Пробват да ни хлъзнат по празниците с фалшиви намаления и стоки

Предлагат ни агнешко за българско, а то е внос, разкри Димитър Маргаритов
23 апр 2019 15:10, Красимир Ангелов
29

Броени дни преди Великден и следващият го Гергьовден, пазарът е залят от фалшиви намаления, съмнителни хранителни продукти и измамни екскурзии. Именно затова потребителите трябва да пазаруват с повишено внимание.

В "България сутрин" председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов заяви, че около празниците търговците започват да хитруват, тъй като искат да се възползват от пониженото внимание на хората. Той допълни, че КЗП, заедно с Агенцията по храните, са засилили проверките по големите търговски вериги, пазарите и тържищата.

"Хората трябва да бъдат бдителни, когато пазаруват, защото по празниците рисковете се повишават. Настроението на потребителите е приповдигнато и се притъпява вниманието им към това, което се предлага като намаления и промоции. Търговците се възползват от това понижено внимание и опитват да хитруват и брандират стоки по специфичен начин. По празниците ще следим за обявяването на цените, етикетирането на стоките", каза Маргаритов.

Председателят на Комисията също така допълни, че често се случва потребителят да бъде заблуден, че купува българско агнешко месо, а то всъщност да е внос. Маргаритов предупреди, че всички етикети на хранителните стоки трябва да са на български.

"Заедно с колегите от Агенцията по храните виждаме, че се правят опити да бъдат неглижирани новите регламенти по отношение на обозначаването на стоките - предимно с печатите за произхода на агнешкото месо. Често ни представят агнешко за българско, а то е внос. Всеки би трябвало да разполага с документи за произхода на стоките, които предлага. Имаме дежурни екипи по празниците. Хората могат да подават жалби и екипите ни ще откликнат, ако има проблеми", разкри той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тиквомир Кратунков 24Най се лъзгаме ние самите, не някой друг или отвън. Това е най трагичното в случая.
25
2
 
5
 
! Отговори
Трол Горянин преди 4 години
Винаги трябва да си готов, че някой се готви да те лъзне. След хранителните магазини, най да ми противни кафенетата където персонала си най.- нагло ти щипва 2-3кинта бакшиш.
24
3
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Произхода трябва да е на етикета. Най хубавото агнешко е от района на Козлодуй.
23
8
 
8
 
! Отговори
Тиквомир Кратунков преди 4 години
Е ама то ако се върнем толкоз назад в историята спокойно можем да кажем че лъзгането е почнало още 13-14 век когато е паднало Търновското царство. Щото от тогава до днес кой не е минал през тая територия той не ни е лъзнал.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробват да ни хлъзнат по празниците с фалшиви намаления и стоки--само по празниците ли ?
21
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 4 години
Какво значи българско агнешко месо ?!?Има агнешко от специализирана за месо порода отгледано от Георги на планинска поляна, пило изворна вода и пасло риган, което е прекрасно.Има агнешко от незнайна порода отгледано от Петър в района на КЦМ-Пловдив, пило вода от крайпътни локви и зобено с ГМО-фураж, което е отвратително.Хайде да престанем с уравниловката ! Произхода на продукта трябва да е упоменат детайлно !
20
0
 
