Долна Митрополия отново ще работи – добър знак за авиацията

Искаме да изграждаме кадри и за ВВС, и за гражданска авиация
Обновена: 19 апр 2019 08:38 | 18 апр 2019 22:40, Нели Христова
24

Депутатите решиха дейността на закритото през 2002 г. военновъздушно училище в Долна Митрополия да бъде възстановена. То ще започне да функционира от следващата година.

"Това е един много добър знак за българските военновъздушни сили. Училището е възпитание, то е една основа, върху която градиш ВВС. Без собствена школа е трудно да си представим развитието на военновъздушните сили", заяви  председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов.

Още по темата

Той допълни, че основни заслуги за това има премиерът Бойко Борисов, който е активизирал администрацията.

По думите на генерала военновъздушно училище ни трябва, защото искаме да изграждаме кадри за ВВС и за гражданската авиация.

"Не можеш да летиш, да си вършиш работата в българската армията, ако не си убеден в това, което правиш".

Председателят на комисията по отбрана коментира и преговорите за индустриално партньорство със САЩ за доставката на изтребителите F-16 в България.

Според него в тях трябва да се търси едно добро и балансирано решение.

"Този пакет, който предлага САЩ е много модерен и обемен пакет, който покрива всички сфери - въздушни боеве, ракети и т.н., което отнема година и повече, подготовката на инженерите не е по-малка, а министерството на отбраната трябва да има добра структура", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Попов допълни, че ще се опитат да започват подготовката възможно най-скоро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Марица преди 5 години
Робски реалности. 30 години робство.
17
0
 
1
 
! Отговори
АнаТема преди 5 години
В коментарите си тук не бива пропускаме да кълнем и псуваме ДрагалЪвския гърба @й дук,с неговата Хвърковата чета от отбрани @йдучета.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от цивилните които се обучавали в момента в наше време в Долна Митрополия познавам доста. Продават обувки и чаршафи по пазарите, понеже нищо не става от тях и никой не ги иска.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ами то в Техническия в София и в Пловдив вече се обучават такива кадри. Малко ли е? По около 200 човека на година авиационни инженери излизат от там най-вероятно."Също и в Долна Митрополия дори и в момента се обучават такива и по граждански специалности, но качеството е много ниско.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във времена на високи технологии, безпилотни самолети и т.н. някой ще обучава пилоти хрантутници... Не могат да купят някакви евтини ПВО средства срещу нарушители ли? Иначе имат пари да разказват, че ще изпращат помощи за чуждите изгорели катедрали. Все едно сме много богати!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ayyyy, от статията разбирам, че им трябвали кадри за "гражданската авиация".Ами то в Техническия в София и в Пловдив вече се обучават такива кадри. Малко ли е? По около 200 човека на година авиационни инженери излизат от там най-вероятно. Малко ли е за бананова републила?Ааа, нееее, сега ще ви обясня схемата - във военното училище ще се обучават без да учат сериозно (а те наредачетата това искат) и пилотите там ще се учат с връзки, за сметка на държавата.
12
0
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
А, курсантите ще се обучават на хартиени самолетчета ...
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете в Гуугъл "излишно оръжие за ирак"...И вижте резултатите.И ако имате мoзък, сами ще си направите изводите какви "игри" се въртят покрай шапкарите.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха...преди избори "стават чудеса" :) Сега царят какво ще отвори?Нека да позная- "космическа академия"!!?! "До година ще кацнем на луната!Гарантирано от ГPОБ!" Цецко ще осигури общежитията!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив! Това е ТРАУРЕН ден за авиацията!Авиация не се развива с наредачество както е в България! А на България дори и бойни пилоти не са и нужни. Да купят едни дронове и готово. То е ясно, че "професионалистите" които е бълвало това училище са НЕГОДНИ да произведат дронове, ами поне да ги купят. Ако се сравни инженер от ТУ, с инженер от там в същата специалност... този от Долна Митрополия не разбира нищо, защото са му писали Слаб 4 и не е учил дори и 1/10 от материала на ТУ.
8
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
И лош за данъкоплатеца. За трите ни самолета висше училище. Смях!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лошо, само дето за МИГ-ове нямаше пари за подръжка, а за F-16 сигурно ще е по-евтино. Да му мислят брашнените чували, че скоро пак ще има заем.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нужда от пилоти за частните самолети на елита. Новозабогателите скачат от БМВ на самолети вече. Мерят си пачките.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 6 самолета училище ще правим. Ама нали данъкоплатецът е бигат, има да плаща. Сега ще дадат я на Трейс, я на ГеПи груп да построят една инфраструктура и така
4
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А на какво ще летят?!?
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между факултет и академия е в бройката и заплатите на шапкарите! Да му мисли данъкоплатеца! Соц шофьори ще ни учат да караме кадилак!
2
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
Колкото заработи гьола "Белене"както се изразяваше нашия вожд "любим".
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След дъжд качулка, сетила се Мара да се .......и още много в този ред на мисли.