На горния рафт - творци на бижута и техните украшения

Събитието ще се проведе събота и неделя във Военния клуб в София
19 апр 2019 13:18, Анисия Иванова
1

Любителите на бижута ще могат да се насладят на авторски украшения по време на базара "На горния рафт". Традиционното събитие ще събере на едно място творци, които да покажат на публиката своите творби. Базарът ще се проведе тази събота и неделя във Военния клуб в София от 10:00 до 19:00 часа

"Ще представим 38 автори, които ще покажат своите бижута. Всички те работят в абсолютно различни направления - метал, дърво, кристали, сребърна тел. Някои от тях започнаха да превръщат хобито си в бизнес. Имаме училище, в което желаещите могат да се научат да правят бижута. Идеята за базара е вдъхновена от нашите курсисти. Те бяха хора с професии, които идваха при нас, за да се освободят от напрежението на ежедневието си. Някои от тях намериха своето ново поприще. Точно за тези хора решихме да организираме този базар", каза пред Bulgaria ON AIR организаторът на събитието Милена Илийчкова.

Един от участниците Ася Петрова пък разкри, че ѝ е отнело доста време докато се научи да работи с метал. Тя обясни, че в началото на кариерата си на бижутер е използвала доста по-лесни за обработка материали.

"Иска време, докато човек успее да започне да обработва метал. В началото работих с по-алтернативни материали - мъниста, глина. С навлизането в материята открих, че мога да правя изкуство по този начин. Мои приятели артисти и колеги ми помагат с идеи и опит", сподели Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Има ли нещо под тезгяха?