5
 
! Отговори
До 14-Тиквомир Кр преди 4 години
Не моето момче,лъзгането започна още от 1944 и през 1989 лъзгането свърши и паднахме в дупката.Помъчихме се мораториум ,пак не стана,след това пак изпразнихме хазната е как да стане ? И сега тези пак имат ,,ВИЗИЯ" и същия ,,визионист " Гечев дава акъл.Е как да стане?Лъзгането Почна през1944 и през 1989 пак същите ни лъзнаха-и продължават!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Zezo boiko dan4eto lileto da gilupuvat te sa sdravi bikove i kravi obi4at vabani slivi mirislivi i rasvsleni injektirani domati i krastavizi zk na bkp pp lupa hranata im gledaha v bojans i rila testr i sega e taka v residenziata i ??? Apartam zezko sluginite dobre mi vi 4istat da im pla6tate dobre i da gi hranite slugite schofiorite vi pasa4ite saschto kato zk na bkp sega gerb sladuretata normalno e a bg narod da pluska ozrivite i da hod da glasuva uraaaaas
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българин да *** българин е математическа константа
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тиквомир Кратунков 14"Лъзгането почна още 1989г и от тогава си се лъзгаме по нанадолнището, и голям кеф"Лъзгането почна още през 1944та и чак до днешни дни. И правешкия калтак издаде "книга" с 'трудовете си' и успя да подхлъзне всички "юнаци" правени в землянките и шумата. Енерцията няма спиране.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg narode pasete se kupuvaite samo bg ch jadene hrani nokakvi piliscki nesa but4ets saradeno e vs ot turzia garzia albania sarbia a i ot makedonia pasete se ot boite jaizata
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година,преди Великден цената на яйцата скочи драстично.Цяла *** яйца стигна до цена за кило агнешко(8-11 лева).Куповачи обаче рядко се намираха и търговците след празника изхвърлиха тонове яйца с изтекъл срок,защото хората си купиха от други държави.Тази година в много вериги,цената на яйцата падна под обичайната 4.90 за ***.Така беше и с цената на агнешкото по гергьовден.Тази година внимават да не се прецакат пак.Гледам,търчът насам-натам из търговските зали през час и проверяват
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското агнешко е при овчарите. Взех си от един овчар цяло агънце на 7 лв кг. Сложил съм го във фризера и за гергьовден ще го опека напълнено с ориз дреболиики мерудиики й пресен лук. Това дето го продават по магазините не е агнешко а шилешко ама народа нали не разбира купува. Агнешкото е до 25 или 28 кг от там нататък е шилешко. Питайте бай Шиле той ще ви обясни някои неща.
13
4
 
9
 
! Отговори
Тиквомир Кратунков преди 4 години
Лъзгането почна още 1989г и от тогава си се лъзгаме по нанадолнището, и голям кеф.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До юрист 7Преимуществата на англо-саксонската система са в пъти повече от недостатъците. Няма перфектна система разбира се. А в България има само замитания под килима с надежда за поставяне на няколко килима върху първия.
11
0
 
9
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи аз за 30 г не съм видял никакво намалени на каквито и да било стоки в който и да било магазин пазар бакалия и каквото се сетите в България! Даже по тия черни петъци и понеделници НЯМА НАМАЛЕНИЯ! Та се чудя що се хващат повечето българи на такива измислици премислици! Явно нещо им липсва на тия дето се хващат на такива неща!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-честата измама в търговските вериги е поставянето на едни и същи стоки от различни производители и с различни цени на един и същи рафт,но така че да бъдат омешани и купувача да се подведе по цена написана като промоция или с карта.И ако плаща на касата с банкова карта,разбира за измамата,чак когато се прибере в къщи.
9
2
 
13
 
! Отговори
хм преди 4 години
На тая територия кво ли е истинско,освен че измамите са истински?
8
2
 
3
 
! Отговори
Ken преди 4 години
До Анонимен 2Затова има контролни скенери в магазините. Като се съмняваш - проверяваш.
7
1
 
12
 
! Отговори
юрист преди 4 години
При всичките ѝ кусури англосаксонската правна /САЩ, ОК/ система има редица преимущества. Там няма тежкобюрократични държавни контролни органи, защитаващи потребителя.Ако търговец е некоректен и се /такова/ с потребителя, той може съдебно да го изръмби финансово, така, че да фалира.А у нас, например ако си купиш сирене обявено, че е само от мляко, а се докаже, че съдържа всичко друго, но не и мляко, след дългогодишна и скъпа съдебна битка ще те овъзмездят с...цената на закупения продукт.