Отговори
На Изборите преди 5 години
На изборите ако Минчо Христов и Стела Банкова се кандидатират - гласувам за тях.Единствените политици, които не слугуваха на статуквото, на тях дължим премахване на такса електромер.Милионерите във всички партии станаха много, прекалено много.Какво стана с Булгартабак, на кой е Козлудуй и ТЕЦ 2?Докога ще плащаме глобите на ТЕЦове 1 и 3.Кога ще има Референдум за НАТО, и ЕС-Евро.Не увеличаване на заплати, а намаляване на цени, така се повишава покупателната способност - това е истината.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От управляващата партия само министъра им на финансите остана бездомник. Този, който държгал Бойко за топките може да му продаде един от своите, за да си финансират предизборната кампания. А може и да му го плати. Все пак е министър на парите от облигационния заем.
72
4
 
3
 
! Отговори
дедо гого преди 5 години
до ОС на Софийска голяма община - да се преименува улица майор Юрий Гагарин на Цецка и Цветан или Ц+Ц апартмънтс.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандал с апартаментите има, но те не са на властта. При това министри и заместник министри си подават оставките, а Методиев Борисов само ги приема. Толкова са им възможностите на управляващите страната куки, бивши милиционери и доносници.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковизма дойде на власт като сееше омраза към всички политици, а те били честни. Ето сега надминаха по крадене всички, само Костовите ги водят, но па се коалираха с тях. Каква ще е тая коалиция за евроизборите - коалицията пакет Макрон, корупция за милион. ГЕРБ-ДПС двете турски партии плюс крадците на прехода от СДС - трикаджиите
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има и леви и десни,ако са само десни или само леви,везната ще се наклони на една страна и няма да има конкуренция и баланс.Десните не управляваха добре,провалиха и ЮП,Китайските инвестиции ни заобиколиха,не можем да търгуваме с Русия,руските туристи избягаха,защото ги тормозят,а с тях бягат и печалбите по морето, управлението им не е успешно,затрупаха със заеми държавата,приемат лобистки закони.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За гладни и кpaдливи комунисти ли да гласувам или за анонимни "политици" от лилипутски партии ...?
67
6
 
8
 
! Отговори
герберски трол преди 5 години
До 79. А ти ще имаш ли смелостта да се появиш на 26 май вечерта? Това какво мислиш ти няма никакво, ама никакво значение, защото ти си никой, червей червен. Просто ще изядете калъчката за пореден път.
66
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнозинството не гласува за ГЕРБ,а само послушната администрация и купените ромски гласове.Да прибавим и фалшификациите на Цецо.Но този път сте аут.
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са бетон във властта за още 2 мандата, после Бойко се пенсионира и още 2 мандата отново са пак за тях...
64
9
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 73. Хе-хе, изобщо не са паникьосани и ще си вземат поредната победа на изборите. А позитанските галлоши и техните жалки симпатизанти като теб ще усетят дебелия на Боко.Тази басня как властта се изплъзвала на ГЕРБ я четем от 2014. Сега сме 2019 и ГЕРБ още е на власт.
63
8
 
6
 
! Отговори
Боко преди 5 години
До българин. Айде и ти като типичен *** взе да говориш от името на народа. Това беше преди 1989. На червените пар.цали сигурно не им харесва, но мнозинството си гласува за ГЕРБ - както на почти всички избори досега.
62
7
 
13
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Ами да се върнат. БСП са царе само на подлостите, интригите, компроматите и да правят мръсно на другите. Нищо градивно няма в тях. Ама като си наследник на шумкари дето скитат по горите и обират мандри - така е.
61
14
 
6
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Йотова е една много мъдра жена.
60
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Може ли за Йотова и за Цецка Цачева публикациите да са без снимки? Стресират!
59
13
 
13
 
! Отговори
българин преди 5 години
Не! Не " Борисов" е на ход! Той няма думата вече! Дали ще изгони ортака си Цветанов от властта.Все тая! На хората им омръзна едно нещо! Просто от групировката ГЕРБ!