Няма места в забавачката? Местната власт може да ги увеличи

Броят на учениците в паралелките също може да е по-голям
2
Няма места в забавачката? Местната власт може да ги увеличи
Снимка: архив, БулФото

Общинските съвети в общините, където не достигат места в детските градини, ще могат да завишават броя на децата в групите над максимално определения брой. Това реши правителството с промени в Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Когато броят на децата в групите, изчислен на базата на средна месечна посещаемост за период от три последователни месеца, е по-малък от 12 за яслените групи и 18 - за останалите, броят на децата може да бъде завишен над максималния с до 3 деца.

Завишаването ще е възможно при условие, че са спазени здравните изисквания към детските градини.

Така ще се подпомогнат усилията на общините за обхващане на по-голям брой деца в системата на предучилищното образование и за пълно обхващане на децата в задължителна предучилищна възраст, смятат от МС.

Друга промяна предвижда възможност броят на учениците в паралелките да се завишава над максималния при формирането на паралелките, както и в случаите на преместване на ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
man преди 4 години
да отпушат малко регулациите в частните занимални и проблемът ще се разреши много бързо и завинаги. примката в момента е доста стегната, и резултатите са налице.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще ги увеличи ще "одерат кожата" на данъкоплатеца?