Преди Великден: 10 лв. повече за резервоар гориво

Намаление ще има само при автомобили с газови уредби
23 апр 2019 07:11, Анисия Иванова
37

Броени дни преди Великден и денят на голямото пътуване преди празниците простата математика показва, че в зависимост от вида гориво, с което се задвижва автомобилът, поскъпването ще е средно 10 лева за резервоар.

Според експертите само за четирите месеца на тази година барелът суров петрол е поскъпнал с 25 долара и вероятно цената му ще продължи да расте заради сложните международна обстановка на пазара.

Ако пътуваме от София до Бургас, при цена от 2,20 лв. собствениците на автомобилите, които са на масовия бензин А 95, ще трябва да платят с около 3 лв. повече от миналата година, пресмята Bulgaria ON AIR.

Дизелът също отчита ръст от 20 стотинки, което при разстояние от 383 км ще излезе окло 7 лв. по-скъпо от миналата година. Единствено собствениците на автомобили с газови уредби ще усетят положителната разлика в цената.

Високите цени на суровия петрол в момента са продиктувани от военните действия в Либия, гражданският конфликт във Венецуела и обтегнатите отношения между САЩ и Иран.

Справка показва, че най-евтино ще излезе на хората без кола. С днешна дата с автобус до морето ще ни струва 43 лв. Услугите на БДЖ ще ни излязат малко над 28 лв. в посока.

Експертите също така предупреждават, че крайният потребител традиционно усеща понижението на цените на горивата по-бавно отколкото повишението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Качвам се на колата влизам в Турция зареждам качествена нафта и се прибирам.От три години не зареждам гориво в България.На нашите кожодери пара не давам.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички монополисти в България свалят по 9 кожи от потребителите,без никакво значение от тяхната националност.Всичко това става с пълното съдействие и съучастие на всички български институции,подчинени на правителството.Лукойл бил руски.Еми SHELL e английски,OMV е австрийски-какво от това?Всички продават на една цена в Бг .Цялата схема за ограбване на българските граждани е основно родна,а чужденците играят по правилата които им налага родната мутроолигархия.Горива,ток,парно,вода,храна,моб.услуги
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Аз пък си мислех че Лукойл е руски. И че в България има на практика монопол на руски енергоносители.
26
0
 
6
 
! Отговори
!? до мислителя преди 4 години
До нова година са 8 месеца, и ако ти стигат 20л на месец е време да се замислиш дали си струва да поддържаш МПС за 5000 км годишно
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400*6/100=24*2,30=56лвот марешки е 50лвот туби колкото на газ
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви са тия дизели които харчат по 10/100 магистрално?
23
0
 
9
 
! Отговори
хуху преди 4 години
напълно нормално за нашите ширини. Що се отнася до това да пътуваш с влак или автобус - това си е наказание. "Модерните" автобуси са със седалки за малки деца до 60 кг. Нормален мъж няма как да седи удобно, а за влаковете няма какво да коментирам.София - Бургас/Варна ти е 100 лв горивото като сте двама човека си 0-0 спрямо автобус.
22
1
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
ОСТАВКА!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за България, ама в Англия допреди две седмици си зареждах за около 115р от Шел, вчера станало 128р.Извергите са навсякъде
20
0
 
13
 
! Отговори
Браво... преди 4 години
Много полезна информация за софиянци който ще се върнат по родните места за празника!
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен16Гласувалите за вожда си и престъпната му шайка сигурно са доволни от цените....Доволни сме много ясно.Помним когато БСП направи горивата по 2,80лв за литър при двойно по-ниски заплати.Ама вие червените ц.вули не помните.
18
8
 
8
 
! Отговори
Мислил предварително преди 4 години
Aз напълних 8 туби по 20 литра бензин на цена 1.94 лв (с отстъпката 1.87 лв). Имам достатъчно гориво до Нова Година.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Симитлийската мома от Банкя има пръст в цялата работа.Има много ясно.Шикалкави и не иска да вдигне акциза на максимум, за да спре грабежа на Лукойл и парите да отиват в хазната вместо в данък Русия.
16
2
 
39
 
! Отговори
ген. Андрешков преди 4 години
Просто тарикатлък, превърнат в държавна политика. Има празници, хората ще пътуват, хайде да припечелим от това. То и физиономиите им такива - все на селски тарикати!
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лятото се вдига цената повече от обикновено , за да не пречат бедните на предвижването на сноби, крадци , депутати и друга ***. Другите са насочени към автобуси и влакове. За да се убедите в истинността на това твърдение вижте влаковете тук и ги сравнете с тези в Австрия и белия свят. Тук са бавни и стари защото са за бедни. Трябва революция иначе само по зле ще става и накрая пак ще има такава.
14
4
 
30
 
! Отговори
Велик тен преди 4 години
Тъй като либералният капитализъм, развиван чудесно от партийните другари, предоставя неограничени възможности за растеж на частни монополи без какъвто и да е контрол от страна на тъй наречената "държава" цървуландия член на НАТО и ЕС, ще си плащате колкото ви напишат на бележката и ще им вярвате, когато ви лъжат че петрола се вдига, защото на мъдуро му се клатят и в Либия им свършили камилите.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувалите за вожда си и престъпната му шайка сигурно са доволни от цените....
12
18
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Не умните, дърти *** и путинисти от Атака още си мислят, че цените на стоките и услугите се определят в някакъв партиен кабинет в София. Алоуууу, дрогаре много сте зле! Гладни ще стоите още дълго време. И на изборите пак ще ядете бакхура :)))))))))))
11
2
 
10
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 4 години
КИбапчИ'ата идат, почвАйте се. А, да, София - Бургас е 400 км. , има табела в Бургас на първото кръгово ("Стефан Стамболов"). Апартаменти, сауни и тераси да има.
10
3
 
11
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Тровенето на хора с изгорели газове ще стане по скъпо занимание